به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمدعلی ذبیحیان، پیش از ظهر امروز در کمیته حفاظت از منابع طبیعی شهرستان تبریز افزود: نهادهای مردمی در حفظ و حمایت از منابع طبیعی نقش انکارناپذیری دارند و باید جایگاه آنان در جامعه تبیین و تقویت شود.
وی اظهار داشت: تشکلهای مردم نهاد در جلوگیری از تغییر وضعیت اراضی کشاورزی، تخریب جنگلها و مراتع و به طور کلی حفاظت از محیط زیست تاثیرات مطلوبی داشته اند.
ذبیحیان با اشاره به برگزاری جلسات کمیته حفاظت از منابع طبیعی شهرستان تبریز خاطرنشان کرد: نتایج برپایی این جلسات باید به صیانت از حقوق عمومی و ایجاد هماهنگی برای استفاده بهینه از توانمندی های دستگاه های اجرایی و نیز تقویت نقش نهادهای مردمی منجر شود.
فرماندار تبریز یادآور شد: به منظور رسیدن به توسعه پایدار، حفظ و صیانت و احیای منابع طبیعی و محیط زیست از اهمیت استراتژیکی برخوردار است.
ذبیحیان در ادامه بر اهمیت آموزش و فرهنگ سازی در حفظ منابع طبیعی تاکید کرد و ادامه داد: دبیرخانه کمیته حفاظت از منابع طبیعی به منظور ایجاد فرهنگ مناسب بهره بردرای و حفاظت از عرصه های طبیعی ضمن تهیه و توزیع جزوات آموزشی، کلاسهای آموزشی ویژه ای برای بهره برداران منابع طبیعی و روستاییان منطقه برپا می کند.
در این جلسه، رئیس اداره منابع طبیعی تبریز نیز عنوان کرد: در حال حاضر مهمترین معضل گریبانگیر این شهرستان در حوزه منابع طبیعی، تصرف غیرقانونی و تخریب اراضی طبیعی است.
جلیل روزه دار، وسعت منابع طبیعی شهرستان تبریز را 106 هکتار عنوان کرد و افزود: به منظور جلوگیری از تصرف اراضی ملی تاکنون برای 80 درصد از اراضی یاد شده سند رسمی صادر شده است.
وی همچنین بیان داشت: با تدوین قوانین و مقررات مربوط، یگان حفاظتی منابع طبیعی در شهرستان تبریز تشکیل شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی تبریز در عین حال یادآور شد: این اداره کل برای اجرای طرحهای عمرانی و پروژه های حوزه منابع طبیعی نیازمند تخصیص اعتبارات دولتی و همکاری مضاعف دستگاه های اجرایی است.
در این جلسه همچنین مقرر شد شعبه ویژه رسیدگی به پرونده های تصرف و تخریب منابع طبیعی در دادگستری تبریز تشکیل شده و با زمین خواران اراضی ملی برخورد شدیدتری صورت گیرد.
نظر شما