کوئیچیرو ماتسورا مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در گفتگو با روزنامه هاآرتس اظهار داشت: در این زمینه حدود دو هفته پیش مذاکراتی شده، از این رو نسبت به این دیدار اظهار خوش بینی کرده است.
مدیرکل یونسکو آمادگی خود را کمک به رفع مشکلات قدس اعلام کرد
وی با اشاره به اینکه سعی در حل اختلاف و وساطت میان درخواست اردن و طرح پل اشغالگران در باب المغاربه دارد، تصریح کرد: نقش ما معتدلانه و رسیدن به یک راه حل مناسب است و هدف ما دخالت در امور سیاسی نیست، تنها حمایت از آثار باستانی قدس بر ما واجب است.
این در حالی است که اشغالگران در حال توسعه نمازخانه ای برای زنان یهودی در کنار دیوار البراق هستند که بخشی از طرح ساخت پل مغاربه به شمار می رود که اوقاف اسلامی قدس و اردن با این طرح مخالفت کرده اند.
وزارت اوقاف و مقدسات اسلامی اردن منتظر تصویب قانونی در زمینه طرح حفاظت از راه منتهی به باب المغاربه در حرم قدسی شریف است که اخیرا به یونسکو داده که با برگزاری نشستی طی هفته آینده در قدس اشغالی با حضور نمایندگانی از یونسکو و سایر کشور این طرح بررسی و قانونی برای آن صادر شود.
این وزارت آورده است که اجرای طرح اسرائیل در راستای یهودی سازی منطقه و تغییر آثار باستانی به شمار می رود که نه تنها با همه قوانین بین المللی مخالف است بلکه هتک حرمت به آنها نیز به شمار می رود.
رهبر دینی یهودیان خواستار تشکیل دولت فلسطین در مصر شد
یکی از خاخامهای یهودی از بریتانیا، اتحادیه اروپا و امریکا خواست تا به منظور تأسیس دولت فلسطین در صحرای سینا در مصر کمک کنند تا ساکنان غزه به صحرای سینا نقلمکان کنند.
یونا متزغر یکی از خاخامهای یهودی با اشاره به اینکه فقرای ساکن غزه به شهری زیبا و مدرن کوچ کنند که در آن قطار، اتوبوس و انواع اتومبیلهای زیبا و امکانات بسیاری وجود دارد، اظهار داشت: ممکن است ما در صحرای سینا شهرهایی ساخته و امکانات مختلفی قرار دهیم که فقرا به این شهر بیایند و در آنجا ساکن شوند و قدس را برای ما بگذارند تا با صلح با هم زندگی کنیم.
این خاخام در ادامه به ارائه طرحش به نخستوزیر یهود اشاره کرد و افزود: اولمرت به او گفته که حق دخالت در مسائل سیاسی را ندارد، زیرا او تنها یک رهبر دینی است و نمیتواند در مسائل سیاسی دخالت کند.
از سوی دیگر این رهبر دینی یهودی با اشاره به اینکه قدس پایتخت ابدی دولت یهود خواهد بود و به مسلمانان هیچ ارتباطی ندارد، یادآور شد: ما در کنار دیوار المبکی مسجدی ( مسجدالاقصی) داریم که هنگامیکه مسلمانان در مقدسترین مکان ما نماز می خوانند، رو به مکه می ایستند و پشت آنها به قدس میشود، می توان نتیجه گیری کرد که این مکان برای آنها نیست.
مفتی فلسطین شهرکسازی صهیونیستها در قدس را بهشدت محکوم کرد
شیخ محمد احمد حسین مفتی اعظم قدس و سرزمین فلسطین و خطیب مسجدالاقصی طی بیانیهای اقدامها و تصمیم رژیم اشغالگر اسرائیل به منظور ساخت 200 واحد مسکونی در قدس را بهشدت محکوم کرد.
وی با اشاره به اینکه هدف صهیونیستها یهودیسازی قدس است تا فلسطینیان را از سرزمین اصلی خود دور نگهدارد، تصریح کرد: باید بهسرعت جلوی این طرح و اجرای آن گرفته شود.
مقابله با تخریبهای صهیونیستها نیازمند مانعی قوی است
دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان طی بیانیهای حملات رژیم اشغالگر اسرائیل بر ملت فلسطین را محکوم و اعلام کرد: مسجدالاقصی اینک با خطر یهودی سازی مواجه شده، بنابراین باید مانعی قوی برای مقابله با طمعکاریهای صهیونیستها یافت.
دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان طی بیانیه ای مصائب وارد آمده بر ملت فلسطین را از سوی اشغالگران صهیونیست محکوم کرد و گفت: طی دوره های اخیر این مسئله شدت یافته، به طوری که رژیم اشغالگر اسرائیل از هر کوششی برای تعرض به مسلمانان فلسطینی فروگذاری نمی کند.
دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان با اشاره به اینکه فعالیتهای رژیم اشغالگر اسرائیل با همه قوانین بین المللی متناقض است، خواستار رسیدگی فوری به آن شد.
وی با اشاره به اینکه ملت فلسطین جزئی جدانشدنی از امت اسلام به شمار می روند، بر ضرورت حمایت و کمک رسانی به آنها از سوی امت مسلمان تأکید کرد و افزود: این ضرورت همبستگی و وحدت میان مسلمانان را تقویت می کند.
صهیونیستها در پی جعل هویت مسجدالاقصی
مسجدالاقصی به عنوان مکانی متبرک از دیرباز مورد توجه مسلمانان و غیرمسلمانان بوده، منظور از مسجدالاقصی تمام بخشهای حرم شریف است که صهیونیستها به منظور منحرف کردن اذهان مسلمانان مدعی هستند مسجد قبله ای، مسجدالاقصی است. بخش شرقی قدس از ژوئیه سال 1967 یعنی حدود 40 سال است که از سوی یهودیان اسرائیل اشغال شده که شامل بخشهای مختلفی می باشد.
مسجدالاقصی زمینی به مساحت 144 هزار متر مربع است که دیوارهای جنوبی و شرقی از قدس قدیم آن را احاطه کرده است. مسجدالاقصی بر بالای تپه موریا در وسط شهر قدس در فلسطین واقع شده که 15 در، 4 گلدسته، تعدادی نمازخانه، چاههای آب، ساختمان، مسجد جامع قبله ای، تعدادی قبه و قبة الصخره در بخش میانی را شامل می شود.
یهودیان از شیوه های مختلف برای تسلط به مسجدالاقصی استفاده کرده اند: اجازه ورود یهودیان به مسجدالاقصی، ممانعت از ورود مسلمانان، هتک حرمت، تقسیم بندی میان مسلمانان و یهودیان و ساخت و سازهای متعدد از جمله آنها به شمار می رود. اما آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که اشغالگران در نظر دارند مسجد قبة الصخره و یا مسجد قبله ای را به جای کل محوطه مسجدالاقصی نشان دهند و ذهن مسلمانان را از فضای کلی این مکان مقدس منحرف سازند.
بنابراین استفاده از اسم مسجدالاقصی به جای حرم قدسی شریف شامل مسجد قبله ای، مسجد قبة الصخره، دیوارها و تمامی فضای اطراف آن است. گاهی از مسجد قبله ای به اشتباه به عنوان مسجدالاقصی نام برده می شود که در واقع بخش جنوبی مسجدالاقصی است که دارای قبه ای سربی بوده و نمازخانه اصلی مردان محسوب می شود.
گفته می شود اولین کسی که الاقصی را بنا کرد حضرت آدم (ع) بود که مساحت آن تاکنون تغییری نکرده است، سپس ابراهیم (ع) 2 هزار سال پیش از میلاد آن را بازسازی کرد و بعد فرزندانش اسماعیل و یعقوب. حضرت سلیمان (ع) نیز 1 هزار سال پیش از میلاد آن را تجدید بنا کرد.
خطیب نمازجمعه باید برای صحبت در مورد غزه آزاد باشد
دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر وجود هرگونه آموزش به مبلغان در خصوص ممانعت از صحبت درباره محاصره غزه را در خطبه نماز جمعه یا نشستها و یا کلاسها و آموزشهای دینی آنها نفی کرد و گفت: مبلغان در بیان خطبه جمعه با شرط الزام دعوت به سوی خدا با حکمت و موعظه آزاد مطلق هستند. خطبه نماز جمعه ای که مبلغ و یا خطیب انتخاب می کند باید بر اساس واقعیتها باشد که مسائل عصر و جامعه را مطرح کنند و از ابعاد تنش زای سیاسی به دور باشند.
این در حالی است که شیخ عبدالحمید اطرش رئیس کمیته فتوا و رئیس وعاظ الازهر صدور هرگونه کتابچه آموزشی به منظور منع واعظ از صحبت کردن در موضوع محاصره غزه در هر سخنرانی اعم از خطبه نماز جمعه و یا کلاسهای آموزشی، چه در مساجد و چه در مکان دیگر را نفی کرد.
رئیس کمیته فتوای مصر در ادامه یادآور شد: از طرف ما هیچگونه کتابچه ای برای هیچ واعظی که برای او محدودیت ایجاد کند، صادر نکرده ایم. سیاست ما این است که برای همه وعاظ موضوعی مشخص می کنیم تا چگونه از آنها استفاده کنند و خطبه آنها بر اساس مقتضیات باشد و با رعایت تغییرات عصر و با شیوه ای که خطیب مناسب جامعه اش باشد، بخواند.
