برهمین اساس کشورهای حاضر در منطقه بالکان از این می ترسند که با اعلام استقلال کوزوو، بار دیگر بالکان شاهد نا آرامی و خشونت شود. از سوی دیگر، کشورهایی همچون اسپانیا که با مسئله جدایی طلبان در کشور خود دست به گریبان هستند از این مسئله نگرانند که با استقلال کوزوو، گروه های جدایی طلب، استقلال این منطقه را به عنوان مشوقی برای خود محسوب کرده و اقدامات جدایی طلبانه خود را تشدید کنند.
نکته دیگر آنکه کشورهای هم مرز با کوزوو نگران این مسئله مهم هستند که با استقلال کوزوو مسلما صربها دست به تحرکاتی خواهند زد و ممکن است ناآرامیهای به وجود آمده به واسطه این تحرکات به کشورهای آنها منتقل شود. بر همین اساس و بر طبق آخرین خبرها، علاوه بر روسیه و صربستان کشورهای دیگری مانند رومانی، قبرس، اسلواکی، یونان و بلغارستان تمایل چندانی برای استقلال کوزوو ندارند و هر یک از این کشورها با توجه به توضیحات بالا، دغدغه های خاص خود را درباره استقلال کوزوو دارند. به گزارش مهر، پس از شکست گفتگوهای کوزوو و صربستان، این منطقه اعلام کرده است به طور یکجانبه استقلال خود را اعلام خواهد کرد؛ درخواستی که مورد حمایت آمریکاست، اما روسیه اعلام کرده هرگونه استقلالی را درشورای امنیت وتوخواهد کرد. کوزوو از سال 1999 به وسیله سازمان ملل متحد و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) اداره می شود و در حال حاضرهشت سال از زمان حملات هوایی ۷۸ روزه نیروهای ناتو علیه نیروهای امنیتی صرب برای بیرون راندن آنها از کوزوو می گذرد، اما هنوز برای این منطقه راه حلی پیدا نشده است. منابع سیاسی در کوزوو اعلام کرده اند که این منطقه ممکن است تا 10 روز دیگر استقلال خود از صربستان را به طور یکجانبه اعلام کند. این در حالی است که در برخی مواقع سخن از امکان وقوع عملیاتهای نظامی در بالکان در صورت به استقلال رسیدن کوزوو به گوش می رسد؛ شدت نگرانی در این باره به حدی است که حتی ترکیه هم نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و درباه امکان آغاز ناآرامی در بالکان هشدار داده است. | |
خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : با آنکه اتحادیه اروپا در تلاش است تا جبهه گیری متحدی را درباره استقلال کوزوو اتخاذ کند، اما برخی کشورهای اروپایی از به استقلال رسیدن این منطقه هراس دارند.
کد خبر 631811
نظر شما