۲۵ بهمن ۱۳۸۶، ۸:۲۴

اعزام مبلغ؛ گامی جهت ارتقاء عزت و هویت دینی

اعزام مبلغ؛ گامی جهت ارتقاء عزت و هویت دینی

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: از سال 1369،در مناسبتهای خاص مبلغهایی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی به مناطق مختلف کشور اعزام می‌شوند تا پاسخگوی نیازهای معنوی مردم بوده و ضمن تشویق و ترغیب به دین و دینداری اصیل، شعائر دینی را به درستی تبیین کنند .

رسالت مبلغ دینی، تبیین و تشریح موضوعاتی است که مناسب جریانهای روز بوده  و به ارتقاء فرهنگ دینی و مذهبی کمک می کنند ، فعالیت گسترده مبلغان دینی کاهش آسیبهای اجتماعی و همچنین تقویت روحی و روانی افراد را در پی دارد .

حضور مبلغان در مناطق مختلف کشور علاوه برتقویت روحی و روانی افراد، آمار آسیبهای اجتماعی و بزهکاری را کاهش داده و از طرفی عاملی ارزشمند برای افزایش توجه به بهداشت عمومی و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی است .

فعالیت روحانیون مستقر در زمینه تبلیغ فرهنگی، تبیین جایگاه نماز در زندگی، پوشش نماز جماعت، برگزاری مراسم احیاء ، مجالس ادعیه، رسیدگی به مشکلات مردم و پاسخگویی به نیازهای دینی و فرهنگی آنها است .

طرح اعزام مبلغ به مناطق مختلف کشور از سال 1369 آغاز شده است و به مرور روند رو به رشدی را به لحاظ کمی و کیفی داشته است .

در مناسبتهای خاص، که نیاز به حضور روحانیان مطلع و آگاه بسیار ضروری به نظر می رسد، از روحانیون دعوت می شود به مناطق مورد نیازی فاقد روحانی هستند رفته و آن دوره خاص، نظیر دهه فجر، ایام ارتحال امام خمینی (ره)، محرم و صفر، رمضان، دهه فاطمیه و هفته ولایت را در آنجا گذرانده، رسالتهای خود را جهت ارائه آگاهیهای لازم و رفع نیازهای عمومی، به انجام رسانند .

به گفته رئیس سازمان تبلیغات اسلامی امسال بیش از 22 هزار مبلغ در ایام محرم به نقاط مختلف کشور اعزم شدند تا اهداف قیام امام حسین (ع) و نهضت عاشورا را به درستی برای اقشار مختلف مردم تبیین کنند .

مبلغین را دو گروه روحانیون ثابت و روحانیون طرح هجرت تشکیل می دهند که در طرح ثابت عده ای در مناطق خاص و نیازمند به روحانی، مستقر شده و حضوری دائمی دارند در بخش طرح هجرت نیز روحانیون در ایام و مناسبتهای خاص به مناطق فاقد روحانی و یا مناطقی که با کمبود روحانی مواجه هستند، اعزام می شوند .

علاوه بر مناسبتهای خاصی که مبلغان و روحانیون مستقر و طرح هجرت می بایست با توجه به همان مناسبت مباحث و مسائل مرتبط را تبیین و تشریح کنند، موارد دیگری نیز وجود دارد که این گروه باید در طول سال به آنها اهتمام و توجه داشته باشند از جمله این موارد مهم که نقش تعیین کننده ای در زندگی فردی و اجتماعی افراد جامعه دارد، مبانی و آموزه های قرآن است که در این راستا مبلغ باید با آگاهی دقیق از این موارد به تفسیر قرآن به منظور حفظ و تقویت عزت و هویت دینی و ملی بپردازد .

در زمینه ارائه احکام قرآنی لازم است مبلغان بر محتوی آیات تسلط داشته،  به نقل قصص قرآنی پرداخته و توجه مردم را به عبرت گرفتن از این قصه ها جلب کنند . همچنین معروف و منکر را تبیین و آنان را به تحقق وعده های قرآنی امیدوار سازند .

آنچه می بایست مورد توجه مبلغان و روحانیها قرار داشته و بر اساس آن فعالیت کنند این است که جامعه امروز ما نسبت به سالهای قبل تغییرات بسیاری داشته و اکنون مخاطبان دانش مدارتر هستند، به همین دلیل نمی توان تحلیلی ساده از مفاهیم قرآنی به آنان ارائه داد بلکه باید این مسائل را به شکلی دقیق و عمیق و با آگاهی ژرف مطرح کرد .

شک نیست روحانیت باید عزت و هویت دینی را تقویت کند و نسبت به این مسائل با دقت و حساسیت خاص توجه داشته باشد ، ما می خواهیم پیشرفت کنیم و در این راستا به هدایت خداوند تکیه کرده ایم  تا همواره مستقل بمانیم، پس بهره گیری از آموزه های قرآنی راهی برای دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی است و مبلغان و روحانیها، به منظور ایجاد بستری مناسب برای استفاده دقیق و ارزشمند از این آموزه ها و حفظ و صیانت از تاریخ دینی و ملی نقش تعیین کننده ای بر عهده داشته و باید در فعالیتهای خود این رسالت خطیر را همواره مورد توجه داشته باشند .

کد خبر 638361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha