به گزارش خبرنگار مهر، احمد عسگری در نشست خبری در جمع خبرنگاران به نحوه تشکیل معاونت نظارت و ارزشیابی قضات اشاره کرد و افزود: پس از انتصاب رئیس قوه قضائیه در سال 78 و شیوه نگرش آیت الله هاشمی شاهرودی به دستگاه قضایی ، شاهد ایجاد تحول در قوه قضائیه بودیم و در راس آن توصیه قضایی در نظام قضایی ، احیای دادسرا ها ، تشکیل شوراهای حل اختلاف و حمایت از حقوق شهروندی مورد توجه قرار گرفت و به همراه توجه به این امور معاونت نظارت و ارزشیابی قضات نیز به دستور رئیس قوه قضائیه تشکیل شد.
وی با تاکید بر اینکه نظارت به معنای اعتماد نداشتن به مجموعه قوه قضائیه و قضات نیست، افزود: اعتماد به هر دستگاهی خوب است اما نظارت لازم می باشد و این دو هیچ منافاتی با یکدیگر ندارد.
معاون نظارت و ارزشیابی قضات ، بهره گیری از شیوه های صحیح علمی به منظور توصیف دقیق و واقعی عملکرد قضات ، حفظ و حرمت و استقلال قضایی قضات و پرهیز از روشهای غیر قانونی در امر نظارت و ارزشیابی و همچنین قانونمند ساختن امر نظارت وارزشیابی را از جمله اهداف مطرح در توجه به امر نظارت به ارزشیابی قضات عنوان کرد.
وی بر جذب نیروی انسانی کار آمد در امور نظارت و ارزشیابی تاکید کرد و گفت: افرادی که به امر نظارت و داوری عملکرد قضات مبادرت می کنند باید توانایی و تجربه لازم را دارا باشند و این امر تاکنون مورد توجه جدی در دستگاه قضایی قرار گرفته است.
عسگری با انتقاد به اینکه متاسفانه در کل نظام به امر تشویق و زیبایی ها را دیدن تاکنون توجه شده است افزود: برای ایجاد انگیزه و رقابت سالم در بین قضات دستگاه قضایی اولین نگاه را به سمت تشویق سوق دادیم و این امر در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفته است.
معاون نظارت و ارزشیابی قضات تصریح کرد: در حال حاضر 14 نیروی قاضی در معاونت نظارت و ارزشیابی در اختیار داریم و برای هر کدام از این افراد کار خاصی تعریف شده است.
وی به بررسی عملکرد قضات 29 استان کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر عملکرد قضات در واحدهای قضایی 29 استان کشور به روش علمی و دقیق بازرسی شده و تا پایان سال به 30 استان تسری پیدا می کند. و باید گفت این امر در تاریخ عدلیه تا کنون محقق نشده است.
عسگری تصریح کرد: تمام قوانین موجود که برای قضات تعیین شده در این بازرسی ها مورد ارزیابی قرار گرفته است و در حال حاضر نیز باید گفت در 30 استان نماینده ارزشیابی مستقر شده و اطلاعات عملکرد قضات را به روز به واحد مرکزی ارائه می دهند. همچنین روسای کل دادگستری های استانها نیز باید حوزه های قضایی خود را هر شش ماه یکبار در محورهای تعیین شده بازرسی نموده و گزارشات آن را به واحد مرکزی ارائه کنند.
وی فقدان بانک اطلاعات قوی در زمینه نیروی انسانی را یکی از آسیب های اساسی مطرح در همه دستگاهها عنوان کرد و گفت: بنا داریم بانک اطلاعات قوی درارتباط با قضات راه اندازی کنیم .
وی ازتشویق 450 نفر از قضات خبر داد و گفت: 450 نفر از قضات با پیشنهاد ما و به دستور رئیس قوه قضائیه در سراسر کشور تشویق شدند و از این تعداد تشویق شده 7 نفر به مدیر کلی ، 13 نفر به معاون رئیس کل استان ، 11 نفر رئیس دادگاههای عمومی وانقلاب ، 17 نفر از دادستان های مراکز استان ، 15 نفر رئیس دادگستری شهرستانها و 9 نفر به عنوان مدیران ستادی منصوب شدند.
معاون نظارت و ارزشیابی قضات تاکید کرد: با جرات می توانیم بگوییم سطح سلامت قضات دستگاه قضایی بسیار بالا است.
عسگری در ارتباط با آمار قضات متخلف گفت: آماری از تعداد قضات متخلف در اختیار نداریم.
نظر شما