به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر علی لاریجانی، بعد از ظهر امروز در سخنانی در دانشگاه الزهرا، گزارش وینوگراد را نمایش یک افتضاح بزرگ در اسرائیل دانست و گفت: همه می دانید که در جریان جنگ 33 روزه طرفی که خود را قدرت برتر منطقه می پنداشت و در جنگی بر تمام کشورهای عربی پیروز شده بود از گروهی چون حزب الله لبنان شکست خورد و این حادثه خیلی بزرگ ثمره انقلاب اسلامی ایران بود.
وی افزود: با قاطعیت می توان گفت که یکی از ثمرات انقلاب اسلامی این بود که سرانجام اسرائیل شکست خورد و این حادثه به حدی بزرگ بود که یکی از رهبران اروپایی که کشورش از دوستان آمریکا و اسرائیل است ، به من گفت که ما امروز شاهد جنازه اولمرت هستیم. این یعنی اولمرت تنها یک جنازه سیاسی است و این از ثمرات پیروزی انقلاب اسلامی و موج بیداری اسلامی است.
لاریجانی همچنین با اشاره به شرایط ذلت بار حکومت طاغوت در ایران گفت: ما از شرایطی که شاه نوعی سرافکندگی ملی را برای کشور به ارمغان آورده بود به وضعیت امروز رسیدیم و مشاهده می کنیم که پس از 30 سال جایگاه کشور شما در منطقه بسیار تثبیت شده و این جایگاه غیر قابل صرف نظر کردن است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در ادامه سخنانش یادآور شد: نکته قابل توجه این است که در طول این مدت همواره در انقلاب اسلامی خصوصیت حیات داشتن را مشاهده می کنید و علیرغم نابسامانی هایی که در مسائل مختلف وجود دارد در مجموع در کشور حرکت، پویایی و زنده بودن قابل مشاهده است.
وی نشانه حرکت در جامعه را داشتن پیام برای جهانیان دانست و گفت: انقلاب اسلامی نوعی خصوصیات الهام بخش داشته و امروز سخن و موضع ایران موضعی تاثیر گذار است.
لاریجانی با اشاره به عوامل شکست رژیم طاغوت در برابر موج بیداری مردمی اظهار داشت: ما در آن دوران به جای آنکه شاهد دولتی برخاسته از امیال مردم باشیم دائما در حال کسب تکلیف از سفرای آمریکا وانگلیس بوده ایم و باید توجه داشته باشیم که امروز با گذشت حدود 30 سال از آن روز در موقعیتی جدید قرار گرفته ایم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به شرایط گذشته، وضعیت کنونی و نوع ادامه مسیر فعلی کشور، گفت: توجه به این مسائل می تواند چراغ راهنمایی برای آینده ما باشد.
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی افزود: اولین مسئله ما در گذشته این بود که حکومت ما کاملا دیکتاتوری و وابسته بود و خودمان در آن تصمیم نمی گرفتیم درواقع در آن دوران شاهد حکومتی سلطنتی با پشتوانه آمریکا، انگلیس و به خصوص آمریکایی ها بودیم.
لاریجانی ادامه داد: درآن دوران کسی جرات حرف زدن نداشت وبرخلاف امروزکه همه می توانند حرف بزنند و از رئیس جمهور به پایین را نقد کنند در آن زمان به هیچ وجه چنین شرایطی فراهم نبود.
وی ادامه داد: در آن دوره آنچه که عامل مهمی برای بیداری محسوب می شد تحرکات مختلف در دانشگاه ها از سویی و حوزه علمیه از دیگر سو بود که هر دو این عوامل نقش موثری را در بیداری جامعه ایفا کردند. عامل دیگر در شکست رژیم طاغوت را فشارهای غیر عادلانه ای دانست که در نظام اقتصادی رژیم گذشته بر مردم وارد می شد و گفت: در آن زمان علاوه بر وابستگی شدید شاهد تمرکز ثروت در دست گروه خاصی بودیم و در واقع شکاف اقتصادی و بی عدالتی بی داد می کرد و این نیز عامل دیگری بود که شرایط را تحت تاثیر خود قرار می داد.
لاریجانی همچنین گفت: نکته سوم تجدد عوامانه ای بود که در آن دوران به جامعه تزریق کرده بودند و شاه بدبخت مفلوک هم چون سواد نداشت به تبلیغ آن می پرداخت و چون شاه خیلی عوام بود جریان عمومی جاری در منطقه را به صورت نازل و احمقانه ای در جامعه پمپاژ می کرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی نتیجه عملکرد شاه در آن دوره آن شد که خیلی صریح در مقابل مذهب و دین قرار گرفت و البته این برخواسته از نفهمی او بود.
لاریجانی حرکت های جهانی را از دیگر نکات قابل توجه در این زمینه دانست و گفت: البته نمی توان به طور گسترده در پی تاثیر این حرکت ها بر انقلاب ما سخن گفت.
وی تصریح کرد: حقیقت آن است که شاه در آن زمان برای سران کشورهای منطقه از جمله جمال عبدالناصر هیچ ارزشی نداشت و در واقع نوعی سرافکندگی ملی برای ما ایجاد کرده بود و در کل ایران در جهان اسلام و عرب هیچگونه اعتباری نداشت.
ادامه دارد...
نظر شما