۲۵ بهمن ۱۳۸۶، ۱۱:۱۹

گزارش مراسم بخش جنبی/

سینما آزادی نماد تجلی اراده ملی است

سینما آزادی نماد تجلی اراده ملی است

معاون سینمایی وزیر ارشاد در مراسم اعطاء جوایز بخش جنبی بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر سالن‌های سینما از جمله سینما آزادی را یکی از نهادهای تجلی اراده ملی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اعطاء جوایز بخش تجلی اراده ملی شب چهارشنبه با حضور مسئولان سینمایی کشور، نمایندگان و مدیران برخی سازمان‌ها، نهادها، ارگان‌های دولتی و اهالی سینما در سالن اصلی مجموعه فرهنگی هنری آزادی برگزار شد.

در این مراسم نمایندگان 17 سازمان، وزارتخانه و نهاد دولتی حضور داشتند و جوایزی را به برگزیدگان مورد نظر خود در جشنواره فیلم فجر اهدا کردند. پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود ملی ایران کلیپی از مراسم اختتامیه جشنواره‌های سال‌های گذشته پخش شد و نوبت به اهداء جوایز برگزیدگان بخش‌های مختلف رسید. 95 داور از نهادها و سازمان‌های مختلف از 17 بهمن ماه در سینما آزادی آثار راه یافته به جشنواره فیلم فجر را ارزیابی و قضاوت کرده بودند.

دکتر جولایی دبیر جشنواره فیلم رشد و نماینده وزارت آموزش و پرورش اولین کسی بود که برای اعطاء جوایز این سازمان به روی سن دعوت شد تا جوایز این سازمان را به برگزیدگان اهدا کند. سیامک شایقی کارگردان "خواب زمستانی" پس از دریافت جایزه خود از نماینده وزارت آموزش و پرورش گفت: "از هیئت داوران این وزارتخانه تشکر می‌کنم که "خواب زمستانی" را شایسته تقدیر دانستند که این نشان می دهد این فیلم بالاخره جایی دیده شد."

رسول صدرعاملی کارگردان فیلم سینمایی "شب" نیز پس از دریافت جایزه تنها به واژه "متشکرم" اکتفا کرد. از آنجا که مجید مجیدی در حال حاضر در ایران نیست، جایزه‌های اعطاء شده به فیلم "آواز گنجشک‌ها" را نماینده وی جواد نوروزبیگی مجری طرح فیلم دریافت کرد.

محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد در سخنانی گفت: "حضور در این جمع مایه مسرت است. از سازندگان سینما آزادی تشکر می‌کنم که این فضای فرهنگی مناسب را ایجاد کردند."

وی در ادامه گفت: "از چند منظر مختلف می‌توان بخش تجلی اراده ملی را مورد ارزیابی قرار داد. تجلی اراده ملی یعنی فراهم شدن چنین فضاها و مکان‌هایی در کشور برای فعالیت مفید اهالی سینما تا دغدغه‌ای از این بابت نداشته باشند. چنین سالن‌هایی یکی از نهادهای تجلی اراده ملی است. البته سالن خوب نیازمند فیلم خوب هم هست. نسبت سالن و فیلم خوب نسبتی متقابل است. یکی از آنها حق سینماگر است و دیگری حق مخاطب و تماشاگر. برای توسعه و رشد سینمای ایران نیازمند توسعه این دو حوزه هستیم."

وی افزود: "امروزه در دستور کار مدیریت سینمایی کشور سه کلان برنامه اصلی وجود دارد. برنامه منتهی به فیلم خوب، سالن خوب و اکران مناسب. ما به دنبال رسیدن به این برنامه هستیم. سینمای ایران به ویژه پس از انقلاب اسلامی از مستعدترین‌های جهان بوده و باید این رشدرا سرعت بیشتری بخشیم."

جعفری جلوه تاکید کرد: "امروز حداقل 300 سالن سینمایی در کشور فعال است و این تعداد حداقل باید دو برابر شود. باید کیفیت سالن‌‌ها به گونه‌ای باشد که مخاطب فقط برای تماشای فیلم به سینما نیاید، بلکه برای دیدن سینما هم راهی سالن‌های نمایشی فیلم شود. چه بهتر که این فضا با فرهنگ و معماری فرهنگی، دینی و بومی ایران آمیخته باشد تا توجه بیشتری به آن شود. اما اکران خوب نیز به معنای ایجاد فرصت فراگیر برای همه آثاری است که می‌توانند با مخاطب ارتباط برقرار کنند. ما نگاهی معطوف به عدالت نسبت به فیلم‌هایی داریم که در انتظار اکران هستند."

معاون سینمایی وزیر ارشاد در پایان تصریح کرد: "سه مولفه اصلی سینمای ایران،شرقی، دینی و ایرانی بودن است. خوشبختانه این گفتمان آرام آرام در حال شکل‌گیری است که نمونه آن را در جشنواره بیست و ششم دیدیم. ارزشمند ترین جایزه و سیمرغ جشنواره جایزه ای بود که به فیلم متواضع و دفاع مقدسی "فرزند خاک" اهدا شد. این نشانه‌ای بسیار درخشان بود برای سینمای حماسی، پهلوانانه و معطوف به عشق و حماسه."

جعفری جلوه همچنین با اعطاء جوایزی از جمشید مشایخی که در مراسم حضور داشت تقدیر کرد و درباره این پیشکسوت بازیگری گفت: "مشایخی پهلوان متواضع سینمای ایران و کمال الملک این سینماست. هر چند این تنها یکی از بی‌شمار نقش‌های ماندگار این بازیگر بزرگ است. او نقش‌های ماندگار زیادی را در تاریخ سینما به یادگار گذاشته و برای طول عمر و سلامتی او دعا خواهیم کرد."

مشایخی با دعوت مجری برنامه و تشویق فراوان حضار با وجود کسالت به روی سن آمد وگفت: "خوشحالم پس از دوره‌ای کسالت و بیماری بار دیگر در حضور پر شور گل‌های ایران صحبت می کنم. شما هنرمندان عزیز ایران باید پرچم‌های صلح و عشق را در دست گرفته و نهال صلح را در دل مردمان جهان بنشانید." صحبت‌های کوتاه مشایخی با تشویق فراوان حضار همراه بود.

در ادامه مراسم اهداء جوایز سایر نهادها و سازمان‌ها توسط نمایندگان آنها ادامه یافت و این در حالی بود که در فواصل اعطاء جوایز کلیپ‌ها و تصاویری از آثار سینمایی جشنواره به نمایش گذاشته می‌شد.

حبیب‌الله بهمنی پس از دریافت جایزه برای فیلم "آن مرد آمد" گفت: "ارزش معنوی این جشنواره برایم بیشتر از ارزش مادی آن است. خوشحالم که جایزه ام را از دستان نمایندگان شهدا و شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌گیرم. در حالیکه اعضاء هیئت داوران بخش ملی جشنواره یکی از معدود آثار حماسی و دفاع مقدس جشنواره را ندیده و آن را ذبح کردند. آنها این همه تلاش را به فراموشی سپردند."

محمدعلی آهنگر کارگردان فیلم سینمایی "فرزند خاک" نیز پس از دریافت جایزه‌اش از نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: "احساس می کنم این جمع نیازمند همدلی و اتحاد بیشتر است. می‌خواهم گلایه‌ای کنم که البته تنها از روی صداقت و رفاقت است. اگر مسئولان این نهاد یک سال پیش به من اعتماد می‌کردند این فیلم بسیار زودتر ساخته می‌شد. با این حال شجاعت آنها را که این اثر را شایسته تقدیر دانستند شکرگزارم."

ابراهیم معیری کارگردان فیلم "کتونی سفید" نیز اظهار داشت: توسعه همه جانبه در هر کشوری با آموزش فرزندان آن میسر می‌شود. امیدوارم این نگاه بیشتر از گذشته شده و تلاش‌هایی از جنس "کتونی سفید" بیشتر دیده شود. شاید جایگاه این فیلم در حد مهمان بودن در جشنواره نبود، در غیر این صورت می‌توانست نگاه‌های بیشتری را به خود جلب کند."

در ادامه مراسم پخش کلیپی از مرحوم رسول ملاقلی‌پور و گزیده‌ای از فیلم "میم مثل مادر" حضار را تحت تاثیر قرار داد. پس از پخش این کلیپ جایزه ای به یاد آن مرحوم به خانواده وی اعطاء شد.

در ادامه مراسم نیز دکتر احمد نوریان معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران در سخنانی کوتاه گفت: "هدف شهرداری این است که تا سال 87 ، 45 سینما در تهران احداث شود. تاکنون 12 سالن سینما به شهر اضافه شده است. قصد داریم این برنامه را تا رسیدن به آمار 45 سالن با قدرت ادامه دهیم. یکی از نمونه‌های بسیار موفق این برنامه ساخت سینما آزادی بود که یک کار خارق‌العاده بود. در این مجموعه و پروژه 400 کارگر سه شیفت کار می‌کردند و سینما آزادی هدیه ای برای سینماگران کشور بود."

نوریان همچنین از مجید مجیدی کارگردان "آواز گنجشک‌ها" تقدیر و تشکر و جوایزی را از طرف شهرداری به نماینده او اهدا کرد. مراسم پایانی بخش تجلی اراده ملی جشنواره 26 با اهداء جوایز برگزیدگان مختلف پس از حدود سه ساعت در سینما آزادی به پایان رسید تا پرونده این جشنواه به طور کامل بسته شود.

- در این مراسم علاوه بر نمایندگان مدیران سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف، برخی اهالی سینما نیز از جمله بهنام بهزادی، جهانگیر کوثری، مصطفی رزاق کریمی، پریوش نظریه، محمد نوریزاد، محمد احمدی، آرش معیریان و بایرام فضلی حضور داشتند.

- مراسم با نیم ساعت تاخیر و از ساعت 19 برگزار شد.

- در فواصل مراسم گروه راز و نیاز به سرپرستی و آواز سالار عقیلی دو بار به اجرای قطعاتی در دستگاه نوا پرداختند که با استقبال و تشویق حضار همراه بود.

- هنگام حضور جمشید مشایخی بر روی سن حضار به صورت ایستاده به تشویق پیشکسوت بازیگری ایران پرداختند.

- جمشید گرگین از برگزیدگان و نمایندگان سازمان‌ها و نهادها می‌خواست بسیار کوتاه صحبت کنند که در برخی موارد سخنرانان این موضوع را رعایت نکردند.

کد خبر 638461

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha