به گزارش خبرنگار مهر، تهیه و تدوین برنامه جامع حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی بر اساس مصوبه کمیسیون اقتصاد هیئت دولت در سالجاری با همکاری وزارت صنایع و معادن و سایر دستگاه های اجرایی و با بهره گیری از نظرات کارشناسان و تشکلهای صنایع غذایی به منظوردستیابی به راهکارهای مناسب جهت غلبه بر آسیبهای موجود، بسته حمایتی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در قالب برنامه جامع حمایت از این صنایع تدوین و به کمیسیون مذکور ارائه شده است.
ایجاد 9 میلیون تن ظرفیت جدید در بخش کشاورزی
براساس استراتژی وزارت جهاد کشاورزی مقرراست در طول برنامه چهارم توسعه بالغ بر9 میلیون تن ظرفیت صنعتی جدید فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی محقق شود که در صورت تحقق این هدف بالغ بر 42 میلیون تن ماده خام کشاورزی در چرخه فرآوری قرارخواهند گرفت.
طبق اهداف کمی پیش بینی شده وزارت جهاد کشاورزی در سند برنامه پنجساله چهارم توسعه برای صنایع تبدیلی و تکمیلی باید ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در سال پایانی برنامه چهارم توسعه از حدود 14 میلیون تن سال 82 به رقم 23 میلیون تن بالغ شود.
به عبارتی دیگر بالغ بر9 میلیون تن ظرفیت صنعتی جدید فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی در طی سالهای برنامه باید محقق شود که در صورت تحقق اهداف مورد نظربالغ بر 42 میلیون تن ماده خام کشاورزی در چرخه فرآوری قرار خواهند گرفت.
تحقق اهداف برنامه چهارم با اعتبار 1200 میلیارد تومانی
ازالزامات مورد نیاز جهت اهداف کمی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در سالهای 87 و 88 برنامه چهارم تخصیص 12 هزار میلیارد ریال تسهیلات است که امید می رود با استفاده از ردیف کمکهای فنی و اعتباری، تسهیلات مربوط به بنگاههای کوچک و زود بازده همچنین حساب ذخیره ارزی اعتبارات مورد نیاز تامین شود.
در سال گذشته بالغ بر165 میلیون دلارمحصولات صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی صادر شده و این در حالیست که برای تحقق اهداف کمی برنامه چهارم توسعه ضمن تخصیص اعتبارت به طرحها و برنامه ها ی مرتبط با این صنایع به منظور رونق سرمایه گذاری باید برنامه ریزی جهت توسعه صادرات محصولات تولیدی کارخانجا ت صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی صورت گیرد.
به گفته مدیر کل دفترصنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی به منظورتحقق اهداف درسالهای باقی مانده از برنامه چهارم مبلغ هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه گذاری مورد نیاز است.
اختصاص 450 میلیارد تومان در سالجاری
در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده که امسال اعتباری بالغ بر450 میلیارد تومان به صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی اختصاص یابد که تاکنون 58 میلیارد تومان آن تخصیص یافته و این رقم در سال پایانی برنامه به 600 میلیارد تومان افزایش می یابد.
تسهیلات تلفیقی از محل تسهیلات یارانه دار( وجوه اداره شده و طرح کمکهای فنی و اعتباری) به منظور اجرای مصوبات استانی هیئت وزیران برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به 6 استان کشور شامل استانهای خراسان رضوی، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان ، مازندران، همدان، جیرفت و کهنوج به مبلغ 200 هزار میلیون ریال اختصاص یافته است.
همچنین حدود 3 هزار میلیارد ریال از تسهیلات سال گذشته از منبع مربوط به بنگاههای زود بازده و 250 میلیارد ریال از محل تسهیلات تلفیقی موضوع طرح اعطای کمکهای فنی و اعتباری تامین شده است.
برای تحقق اهداف کمی برنامه چهارم توسعه رونق سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی و تکمیلی، امکان سنجی استقرار این صنایع در استانها و برنامه ریزی برای توسعه صادرات محصولات این کارخانجات باید مورد توجه بخش کشاورزی قرار گیرد.
به منظور تحقق اهداف مورد نظر برقراری ارتباط با سازمانهای تخصصی بین المللی به خصوص FAO، UNIDO و APO می تواند زمینه را برای توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی فراهم آورد.
درهرصورت اجرای برنامه جامع حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی می تواند ضمن افزایش صادرات محصولات این صنایع منجر به تحقق برنامه های پیش بینی شده در برنامه چهارم توسعه شود..
نظر شما