به گزارش خبرگزاری مهر ، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی صبح امروز در دومین جشنواره طرح های برگزیده روستایی ، با بیان اینکه تقویت روستاها از اولویت های عمده دولت نهم است، از دست اندرکاران روستایی کشور به ویژه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور خواست تا با ارائه آموزش های مستمر و کاربردی به دهیاران زمینه اصلاح نظام اداری کشور از روستاها را فراهم نمایند.
وی با بیان اینکه بهره گیری از روش هایی که در مدیریت فعلی شهر ها به کار می رود سبب گسترش دیوانسالاری و نامه نگاری های مکرر و بیهوده می شود و در عمل نظام مدیریتی را به صورت ناکارآمد نشان می دهد، تاکید کرد: ضرورت دارد مدیریت نوین روستایی کشور با روش های مدیریتی سریع، کم هزینه و متکی بر استعدادها وخلاقیت های روستائیان اداره شود تا شاهد رشد و توسعه همه جانبه مناطق روستایی و به تبع آن توسعه پایدار کشور باشیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در بررسی های به عمل آمده مشخص شد شهرهای کوچک در زمینه ایجاد دولت الکترونیک موفق تر از شهرهای بزرگ بوده اند ، تصریح کرد: باید اصلاحات اداری را از روستاها و شهرهای کوچک آغاز کنیم.
پورمحمدی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه امروز دهیاری ها بستر تحولات مناطق روستایی هستند، گفت: ظرفیت و استعداد بیش از 21 هزار دهیار فعال در کشور که در حقیقت مدیر جامع و همه وجهی روستاها هستند فرصت مناسبی برای اداره مطلوب مناطق روستایی است و هم اکنون دهیاران کمک مدیریتی مناسبی برای بخشداران محسوب می شوند.
وی همچنین از سازمان شهردار یها و دهیاری های کشور خواست تا با نیاز سنجی و مطالعات لازم نقاط قوت و ضعف دهیاری ها و مناطق روستایی را مشخص تا راهکارها و اقدامات در زمینه تکمیل و ایجاد زیر ساخت های روستایی و ارتقای سطح رفاه روستاها به عمل آید.
وزیر کشور ، مهاجرت روستائیان به شهرها را نتیجه عدم توجه مناسب به روستاها دانست و گفت: در سنوات اخیر و به ویژه در دولت نهم توجه خاصی به روستاها معطوف شده وتقویت روستا به عنوان یک نکته اصولی در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گرفته است و باید با تلاشی جمعی زمینه سرمایه گذاری های جدید در روستاها ارائه خدمات عمومی، ارتقای سطح آموزش و بهداشت را فراهم نماییم تا بار مراکز جمعیتی کشور نیز کاسته شود.
وی در ادامه با تاکید براینکه تلاش برای تقویت روستاها باید در دستور کار همه دست اندرکاران نظام قرار گیرد، افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر با رسیدگی به وضع روستاها در برخی مناطق شاهد قطع مهاجرت به شهرها و سرمایه گذاری های جدید و رفاه و آسایش روستائیان و رضایت آنان با صرف هزینه های کم و اجرای طرح های کاربردی ولی خلاقانه بوده ایم.
وی همچنین دومین جشنواره طرح های برگزیده روستایی را محل استعدادهای درخشان ارزشمند و کمتر معرفی شده یاد کرد و افزود: بدون شک تداوم چنین برنامه هایی ضمن معرفی استعدادهای درخشان ایران اسلامی مدیریت نوین روستایی را در رسیدن به جایگاه واقعی اش یاری می کند.
نظر شما