يك آسيب شناس اجتماعي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با اشاره به اينكه خانواده و جامعه مهمترين نقش را در اعتياد پذيري جوانان دارند افزود : متاسفانه والديني كه معتاد هستند در اكثر مواقع فرزندان آنان نيز به اعتياد و مصرف مواد مخدر كشيده مي شود و چنين امري در خانوادهاي ايراني بسيار به چشم مي خورد .
دكتر محمد حسين فرجاد ادامه داد : در گيري والدين با يكديگر در مقابل جوانان در اكثر مواقع باعث فرار جوانان از محيط خانواده مي شود و در نهايت جوان وارد جامعه شده و در مدت كوتاه گرفتار انحرافات متعدد مي شود .
وي گفت : امروزه در كشور ما اكثر خانواده هاي مرفه در جامعه تنها مصرف كننده مواد مخدر هستند ، در حالي كه خانواده هاي در سطح پايين علاوه بر مصرف براي تامين نيازهاي زندگي به فروش مواد مخدر نيز مي پردازند و امروزه حتي شغل تعداد كثيري از جوانان در جامعه شده است .
فرجاد افزود : با وجود اينكه تا سالها قبل بيشترين قربانيان اعتياد در ايران را اقشار فقير جامعه تشكيل مي دادند اما امروزه افراد مرفه جامعه نيز بر اثر مصرف شديد مواد مخدر به قربانيان اصلي اعتياد پيوسته اند .
وي تصريح كرد : اكثر جواناني كه در حال حاضر به طور دائم از مواد مخدر استفاده مي كنند در آينده اي نه چندان دور دچار مرگ و پيري زود رس خواهند شد ، بدون اينكه آگاهي لازم را در اين خصوص از طريق جامعه كسب كرده باشند.
وي با اشاره به اينكه امروزه مدارس به مراكز توزيع مواد مخدر تبديل شده اند ، افرود : با وجود اينكه نظارت در محيط خانه در جلوگيري از بروز اعتياد در جوانان تا حد بسياري موثر مواقع شود ، اما در حال حاضر بيش از هر مكاني بايد توجه ويژه اي به مدارس كل كشور داشته باشيم و نظارت در اين مراكز را بايد گسترش دهيم تا بتوانيم تا حدودي از گسترش مصرف مواد مخدر در بين جوانان جلوگيري كنيم .
گفتني است: بر اساس تحقيقات انجام شده از سوي سازمان ملي جوانان 28 درصد جوانان استانهاي مختلف كشور در معرض اعتياد پذيري قرار دارند .
نظر شما