این مسئله زمانی ایجاد شد که تعدادی از خطیبان مساجد اوقاف مصر به آنچه که در غزه اتفاق افتاده بود، اعتراض نکردند، اما برخی دیگر خواستار به پایان رسیدن محاصره غزه شدند و بر سکوت کشورهای اسلامی یورش بردند و تظاهرات کردند که این دو گانگی شبهاتی را در رسانه های مصر ایجاد کرده بود.
اسنادی برای مبارزه با نقض حقوق بشر در عراق ارائه شدند
درپی افزایش اشغالگری و جنگ در عراق و همچنین مهاجرت مردم این کشور، بخش حقوق بشر شورای علمای مسلمان عراق اسناد و مدارکی برای مقابله با این روند ارائه کرد.
سال گذشته سال افزایش اشغالگری، جنگ و درگیری در عراق بوده است، به طوری که طی سال گذشته صدها زن، کودک و افراد مجهول الهویه در بغداد به خاک و خون کشیده شدند. بسیاری از مردم این کشور هجرت کردند و یا از این کشور خارج شدند و یا برای رها شدن از این فشارها از مناطق خود خارج و به مناطق دیگر رفتند.
از سوی دیگر طی تماس با سازمان بین المللی صلیب سرخ وابسته به امور دستگیرشدگان خواستار اجرای تدابیری برای این گروه شد. توزیع قرآن میان زندانهای عراق، هماهنگی با بخشهای دیگر حقوق بشر در شاخههای قضایی و نگهبانیها از دیگر فعالیتهای این بخش به شمار میرود.
تأسیس دفتر حقوق بشر شورای مذکور در اردن و بستن تعدادی از دفاتر غیر فعال و یا جریمه کردن آنها از دیگر اقدامات بودند. ارائه فیلم، اسناد و مدارک معبتر و موثق به منظور نشان دادن هتک حرمت و زیرپا گذاشتن حقوق بشر نیز صورت گرفته است. توزیع مواد غذایی با همکاری بخش کمک رسانی جهت کمک به خانوادههای مهاجر در مناطق مختلف عراق، توزیع مبالغی پول میان این خانوادهها و توزیع لباس و دیگر احتیاجات آنها از دیگر فعالیتهای این بخش بودهاند.
پس از دو سال نماز جمعه در حرم امامین عسکریین اقامه شد
دهها نفر از شیعیان عراق دو سال پس از انفجار و تخریب حرمین امامین عسکریین، نماز جمعه را در این مکان اقامه کردند.
دهها نفر از شیعیان عراق پس از گذشت دو سال از انفجار تروریستی در فوریه سال 2006 نماز جمعه را برای اولین بار در حرمین امامین عسکریین در سامرا ( شمال بغداد) اقامه کردند.
شیخ موفق خزرجی رهبر جریانهای صدری در خطبه نماز جمعه خواستار بازسازی و آبادانی ضریح امامین عسکریین به سرعت شد.
نماز جمعه با تدابیر شدید امنیتی از سوی مجلس سنای سامرا اقامه شد.
نماینده آیت الله سیستانی خواستار سرعت بخشیدن به بازسازی حرم امامین عسکریین شد
نماینده مرجع شیعیان عراق از همه مسلمانان به ویژه سنیها دعوت کرد به بازسازی مرقد امامین عسکریین در سامرا اقدام و به این وسیله وحدت مسلمانان عراق را تثبیت و تحکیم کنند.
شیخ عبدالمهدی کربلایی معاون آیت الله سیستانی مرجع شیعیان عراق در ادامه به مناسبت یادبود دومین سال انفجار حرم امامین عسکریین در سامرا تصریح کرد: هدف دشمنان از این اقدامها از بین بردن وحدت میان مسلمانان است و با شعله ور کردن جنگهای داخلی سعی در از هم گسیختگی مسلمانان را دارند.
شیخ عبدالمهدی کربلایی با اشاره به ضرورت اطلاع رسانی و بیداری جوانان یادآور شد: همه گروهها به ویژه فرهیختگان، محققان و متفکران و حتی رسانه های گروهی مختلف باید برای وحدت مسلمانان عراق تلاش کنند.
طرح فکری جابری بر پیشفرضهایی اشتباه استوار است
اندیشمند سوری معتقد است جابری از ایدئولوژی جزمی بهره گرفته است و عقلانیت غربی را در مقابل عقلانیت شرقی قرار داده است. به نظر وی اندیشه محمد عابد جابری بر فرضهایی اشتباه استوار است.
اندیشمند سوری جورج طرابیشی علاوه بر ترجمه آثار فلاسفه بزرگ غربی چون هگل، فروید، سارتر و سیمون دوبوار که حدود 200 کتاب هستند، تحقیقات و مطالعات بسیاری در زمینه فکر، فلسفه و نقد ادبی دارد که از برجستهترین آنها "مارکس و مسئله قومی"، "بیماری غرب"، "بدعتهای دموکراسی، سکولار، تجدد و ممانعت عرب" و دیگر آثار به شمار میروند.
از برجستهترین طرحهای فکری جورج طرابیشی " نقد نقد عقل عربی" است و وی نقدهایی به اندیشمند مراکشی محمد عابد الجابری وارد کرده است. همچنین قرار است که کتاب جدیدی از وی به نام " بدعتگذاری 2 " که مجموعه سخنرانیهای اخیر وی در دمشق است، منتشر شود. از این رو پایگاه اطلاع رسانی میدل ایست آنلاین با این اندیشمند برجسته مصاحبه ای کرده است که ترجمه آن در ذیل می آید:
من از فرزندان نسلم هستم، نسل من 50 سال زندگی کرد، همانطور که نسلهای دیگر در کشورهای دیگر 100 یا 200 سال زندگی کردهاند. وضعیت نسل ما شبیه به وضعیت رماننویس معرف عرب چون نجبیب محفوظ است که پس از 50 سال از روایت تاریخی به روایت واقعیت دست یافت و از واقعیت به روایتهای رمزی یا سمبولیک و سپس میراثی و در آخر هم به داستانهای متافیزیکی رسید. میخواهم بگویم که نسل ما زیر فشار تغییرات بزرگ و سریع قرار دارد. ما در این میان حوادث زیادی مانند صعود و سقوط نازیسم و مارکس را دیدهایم.
همکاریهای دینی اردن و مراکش افزایش مییابد
در پی دیدار گروهی از وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش از اردن، توافقنامه همکاریهای دوجانبه دینی در زمینه انسجام و تفاهم متقابل مسلمانان و تبیین آموزههای اسلامی امضا شد.
عبدالفتاح صلاح وزیر اوقاف و امور اسلامی اردن در امان با احمد قسطاس مدیر امور اسلامی وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش و گروه همراه وی دیدار کرد و در زمینه راههای توسعه و ترویج ارشاد و اطلاع رسانی در زمینه های مختلف چون حج، حمایت از مساجد، وقف و زکات گفتگو کردند.
در راستای همکاریهای اسلامی توافقنامه ای میان وزارت اوقاف و امور اسلامی اردن و مراکش منعقد شد که طی آن بر نقاط مشترک همکاریهای اسلامی به منظور تحقق در رسالت اسلام و آگاهی از مسائل عصر معاصر تأکید کردند.
انسجام و تفاهم متقابل مسلمانان، معرفی مسائل اسلامی، فعال سازی احیای میراث اسلامی و فرهنگ اسلام، تبادل تجارب در زمینه دعوت به اسلام، خطابه، وعظ و ارشاد، تنظیم و برگزاری دوره های آموزشی مشترک برای خطبا، واعظان و مبلغان دینی در دو کشور از مهمترین مفاد این توافقنامه به شمار می روند.
امضا کنندگان این توافقنامه بر تنظیم دوره های آموزشی جهت شرح مفاهیم و مضامین اسلامی، برگزاری همایش، نشست، تبیین موازین اعتدال در اسلام و احکام شرعی اسلامی تأکید کردند.
تحصیل دانشجویان شیعه در دانشگاه الازهر بلامانع است
شیخ الازهر برای نخستین بار موافقت خود را برای تحصیل دانشجویان شیعه در دانشگاه الازهر مصر و آموزشگاههای وابسته به آن اعلام کرد.
این موافقت زمانی صورت گرفت که شیخ الازهر با شیخ علی امین مفتی شیعیان لبنان دیدار کرد و در پی درخواست او برای تحصیل شیعیان در الازهر، طنطاوی نیز برای اولین بار موافقت خود را در این خصوص اعلام کرد.
این تصمیم ناگهانی با توجه به پیشینه تاریخی الازهر مبنی بر اینکه مکانی برای تحصیل مذاهب سنی در جهان اسلام به شمار می رود و دانشجویان شیعه در آن به تحصیل نمی پردازد، جای شگفتی دارد.
اما محمد سید طنطاوی طی سخنانی تصریح کرد: در الازهر همه دانشجویان از همه مذاهب اسلامی تحصیل می کنند و شیعیان نیز در آن به ندرت به تحصیل می پردازند . اما از ورود دانشجویان شیعه به اعتبار اینکه در درجه اول مسلمان هستند مانع نمی شود. این دانشگاه درهایش را به روی هیچ مسلمانی نبسته و با رعایت شروط لازم و قبولی می توانند در این دانشگاه و یا آموزشگاههای وابسته به الازهر تحصیل کنند.
کتابهای دینی در نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره با استقبال رو به رو شدند
درپی برگزاری چهلمین نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره در مصر، کتابهای دینی و سیره نبوی با استقبال بسیاری از سوی بازدیدکنندگان رو به رو شدند.
مادر کودکی که در حال خرید کتاب برای فرزندش بود، میگوید: در حال بررسی کتابهای دینی هستم و دوست دارم امسال کتابهایی بخرم که درباره اسرار هستیاند. همچنین دوست دارم علاوه بر خرید کتابهای نقاشی برای فرزندم، داستانهای دینی مانند قصص الانبیاء را نیز برای او بخرم.
سعدیه کارمند بخش مرکز سرشماری مصر نیز اظهار داشت: امسال بیشتر کتابهای دینی میخوانم و قصد خرید اینگونه کتابها را دارم. حتی برای نوههایم نیز کتاهایی میخرم که در زمینه مسائل دینی باشند.
یکی از بازدیدکنندگان کتاب اهل مالزی میگوید با همسرش آمده و قصد خرید کتابهایی با محوریت شریعت اسلام را دارد و کتابی در زمینه سیره نبوی، فقه و دیگر زمینه های علوم اسلامی خریداری کرده است.
چهلمین نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره از 3 بهمن با مشارکت 28 کشور عربی و 12 کشور غیر عربی و بیش از 740 ناشر در مصر برگزار میشود.
قرآن 55 کیلویی در نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره
شورای جهانی دعوت به اسلام لیبی در چهلمین نمایشگاه بین الملی کتاب قاهره قرآنی به وزن 55 کیلوگرم و طول 1 متر را به نمایش گذاشته است. قرآنی که از سوی شورای جهانی دعوت به اسلام لیبی در نمایشگاه بین المللی کتاب قاهره به نمایش گذاشته شده، به وزن 55 کیلوگرم، طول 1 متر و عرض 70 سانتی متر است.
عیاد علی مسؤول بخشی از نمایشگاه اظهار داشت: این قرآن به برخی از مؤسسات و نهادهای بزرگ اسلامی تقدیم شد که نسخه ای از آن به الازهر و مساجد بزرگ در کشورهای اسلامی تقدیم شده است.
این شورا تنها 3 هزار نسخه از این قرآن دارد و به مؤسسات مختلف می دهد تا آنها در صورت لزوم نسبت به صدور آن اقدام کنند.
برگزاری مسابقههای دینی در حاشیه برنامههای ورزشی مصر
درپی برگزاری مسابقات ورزشی میان جوانان مسلمان و مسیحی، مسابقات دینی و فرهنگی نیز به منظور تقریب میان پیروان ادیان مختلف و بهبود روابط آنها با یکدیگر برگزار میشود. مرکز جهانی شوراهای مسلمانان قاهره مسابقات ورزشی در سطح شوراهای دینی را از 1 تا 4 فوریه ( 12 تا 15 بهمن) در استان سوهاج مصر برگزار می کند.
800 بازیکن در 5 رشته ورزشی چون تنیس روی میز، کاراته، بسکتبال، فوتبال و پرورش اندام مشارکت می کنند.
در حاشیه این مسابقات قهرمانی مسابقات دینی و فرهنگی و همایش دینی با حضور جوانان مسلمان و مسیحی نیز برگزار می شود و شخصیتهای برجسته دینی به سخنرانی می پردازند. هدف از برگزاری این مسابقات تقریب میان پیروان ادیان الهی، بهبود روابط مسلمانان و مسیحیان و شناخت یکدیگر عنوان شده است.
دستنوشتههای اسلامی مصر بازسازی شدند
دهها دستنوشته نادر اسلامی مصر به منظور احیای میراث مسلمانان از سوی کتابخانه ملی اسکندریه بازسازی شدند. کتابخانه اسکندریه مصر ترمیم و بازسازی دهها دستنوشته نادر اسلامی را به پایان رساند.
دکتر یوسف زیدان مدیر مرکز و موزه دستنوشته های نادر اسلامی کتابخانه اسکندریه اظهار داشت: این دستنوشتههای نادر از سوی 30 هنرمند ترمیم و بازسازی شدند.
یکی از این دستنوشتهها قدمتی 430 ساله دارد و دیگری 575 ساله که منسوب به ابوالقاسم زمخشری است. یکی دیگر از این دستنوشتهها که نامش " تلخیص مفتاح " است، مربوط به ابو عبدالله بن زکریا قزوینی است که 680 سال پیش نوشته شده است. دستنوشتههای دیگری نیز وجود دارد که نامش ابن عماد الدین اقفهسی است و قدمتی بسیار طولانی دارد.
"باغ تمدن اسلامی" در مالزی تاسیس شد
نخست وزیر مالزی در پی تأسیس باغ تمدن اسلامی دیروز یکشنبه 14 بهمن گفت: این باغ تنها با هدف جذب گردشگر تأسیس نشده، بلکه نقش بهسزایی در معرفی علمای مسلمانی دارد که طی قرنهای گذشته و در دوران طلایی اسلام به ابداعات و نوآوریهای هنری و علمی پرداختهاند.
عبدالله احمد بداوی نخست وزیر مالزی در پی تأسیس باغ تمدن اسلامی دیروز در ترنگگانو یکی از ایالتهای شمالی مالزی اظهار داشت: این باغ نقش به سزایی در معرفی خیزش مسلمانانی دارد که به منظور ابداع و بیداری فعالیتهای بسیاری انجام داده اند.این باغ نقش مهمی در تبیین عظمت اسلام و دستاوردهای مسلمانان گذشته ایفا می کند. از سوی دیگر همه طبقات جامعه به دور از اختلافهای ریشه ای و دینی می توانند از اطلاعات موثق آن بهره مند شوند.
احمد بداوی با تأکید بر اینکه این باغ چهره زیبایی از آثار حقیقی مسلمانانی که در گذشته علوم مختلف را توسعه دادند، منعکس می کند، یادآور شد: مسلمانان در زمینه های مختلف مانند مهندسی معماری که این باغ هم از آن بهره گرفته است، مهارتهای بسیاری کسب کرده اند.
آموزشگاه تخصصی برای مبلغان و خطیبان امارات تأسیس میشود
آموزشگاه تخصصی برای ارتقاء سطح علمی و فرهنگی مبلغان و خطیبان و افزایش مهارتهای آنها طی دورههای آموزشی با هدف رشد و توسعه ارزشهای اسلامی تأسیس میشود.
در این آموزشگاه تخصصی قرار است ضمن برگزاری دوره های آموزشی، همایشهای مختلف و کارگاه برگزار شود تا به محققان علوم شریعت اسلام به منظور تثبیت ارتباط با مدارس، دستگاههای آموزشی به منظور رشد و توسعه ارزشهای اسلامی و تصحیح مفاهیم نادرست و اشاعه بیداری دینی کمک کند.
همچنین این شورا تصمیم به تأسیس بیت الزکات با ساختمانی مستقل در امارات را مورد تأکید قرار گرفت.
فتواهای دینی الجزایر ساماندهی میشوند
با توجه به اینکه الجزایر دارای یک مرجع بزرگ دینی نیست، وزیر امور دینی و اوقاف این کشور در نظر دارد با اجرای طرح تنظیم فتواهای دینی، آنها را وحدت بخشد تا مسلمانان هنگام استفاده از پایگاههای اینترنتی برای استفاده از احکام شریعت دچار مشکل نشوند.
بوعبدالله غلام الله وزیر امور دینی و اوقاف الجزایر از طرح تنظیم فتواهای دینی در این کشور خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این طرح با هدف وحدت امور فتوا اجرا می شود تا اختلاف در تطبیق امور وابسته به دین از بین برود، تصریح کرد: مسلمانان با پناه بردن به پایگاههای اینترنتی برای اطلاع از احکام دین اسلام دچار سردرگمی، اختلاف و عدم فهم حقیقی مسئله شرعی خواهند شد و عدم تطبیق امور دین را به وجود می آورد، از این رو وحدت فتواهای دینی این مشکل را برطرف می کند.
حقوق بشر در شریعت اسلام برای دیپلماتهای عربستان تبیین شد
دوره آموزشی "حقوق بشر در قوانین بین المللی و شریعت اسلام" به منظور تبیین قوانین بین المللی درباره حقوق بشر و حقوق کودک و زن در اسلام، برای رؤسای بخشهای دولتی و دیپلماتهای عربستان برگزار شد.
آموزشگاه دیپلماتهای عربستان دوره آموزشی " حقوق بشر در قوانین بین المللی و شریعت اسلام" را برای بخشهای دولتی این کشور برگزار کرد. این دوره ها شامل قوانین و توافقنامه های بین المللی درباره حقوق بشر در سایه شریعت اسلام، حقوق بشر در زمینه کودک و زن، پاسخگویی به برخی از شبهات، مجازات در شریعت اسلام بوده است.
تطبیق قوانین حقوق بشر در جوامع اسلامی با قوانین بین المللی، نقش سازمانهای اسلامی و بین المللی دولتی و غیر دولتی در حمایت از حقوق بشر و مبدأ قانونی حقوق بشر نیز طی این آموزشها مورد بررسی قرار گرفت.
این دوره ها برای شوراهای حقوق بشر، شورای امر به معروف و نهی از منکر و رسانه های حقوق بشر از یک هفته پیش آغاز شد و جمعه 12 بهمن ماه در ریاض به پایان رسید.
حقوق کودکان در عربستان مورد حمایت قرار میگیرد
در راستای تأکید بر ارزشهای اسلامی و تعالیم آن از جمله حقوق بشر، توافقنامه حمایت از حقوق کودکان از سوی مؤسسات دولتی عربستان امضا شد.
دکتر زهیر حارثی سخنگوی شورای حقوق بشر عربستان با اشاره به اینکه این شورا آماده صدور برنامه فرهنگی و بیداری جهت حقوق کودکان است، اظهار داشت: در این برنامه همه مؤسسات دولتی به منظور حمایت از کرامت انسانی، نقش خانواده و جامعه در مقابل کودک و تأثیر آن در زندگی آینده او توافقنامه ای را امضا کرده اند.
امضای توافقنامه درباره حقوق بشر مسائل مهم در یک جامعه اسلامی را در بر می گیرد که این توافقنامه با تأکید بر تعالیم اسلام و توافقنامه های بین المللی تنظیم شده است.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از کودکان در کارهای مختلف و سخت با ارزشهای اسلامی و انسانی مغایرت دارد، افزود: کودکان دارای حقوقی هستند که ارزش نهادن بر زندگی او، بازی و آموزشهای مختلف از جمله آنها به شمار می روند.
این سخنگو در ادامه افزود: در یک جامعه انسانی و اسلامی، باید حضور حقوق بشر به صورت قوی در زندگی احساس شود و باید با وسایل و توافقنامه های مختلف داخلی و بین المللی زمینه های همبستگی در حقوق بشر و تثبیت و الزام آنها را فراهم کنیم.
همایش "فارغالتحصیلان الازهر" در مالزی برگزار میشود
همایش بینالمللی "فارغالتحصیلان الازهر" اواسط فوریه (اواخر بهمن ماه) با هدف ارتباط میان میراث گذشته مسلمانان و عصر معاصر در کوالالامپور برگزار میشود.
طی این همایش ویژگیهای میراث اسلامی، سهم میراث اسلامی در تمدن انسانی، تجلی میراث اسلامی در دورههای گذشته، نقش دانشگاه الازهر و فارغالتحصیلان آن در روند سازنده جهان اسلام، چگونگی مبارزه با تعرضات غرب بررسی میشوند. هنوز از برخی اساتید دانشگاه برجسته الازهر به منظور مشارکت در این همایش دعوتی به عمل نیامده است که این موضوع میتواند چالشهای جدی در پی داشته باشد.
همایش بینالمللی "فارغ التحصیلان الازهر" طی سه روز در اواسط فوریه ( اواخر بهمن ماه) با مشارکت بیش از 50 اندیشمند فارغالتحصیل از دانشگاه الازهر از مصر و 100 فارغ التحصیل الازهر از دیگر کشورهای اسلامی در مالزی برگزار میشود.
نمایشگاه "ابنخلدون میان اندلس و مصر" در قاهره برگزار میشود
نمایشگاه "ابنخلدون میان اندلس و مصر" با هدف معرفی زندگی و فعالیتهای ابن خلدون در شرق و غرب از 5 فوریه تا 24 مارس ( 16 بهمن تا 5 فروردین ) در مصر برگزار میشود.
هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی زندگی و فعالیتهای ابن خلدون، شیوه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی او در قرن 14 میان شرق و غرب و اروپا و جهان اسلام به شمار می رود. با توجه به اینکه شخصیت ابن خلدون در چارچوب همکاری میان مصر و اسپانیا محور اساسی به شمار می رود، این نمایشگاه با هدف تحکیم و تقویت روابط تاریخی میان دو کشور برگزار می شود.
پیش از این نمایشگاه ابن خلدون در اسپانیا برگزار شده بود و اینک آثار موجود در نمایشگاه از استان سویل اسپانیا به این نمایشگاه آورده شده است.
همایش "اقتصاد اسلامی" در عربستان برگزار میشود
هفتمین همایش بین المللی "اقتصاد اسلامی" از 1 تا 3 آوریل (اوایل فروردین) با هدف بهرهگیری از تجارب کشورهای اسلامی در زمینه اقتصاد و سرمایهگذاری، در عربستان برگزار میشود.
اندیشمندان و پژوهشگرانی از کشورهایی چون عربستان، اردن، مصر، الجزایر و همچنین کشورهای آمریکایی، اروپایی و استرالیا و استادانی از دانشگاههای هاروارد و بریتانیا به منظور بررسی برنامه فقه اسلامی و طرح سرمایه گذاری اسلامی در این همایش مشارکت می کنند.
تحقیقات علمی در اقتصاد اسلامی و مسائل اقتصادی معاصر در این همایش بررسی می شوند. طی این همایش تجارب مؤسسات و شرکتهای اسلامی در سطح جهانی مورد استفاده قرار می گیرند.
