۲۳ بهمن ۱۳۸۶، ۱۳:۰۰

ارزیابی زیست محیطی-7/

قانون ارزیابی زیست محیطی فقط روی کاغذ دیده می شود

قانون ارزیابی زیست محیطی فقط روی کاغذ دیده می شود

یک متخصص محیط زیست گفت: کشور ما جزء معدود کشورهایی است که در قانون اساسی آن اصول محیط زیستی وجود دارد اما هم اکنون فقط روی کاغذ قانون ارزیابی زیست محیطی دیده می شود.

دکتر اسماعیل کهرم در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ارزیابی زیست محیطی بدنبال اجرای طرح های عمرانی و توسعه ای کشور با حداقل زیان به محیط زیست برنامه ریزی شده و اهمیت آن در این است که تاسیسات ، بناها و جاده ها با حداقل زیان به محیط زیست بنا شود.

وی اظهار داشت: یکی از خصوصیات این طرح این است که در بازدهی دراز مدت این پروژه های توسعه ای نیز بسیار حایز اهمیت است مثلا اگر قبل از احداث سد بر روی سفید رود مطالعات ارزیابی صورت می گرفت علاوه بر اینکه این سد تخریب کمتری برای محیط زیست داشت ، عمر سد نیز افزایش می یافت چرا که در حال حاضر رسوبات موجود در خود سد لطمه زیادی بر آن زده است و هیچ راهی برای خلاص شدن از این وضعیت وجود ندارد و بی شک اگر ارزیابی زیست محیطی انجام می گرفت با جابجایی سد این مشکل مرتفع می شد.

کهرم در خصوص نحوه اجرای این قانون در کشور گفت: کشور ما جزء معدود کشورهایی است که در قانون اساسی آن اصول محیط زیستی وجود دارد . هم اکنون روی کاغذ قانون ارزیابی زیست محیطی داریم ولی با کمال تاسف در زمینه اجرا نواقص بسیاری وجود دارد. 

وی اضافه کرد: طبق قانون طرح های بنیادی کشور باید در مرحله امکان سنجی ارزیابی شوند اما متاسفانه با وجود هزینه بسیار کمی که یک مجری برای ارزیابی زیست محیطی می پردازد اما همچنان بسیارند شرکتهایی که در این زمینه کم لطفی می کنند.

این استاد دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: عملکرد مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر به قدری ضعیف است که در هیچ یک از دوره های قبلی سابقه اش را نمی توان یافت.

کهرم یکی از اصلی ترین مشکلات این سازمان را عدم اهمیت دادن به متخصصین عنوان کرد و گفت: بسیاری از متخصصین ما در حال حاضر با کشور های دیگر قراردادهای مختلف دارند و این افراد در جهان تایید شده اند اما کشور خودمان از آنها بهره ای نمی گیرد.

وی اضافه کرد: طبق قانون احداث صنایع سنگین در سه استان شمالی کشور ممنوع است اما در استان گلستان زمینه های ساخت پتروشیمی به اتمام رسیده است و مطمئناً ضربه مهلکی بر طبیعت خواهد زد.

وی تاکید کرد: اهمیت قایل شدن به محیط زیست نیاز به بودجه کافی، استخدام پرسنل کافی و متخصص دارد و بی شک بدون این مقوله ها رعایت اصول 45 و 50 قانون اساسی مشکل است.

این متخصص محیط زیست در ادامه یادآور شد: این مشکلات فقط برای ایران نیست و بانک جهانی نیز چند سال پیش اعلام کرد که 80 درصد از سدهای ساخته شده در جهان نباید ساخته می شد و این امر نشان می دهد که معضل ارزیابی زیست محیطی جهانی است.

وی خاطر نشان کرد: در صورت ادامه این حرکت و بی اهمیتی به محیط زیست در اجرای طرح ها شک نکنید که علاوه بر آسیبی که بر محیط زیست وارد می شود ضربه مهلکی نیز در آینده بر پروژه ها خواهد زد. 

کد خبر 635876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha