خسرو دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب یادآور شد : بازار مسکن ، بازار پیچیده ای است و عوامل متعددی در آن دخیل است که اقدامات و تصمیمات شهرداری و شورای شهر تنها یک بعد از عوامل تأثیر گذار بر این بازار را تشکیل را می دهند.
وی در خصوص راهکارهای کنترل بازار مسکن و جلوگیری از افزایش قیمت در آن، افزود: تنها با هماهنگی و ایفای نقش مطلوب عوامل تأثیر گذار در حوزه های مختلف اجرایی ، مالی و ... است که می توان نسبت به ثابت ماندن قیمت مسکن و حتی کاهش آن امیدوار بود.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران تصریح کرد: حتی تأثیرات روانی بر بازار مسکن نیز تنها ناشی از تصمیات مدیریت شهری نیست چراکه التهاب و تنش در بازار مصالح ساختمانی ، تصمیم در خصوص اعطای تسهیلات بانکی و ... نیز تأثیرات روانی مستقیم و غیر مستقیم بر این موضوع دارند.
وی با بیان اینکه نمی توان تأثیر مدیرت شهری بر بازار مسکن را با درصدی مشخص تعیین کرد، افزود: اقدامات پولی و مالی کلان کشور، مازاد نقدینگی، تصمیمات کلان وزارت کشور در حوزه مسکن و شهرسازی، اقدامات و سیاست های تشویقی وزارت تعاون و وزارت مسکن ، بازار مصالح ساختمانی و سیاست های بازرگانی در این زمینه از عمده عوامل تأثیر گذار بر بازار مسکن هستند که هر کدام همراه با سیاست ها و اقدامات مدیریت شهری بر بازار مسکن تأثیر گذار هستند.
سخنگوی شورای شهر همچنین خاطرنشان کرد: اقدامات ، تصمیمات و فعالیت های شهرداری و شورا هم علاوه بر تأثیر روانی می تواند بر قیمت مسکن تأثیر مسقیم بگذارد که بطور مثال افزایش بهای تراکم و نرخ عوارض در نهایت هزینه تمام شده ساخت و ساز را افزایش داده و موجب گرانی مسکن می شود.
نظر شما