۲۰ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۴۹

تزریق گاز به میادین نفتی 40 درصد افزایش یافت

تزریق گاز به میادین نفتی 40 درصد افزایش یافت

مدیرکل دفتر امور انرژی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت: بر اساس پیش بینی لایحه بودجه سال 87، تزریق گاز به میادین نفتی حداقل 40 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشریه برنامه، احمد داوودی در مورد اهداف بخش انرژی کشور در لایحه بودجه سال آتی، گفت: این بخش موظف است توسعه تاسیسات تولید و عرضه انرژی و بهینه سازی آن را در سال 87 محقق کند، به گونه ای که در این سال بتواد ضمن تامین انرژی مورد نیاز بخشهای مختلف کشور، زمینه های مناسب را برای تدوام این تولید در سالهای آینده مهیا کند.

مدیرکل دفتر امور انرژی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، افزود: در مورد انرژی هسته ای، در لایحه بودجه تسریع و بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان هدف پیش بینی شده است که امیدواریم در سال آتی به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه در تولید برق پیش بینی شده برای سال آتی، تولید این نیروگاه نیز محاسبه شده است، تصریح کرد: در بخش برق نیز، ایجاد زمینه های مناسب برای شرکتهای بهره بردار به منظور کاهش تلفات برق، ایجاد و تقویت رقابت در صنعت تولید برق از طریق حذف انحصارهای موجود و تقویت نهاد بازار برق که در کشور ایجاد شده است، از جمله سیاستهای اجرایی محسوب می شود.

داوودی اعطای یارانه برق از طریق وزارت نیرو به شرکتهای تولید و توزیع برق را از دیگر سیاستها در بخش برق عنوان کرد و گفت: این سیاستی است که می تواند زمینه های لازم را بری انجام فعالیت بخش خصوصی در تولید برق و کاهش تلفات فراهم کند.

وی با بیان اینکه در مورد یارانه های انرژی همان رویه سال جاری، مطابق بند (ه) ماده واحده لایحه بودجه پیشنهاد شده است، افزود: در سالجاری مابه التفاوت حاملهای انرژی را نسبت به قیمتهای رایج و مصوب از طریق خزانه داری کل کشور با دستگاه های اصلی تامین کننده حاملهای انرژی تامین می کنیم.

مدیرکل دفتر امور انرژی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، مجموع یارانه ای که برای سالجاری پیش بینی می شود را برابر با 547.3 هزار میلیارد ریال معادل 58.9 میلیارد دلار ذکر کرد و افزود: برای سال آینده نیز همین رقم پیش بینی شده است.

به گفته وی، علت ثابت بودن این میزان، کاهش مصرف پیش بینی شده در مورد نفت گاز بوده که ناشی از مدیریت عرضه نفت گاز در سال آتی است اما با افزایش سایر حاملهای انرژی این کاهش خنثی می شود و این قیمتها برابر با متوسط قیمت سالجاری  نفت محاسبه شده است.

داوودی با بیان اینکه قرار است در بخش مسکن ظرفیت تولید نفت خام کشور به 4.524 میلیون بشکه در روز افزایش یابد، افزود: اما تولید ( با توجه به سهیمه اوپک) به طور متوسط 4.1 میلیون بشکه در روز تنظیم شده است.

مدیرکل دفتر امور انرژی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، با اشاره به اینکه تزریق گاز 163.5 میلیون متر مکعب در روز محاسبه شده است، تصریح کرد: تولید 5 فرآورده اصلی 228 میلیون لیتر در روز هدف گذاری شده است و متاسفانه مصرف همچنان 233 میلیون لیتر در روز خواهد بود.

به گفته وی همچنین تولید گاز طبیعی 450 میلیون متر مکعب در روز خواهد بود و هدف گذاری دیگری که صورت گرفته در مورد خانوارهای تحت پوشش شبکه گاز است که این شاخص به 67.4 درصد می رسد.

مدیرکل دفتر امور انرژی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، گفت: در بخش نیروگاهی هم کل ظرفیت نیروگاه های تولید برق کشور به 43 هزارو590 مگاوات خواهد رسید که با توجه به تغییرات ساختاری صورت گرفته در این بخش، امکان آن فراهم است که سهم دو بخش دولتی و غیر دولتی قابل محاسبه و اعلام باشد.

وی افزود: توان تولید نیروگاه های دولتی به 40 هزارو 791 مگاوات و نیروگاه های غیر دولتی به دو هزارو 799 مگاوات خواهد رسید و تولید انرژی برق نیز 214 و مصرف آن 169.5 میلیارد کیلو وات ساعت در سال خواهد بود و حداکثر نیاز مصرف برق نیز 37 هزارو 660 مگاوات خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در اوج مصرف واردات برق صورت می گیرد، افزود: در تابستان واردات برق و در زمستان صادرات آن صورت می گیرد که تراز آن نزدیک به صفر خواهد بود.

داوودی اظهار امیدواری کرد: واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر در 6 ماهه دوم سال آتی به بهره برداری برسد که در سه ماه سوم 500 مگاوات تولید خوهد داشت.

کد خبر 635752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha