۱۵ بهمن ۱۳۸۶، ۱۰:۴۳

نشست نقد و بررسی /

"اولژان" به دنبال اجماع ادیان است

"اولژان" به دنبال اجماع ادیان است

اسماعیل بنی‌اردلان در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "اولژان" آن را اثری دانست که به دنبال اجماع ادیان و آئین‌های مذهبی است و با تاکید بر ریشه مشترک همه ادیان ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "اولژان" به کارگردانی فولکر شلندورف محصول مشترک آلمان، فرانسه و قزاقستان شب گذشته در سینما صحرا با حضور اسماعیل بنی‌اردلان و سعید مستغاثی برگزار شد.

در این نشست بنی‌اردلان درباره ویژگی های این فیلم گفت: "شلندورف کارگردان موج نو آلمان است و این فیلم را با فیلمنامه خود جلو دوربین برده است. فیلم قصه‌ای ساده دارد و شخصیت اصلی آن مردی فرانسوی به نام شارل است که خانواده‌اش را از دست داده است. او می‌خواهد به آرامش برسد، پس راهی قزاقستان می‌شود و به کوهی معروفی به نام تنگه‌خان می‌رود."

وی ادامه داد: "او در این سفر معنوی به شهری به نام آستانا می‌رود که مرکز آزمایش های هسته‌ای شوروی سابق بوده است. آستانا در واقع یک شهر مصیبت زده است که سرنوشتی مشابه با شخصیت اصلی فیلم دارد. شهر به دنبال پیدا کردن هویت تازه خود است و این دقیقا حکایت خود شارل است."

بنی‌اردلان تاکید کرد: قزاقستان کشوری با فرهنگ‌ها و اقوام مختلف است. از این رو دوربین تحت تاثیر انتخاب کادر، صحراها، خرابه‌ها و ... است. در واقع فیلم سرشار از نشانه‌هاست و سبک آن به گونه‌ای است که حتی یک پلان را هم نباید از دست داد. حتی یک پلان اضافی هم در فیلم وجود ندارد و تمام پلان‌ها تاثیرگذار هستند و بار معنایی ویژه دارند."

وی با اشاره به مفهوم مرگ در آئین‌ها و ادیان مختلف گفت: "شارل یک سلوک معنوی را در فیلم طی می‌کند. او به دنبال آرامش است و مرگ و آرامش هر دو ریشه‌های مشترک دارد و در تمام ادیان و آئین‌ها مفهوم مرگ وجود دارد. کارگردان سعی کرده با تاکید بر ریشه‌های مشترک این موارد در ادیان مختلف اجماع و اشتراک آن را به تصویر بکشد. البته این تلفیق و تاکید نه تنها نقطه قوت فیلم نیست، بلکه به ضعف اصلی آن تبدیل شده است."

این منتقد سینما افزود: "کارگردان "اولژان" می خواهد تمام حرف هایش را در این فیلم بیان کند و همین مسئله ریتم را کند کرده است. لزومی به این همه حرف، شعار و تاکید نیست. این کمکی به فیلم نمی‌کند. شدت تاکیدات و نشانه‌ها در فیلم بسیار زیاد است. فیلم مانند غزلی است که تمام جزئیات آن درست اما فاقد روح است. به همین دلیل در پاره‌ای اوقات فیلم کسل‌کننده می‌شود."

بنی‌اردلان تصریح کرد: "به هر حال فیلم با وجود برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها قابل تامل است. انتخاب بازیگران سه شخصیت اصلی و سیر حرکتی آنها در طول اثر قابل قبول است. رابطه این سه شخصیت و نوع رفتار آنها از نظر سینمایی بسیار زیباست، هر چند فیلمنامه می‌توانست در عرصه اجرا به اثری بهتر نیز تبدیل شود."

کد خبر 632547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha