پیام‌نما

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ * * * نیکی و بدی یکسان نیست. [بدی را] با بهترین شیوه دفع کن؛ [با این برخورد متین و نیک] ناگاه کسی که میان تو و او دشمنی است [چنان شود] که گویی دوستی نزدیک و صمیمی است. * * * اگر خلق با تو بدى كرد و زشت / تو با او نكويى كن اى خوش‌سرشت

۳۰ بهمن ۱۴۰۳، ۱۰:۰۲

خطیب زاده: خلیج فارس دریایی به وسعت جامعه بشری است

خطیب زاده: خلیج فارس دریایی به وسعت جامعه بشری است

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه در هشتمین کنفرانس روابط خارجی اظهار داشت: خلیج فارس دریایی به وسعت جامعه بشری است.

به گزارش خبرنگار مهر، «سعید خطیب زاده» رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه در هشتمین کنفرانس روابط خارجی اظهار داشت: خلیج فارس دریایی به وسعت جامعه بشری است. اگر معتقدیم اجداد ما یک زیست جهانی داشتند و اگر باور داریم ما قدیمی‌ترین تمدن زنده جهان هستیم، محرک‌هایی داشته که خلیج فارس یکی از آن است.

خطیب زاده درباره خلیج فارس و روابط خارجی شکل‌گرفته در این آبراه مهم گفت: این آبراه همواره در تاریخ فرهنگ و تمدن کشور کهن ما نقشی اساسی داشته و به همین دلیل اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی عنوان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر برخی از حقایق تاریخی و جغرافیایی خلیج فارس تحت تأثیر انگیزه‌های سیاسی تحریف شده است. این امر مسئولیت بیشتری بر دوش اساتید، محققان و پژوهشگران این حوزه قرار داده است.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه گفت: ایجاد روایت‌های نادرست و انحرافی درباره تحولات این منطقه، ضرورت فزاینده‌ای برای مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی و تمام پژوهشگران به وجود آورده تا آنان با ارائه روایت‌های صحیح، تاریخی و مبتنی بر واقعیت، به مقابله با روایت‌های گمراه‌کننده بپردازند.

وی افزود: بدون شک می‌توان گفت که سیاست، اقتصاد، دیپلماسی، فرهنگ و حتی مسائل اجتماعی در ایران، در طول قرون و هزاره‌ها تحت تأثیر این پهنه آبی قرار گرفته‌اند. از نظر معیشت، باورهای عمومی، سبک زندگی و نگاه به جهان نیز نوعی همسانی و شباهت در میان ساکنان کرانه‌های شمالی و جنوبی این آبراه مشاهده می‌شود. جالب است که این رگه‌ها توسط دریانوردان به مناطقی دوردست مانند جنوب آفریقا، شبه‌قاره هند و خاور دور منتقل شده است.

وی‌گفت: آثار تمدنی این حوزه در کرانه‌های مختلف و در اقصی نقاط جهان قابل مشاهده است و باید آن را به عنوان یکی از نمادهای مهم تبدیل پدیده جغرافیایی به یک عنصر تأثیرگذار تمدنی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانست.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه افزود: حضور خلیج فارس در آثار جغرافی‌دانان، نقشه‌برداران، سفرنامه‌نویسان، سیاحان و دیگر گروه‌هایی که به جهات مختلف در این آبراه حضور داشته‌اند، از عصر باستان تاکنون، و همچنین گزارش‌های بی‌شمار مورخان از وقایع سیاسی و نظامی که در پیرامون آن رخ داده است، اطلاعات ارزشمندی را در عرصه‌های گوناگون تاریخ این دریا در اختیار ما قرار داده است.

وی ادامه داد: بی‌تردید، مکتوبات ارزشمند آنچه که امروز از استادان و محققان برجسته خواهیم شنید، الهام‌بخش خواهد بود، اما از همه شما عزیزان دعوت می‌کنم که از گنجینه بی‌نظیر مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی و ده‌ها هزار سند تاریخی و مستند که در این مرکز نگهداری می‌شود، بازدید کنید تا وجوه مختلف تمدنی این آبراه را از نزدیک مشاهده نمائید.

خطیب‌زاده در ادامه گفت: خلیج فارس در ادوار مختلف، نقش مهمی برای ایران ایفا کرده است. به باور من، اگر اعتقاد داریم که اجداد ما یک زیست جهانی داشته‌اند و تمدنی در گستره جهانی آفریده‌اند، و اگر موافقیم که ما قدیمی‌ترین تمدن زنده پیوسته در جهان هستیم، این امر به محرک‌ها و پیشران‌هایی نیاز دارد که خلیج فارس یکی از این کانون‌ها بوده است.

وی گفت: رگه‌ها و ریشه‌های این تداوم تمدنی را می‌توان در گوشه و کنار این آبراه یافت. کنفرانس سال جاری که با استقبال گرم و پرشور پژوهشگران روبه‌رو بوده است، بیش از ۴۰ مقاله دریافت کرده است.

کد خبر 6382536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha