به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا اسکندری در جمع خبرنگاران با اشاره به رشد اعتبارات بخش کشاورزی به میزان 31.9 درصد، گفت: بخش کشاورزی فاقد کسری بودجه درسال آینده است و بودجه پیشنهادی تملک دارائی بخش درلایحه بودجه سال آینده رقمی بالغ بر دو هزار و 200 میلیارد تومان است.
برنامه های سال 87
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: حفظ رشد 7 درصدی تولیدات در بخش کشاورزی به منظور تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه، حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان با خصوصی سازی، ترویج و اختصاص فعالیتهای فنی به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، افزایش صادرات محصولات کشاورزی به 3 میلیارد دلار با ایجاد بازارهای جدید صادراتی، افزایش عملیات آبخیزداری از107 میلیون تن به 1.2 میلیون تن در سال و ادامه روند صادرات گندم، افزایش آبیاری تحت فشار به سطح 100 هزار هکتار از مهمترین برنامه های این وزارتخانه در سال آینده است.
عدم اجرای طرح بسته بندی مرغ در تهران
وی با اعلام اینکه بسته بندی مرغ دراستان تهران در شرایط کنونی به هیچ وجه اتفاق نمی افتد، افزود: به دلیل وجود انحصار، عملکرد نامطلوب کشتارگاههای تهران و عدم رابطه مناسب آنان با تولید؛ بسته بندی مرغ فعلا در استان تهران اجرایی نخواهد شد.
اسکندری بیان کرد: دراجرای طرح ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ کشتارگاههای استان کمترین همکاری را از خود نشان داده اند و از انحصاری که در اختیارشان بود بهره مندی نامطلوب کرده اند ودر مقاطعی نیز به تولید ضربه وارد کرده اند.
وی اظهارداشت: برخی از کشتارگاهها در ماه مبارک رمضان با تعطیلی واحدهای خود نسبت به افزایش قیمتها اقدام کردند؛ لذا اگر قرار است مرغ در بسته بندی عرضه شود باید در ابتدا ضمن شکستن این انحصار ازعرضه مناسب و به میزان نیاز اطمینان حاصل شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید توسط بخش غیر دولتی انجام می شود لذا علوفه یارانه ای به واحدهایی که ایجاد انحصار کرده اند داده نمی شود.
تراز بازرگانی بخش کشاورزی
وی اعلام کرد: تراز بازرگانی بخش کشاورزی با احتساب کود و سم اندکی منفی و بدون احتساب کود و سم مثبت است.
اسکندری عنوان کرد: در9 ماهه سالجاری میزان واردات محصولات کشاورزی بالغ بر 3 میلیارد و 950 میلیون دلار بوده و در این مدت معادل دو میلیارد و 214 میلیون دلار صادرات صورت گرفته است.
تداوم تولید در گرو مقرون به صرفه بودن
وی افزود: اگر قرار باشد تولید تداوم یابد باید برای تولید کننده مقرون به صرفه باشد لذا برای ایجاد تعادل در قیمت محصولات لبنی با توجه به افزایش قیمت نهاده ها پرداخت یارانه پیگیری می شود.
تحقق برنامه های خودکفایی وزارت جهاد کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: براساس برنامه چهارم توسعه در سال پایانی برنامه (88) باید سه میلیون و 700 هزار تن جو در کشور تولید شود. لذا برنامه خودکفایی وزارتخانه با تولید سه میلیون و 900 هزار تن جو در سالجاری محقق شده است اما اگر با این میزان تولید نیاز کشور به این محصول برطرف نشده باید دلیل آن را از کسانی که این عدد را در برنامه اعلام کرده اند، پرسید. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی در تدوین برنامه چهارم فاقد نقش بوده است.
وی افزود: امسال بالغ بر 150 هزار تن جو خریداری شده که هنوز به صورت کامل وارد نشده است.
جلوگیری از صادرات خلاف قانون است
اسکندری اظهارداشت: در10 ماهه سالجاری یک میلیون و 500 هزار راس دام زنده صادر شده، این در حالی است که سیاست ما در برخی از مواقع مبنی بر صدور مجوز برای صادرات است و در برخی از مواقع نیز این اتفاق نمی افتد.
خسارت بخش کشاورزی
وی اعلام کرد: پیش بینی ما از کل میزان خسارات وارده به بخش کشاورزی در سال زراعی جاری حدود دو هزارو 600 میلیارد تومان است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: سال زراعی 84-85 بیش از دو هزار و 300 میلیارد تومان خسارت ناشی از حوادث غیر مترقبه به بخش کشاورزی وارد شده، لذا اگر در شرایط کنونی رقمی برای میزان خسارات سرمازدگی اعلام نمی شود برای این است که بخشی از اثرات خسارتها در سال آینده مشخص می شود که به محض رویش مجدد درختان میزان خسارات واقعی اعلام خواهد شد.
وی گردش مالی یا ارزش تولیدات سالانه دربخش کشاورزی را بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان خواند.
مصرف 55 درصد شکر تولیدی در صنایع غذایی
وی بیان کرد: درحال حاضر بیش از 2 میلیون تن شکر توسط کارخانه های نیشکر مربوط به بانکها مصرف می شود ضمن اینکه واردات شکر توسط صاحبان این صنایع انجام می شود و کارخانه های تولید کننده شکر برای مصرف صنایع غذایی خود اقدام به واردات شکر می کنند.
به گفته وی وزارت جهاد کشاورزی عناصر نامطلوب در بخش کشاورزی را حذف کرده است.
واردات میوه آزاد است
وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای انجام واردات میوه سقفی وجود ندارد. لذا با ابزار تشویقی از وارد کنندگان درخواست می کنیم که برای تامین پرتقال شب عید اندکی بیشتر از سالهای گذشته واردات داشته باشند، این در حالی است که سیب درختی، کیوی، نارنگی و موز به وفور در بازار مصرف موجود است و مصرف کنندگان می توانند از این میوه ها بیشتر از پرتقال استفاده کنند.
وی در پایان اعلام کرد: اجازه نمی دهیم تصمیمات برخی از تولیدکنندگان ( تولیدکنندگان جوجه یکروزه) وضعیت تولید در کشور را به مخاطره اندازند؛ به همین دلیل اجرای کامل توافقات از سوی آنان ضروری است.
نظر شما