ظرفیت مازاد برای دوره دکتری تخصصی پزشکی
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهرام عین اللهی شب گذشته در گردهمایی پذیرفته شدگان دکتری تخصصی (Ph.D) و دستیاری رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ظرفیت مازاد برای دوره دکتری تخصصی پزشکی گفت: این ظرفیت به صورت ویژه در نظر گرفته شده است و زمینه مناسبی برای ارتقاء کارکنان و مربیان دانشگاههای علوم پزشکی است. در حال حاضر 4 هزار نفر مربی در دانشگاههای علوم پزشکی حضور دارند.
عین اللهی افزود: افراد پذیرفته شده باید از این سهمیه خوشحال باشند زیرا در غیر این صورت امکان ارتقاء آنها وجود نداشت.
وی ایجاد کمیته دانشجویی در دبیرخانه علوم پایه و حضور دانشجویان دوره دکتری را نیز در این کمیته ضروری دانست و گفت: پیگیری این گونه مشکلات دانشجویان در این کمیته امکان پذیر است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص رفع مشکلات پذیرفته شدگان در ظرفیت مازاد دوره دکتری تخصصی پزشکی گفت: این دوره اولین دوره پذیرش مازاد بود و طبعاً مشکلاتی را در بر داشته است و افزایش ظرفیت در این زمینه به منظور توانمندسازی اعضای هیئت علمی صورت گرفته است.
ساماندهی هزینه ظرفیت مازاد
وی افزود: برای پذیرش موضوع ظرفیت مازاد از سوی دانشگاهها باید گروه های آموزشی متقاعد می شدند و به آنها امتیازاتی داده می شد. به همین منظور هزینه ای برای ظرفیت مازاد در نظر گرفته شده است که به زودی ساماندهی می شود.
عین اللهی گفت: این هزینه می تواند از سوی دانشگاههای علوم پزشکی محل کار افراد نیز به گروه ها پرداخت شود و به زودی نیز پیگیری می شود.
تعهدات دانشجویان دوره دکتری تخصصی پزشکی به دانشگاهها
وی در خصوص تعهداتی که باید دانشجویان دوره دکتری تخصصی پزشکی به دانشگاهها ارائه دهند، گفت: این تعهدات در مقابل آموزش رایگان است و وزارت بهداشت الزامی برای قبول تعهد در شهرهای بزرگ ندارد و افراد باید بپذیرند که مشکل کمبود نیرو در مناطق محروم وجود دارد و این تعهدات نیز در آن مناطق پذیرفته می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تعیین ظرفیتهای پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی را بر اساس برنامه های راهبردی در دبیرخانه علوم پایه پزشکی و نیازسنجی انجام گرفته برشمرد و گفت : ظرفیت ها بر این اساس تعیین می شود و به طور کامل نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد.
به گزارش مهر، همچنین در این جلسه برخی از پذیرفته شدگان دوره دکتری تخصصی پزشکی مشکلات خود را در آغاز تحصیل در این دوره به معاونت آموزشی وزارت بهداشت انتقال دادند.
یکی از این افراد با اشاره به سهمیه مربیان که در این دوره از آزمون دکتری تخصصی پزشکی اعمال شده است، گفت: دولت به منظور تقویت بدنه آموزشی دانشگاهها این سهمیه را ایجاد کرده است اما بر اساس مصوبه مجلس که از سوی معاونت توسعه به دانشگاهها ابلاغ شده، دانشگاهها از صدور ماموریت آموزشی منع شده است.
وی افزود: در حال حاضر افراد پذیرفته شده باید مرخصی بدون حقوق بگیرند که در این زمینه نگرانی های جدی پیدا کرده اند و در عمل آغاز دوره تحصیل آنها با مشکلات زیادی مواجه شده است.
یکی دیگر از پذیرفته شدگان از افزایش ظرفیت پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی انتقاد کرد و گفت: افزایش ظرفیتها بدون توجه به بازار کار آن رشته مناسب نیست.
یکی از پذیرفته شدگان نیز بر لزوم نظارت بر اعتبار آزمونهای وزارت بهداشت تأکید کرد و گفت: در این زمینه اعتبار آموزش اساتید نیز باید مورد بررسی دائمی قرار گیرد.
نظر شما