به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، جعفر فهیمی بعد از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران در محل شرکت آب استان زنجان، افزود: تغییر کیفیت شیمیایی آب سفرههای زیرزمینی، احتمال نشست دشتها، خشک یا کم آب شدن قنوات و چاهها، افت آب چاهها، کمشدن دبی پایه رودخانهها، بالا رفتن مصرف انرژی استحصال آب، خشک شدن زهکشیهای طبیعی، بهمخوردن بافت خاک و تخلخل آبرفتهای سفرههای زیرزمینی از اثرات منفی برداشت بیش از حدمجاز آب سفره های زیرزمینی است.
وی ادامه داد: با اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و برداشتهای خلاف نوع مصرف پروانه، پرکردن چاههای غیرمجاز، انجام کارهای فرهنگی و آگاهسازی جامعه، میتوان اضافه برداشتهای گذشته را جبران کرد.
فهیمی با عنوان این مطلب که پتانسیل سفرههای زیرزمینی آب این استان هشت میلیارد و 237 میلیون مترمکعب است، افزود: از این میزان، سالانه حدود یک میلیارد و 207 میلیون مترمکعب آب استحصال و تخلیه میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: میزان مجاز تخلیه آبهای زیرزمینی استان زنجان سالانه 5/918 میلیون مترمکعب است سالانه یک میلیارد و 5/71 میلیون مترمکعب آب درسطح این استان به مصارف کشاورزی، آشامیدن و صنعت میرسد.
فهیمی با عنوان این که با این روند سالانه 153 میلیون مترمکعب آب به صورت غیرمجاز و یا اضافه برداشت از منابع زیرزمینی استان استحصال میشود، آن را موجب افت سطح آب سفرههای زیرزمینی برخی مناطق عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار در سال 85 و 86، آبهای زیرزمینی در شهرستان ابهر بهمیزان 5/1 متر و دشت زنجان 37 سانتیمتر افت داشته است.
وی ادامه داد: تخلیه آبهای زیرزمینی استان زنجان از طریق 12 هزار و 112 حلقه چاه نیمهعمیق و دوهزار و 860 حلقه چاه عمیق، 808 رشته قنات و 9 هزار و 130 دهنه چشمه انجام میشود.
به گفته فهیمی تاکنون در راستا جلوگیری از افت آبهای زیر زمینی استان زنجان 63 مورد چاه پر شده است همچنین 12 طرح تغذیه مصنوعی با تغذیه سالانه 47 میلیون مترمکعب آب سفرههای زیرزمینی در سطح استان اجرا شده است.
نظر شما