نقش ترجمه در توسعه و تقریب ادیان بررسی میشود
همایش بین المللی "پیشرفت علمای الزیتونه در نیمه اول قرن بیستم" با هدف بررسی علوم شرعی و ترجمه متون دینی 12 و 13 مارس ( 22 و 23 اسفند) در تونس برگزار میشود.
آموزشگاه عالی تمدن اسلامی وابسته به دانشگاه الزیتونه تونس همایش بین المللی " پیشرفت علمای الزیتونه در نیمه اول قرن بیستم" طی دو روز 12 و 13 مارس ( 22 و 23 اسفند) در تونس برگزار می کند.
محورهای مورد بررسی این همایش علوم شرعی، تفسیر و علوم آن، حدیث و علوم آن، اصول فقه و فتوا، علوم عقلی و حکمت، کلام و فرق، منطق و فلسفه، تقریب ادیان به شمار می روند. علوم انسانی ، ادبیات و جامعه شناسی، اصلاحات سیاسی و تربیتی نیز طی این همایش بررسی خواهند شد.
این همایش با هدف نقش دانشگاه الزیتونه در معرفی تمدن جهانی اسلام، ترجمه و نقش ترجمه در تأثیر گذاری و تأثیرپذیر مثبت میان تمدنها، ترجمه متون دینی از دیگر محورها محسوب می شوند.
گردهمایی صندوق توسعه همبستگی اسلامی در بحرین برگزار شد
گردهمایی کمیته عالی مشاورهای صندوق توسعه همبستگی اسلامی با هدف مبارزه با فقر در کشورهای اسلامی سه شنبه 16 بهمن در بحرین برگزار شد.
این صندوق به صورت مستقیم اهداف توسعه طلبانه هزاره جدید سازمان ملل متحد در زمینه مبارزه با فقر، بی سوادی، بیماری در کشورهای اسلامی به ویژه قاره آفریقا را دنبال می کند.
این گردهمایی با حمایت شیخ احمد بن محمد آل خلیفه وزیر مالی بحرین و رئیس شورای بانک توسعه اسلامی برگزار شد که شخصیتهای برجسته از سیاستمداران، کارشناسان اقتصادی و علوم اجتماعی در جهان اسلام در آن مشارکت کردند.
شیوه انبیاء در دعوت به سوی خدا بررسی میشود
در پی برگزاری نمایشگاه "مبلغ باش" در عربستان، مجموعه سخنرانیهای دینی و علمی با محوریت شیوه انبیاء در دعوت به سوی خدا و لزوم اتحاد و خطرهای تفرقه میان مسلمانان، از 17 تا 24 بهمن ماه در شهر جازان عربستان برگزار میشود.
نهمین نمایشگاه " مبلغ باش" عربستان از سه شنبه 16 بهمن ماه به منظور اطلاع رسانی مسلمانان در زمینه های مختلف از سوی وزارت امور اسلامی، اوقاف، دعوت و ارشاد در منطقه جازان برگزار می شود. در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، سخنرانیهای علمی و شرعی در مورد مسائل عصر معاصر از چهارشنبه 17 بهمن تا 24 بهمن ماه برگزار می شود.
دعوت به سوی خدا، شیوه انبیاء در دعوت به سوی خدا، فتوا و خطر نقل قول از خدا بدون علم، لزوم اتحاد و خطرات تفرقه میان مسلمانان، فقه امر به معروف و نهی از منکر، علم و علما و تأثیر آن دو در دعوت به سوی خدا، احکام تعامل با غیر مسلمانان از جمله نشستهای این نمایشگاه خواهند بود.
کتاب " یورگن هابرماس و مکتب فرانکفورت" منتشر شد
کتاب "یورگن هابرماس و مکتب فرانکفورت" تألیف محقق مراکشی حسن مصدق، از سوی انتشارات مرکز فرهنگی عربی لبنان منتشر شده است.
نویسنده در کتاب " یورگن هابرماس و مکتب فرانکفورت" به تفکرات و اندیشههای هابرماس اشاره میکند و میگوید: به جای اینکه وی به متافیزیک نزدیک شود به منظور ارائه معیارهای حقیقی خود بر شروط ارتباط زبانی تأکید میکند، زیرا زبان در نظر او گفتگوی میان اندیشههای نو به شمار می رود که با هدف تفاهم و رشد صورت میگیرد بی آنکه به خشونت پناه برد.
مؤلف در ادامه به نظریههای متقدمان مکتب فرانکفورت چون هورکهایمر، تئودور آدورنو، اریک فروم و والتر بنیامین اشاره و در ادامه آنها را با نظریه یورگن هابرماس مقایسه میکند.
نظر شما