به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه آگوسبرگ در آلمان و پلی تکنیک اورال در روسیه که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نیچر مواد" منتشر کرده اند در بررسیهای خود به نتایجی دست یافتند که می تواند در خصوص بعضی از پدیده های فیزیکی که در شرایط بی نهایت اتفاق می افتد، برای مثال در مورد کانیهای حاضر در داخل زمین توضیح دهند.
این دانشمندان با استفاده از مدل سازی محاسباتی موفق شدند نشان دهند که در فشار بی نهایت قوی قواعد مغناطیسه اکسید منگنز شبیه به اکسید آهن و اکسید سیلیسیم (سیلکات) است. این مواد بیشتر بخش پوسته و جبه زمین را می سازند.
در این خصوص این دانشمندان توضیح دادند: "اکسید منگنز قواعد مغناطیسی دارد اما در شرایط طبیعی به دلیل فعل و انفعال قوی میان الکترونهایی که دور اتمهای بلور اکسید منگنز می چرخند، رسانای جریان الکتریستیه نیست اما زمانی که این ماده تحت فشار حدود یک میلیون بار قرار می گیرد حالت فلزی خود را باز می یابد و رسانا می شود."
براساس این مدل، قواعد مغناطیسی اتمهای اکسید منگنز در فشار بی نهایت قوی بی ثبات می شوند و الکترونهای آزاد این امکان را می یابند که همانند اتفاقی که در فلزات رسانا می افتد، در تمام بلور حرکت کنند.
نظر شما