۱ اسفند ۱۳۸۶، ۱۱:۳۹

/روز ملی سلامت مردان/

بیمارانی از جنس مردان بی خیال!

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: آقایان بیشتر از اینکه به فکر سلامت خود باشند، دغدغه هزینه های سرسام آور ویزیت پزشک و پول دارو را دارند و همیشه فکر می کنند با خوردن یکی دو قرص و کپسول، عارضه ای که دچار آن شده اند، از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، نتایج تحقیقات و بررسی ها در زمینه بار بیماریها و اثرات متفاوت آن در جنس مذکر و مونث، نشان می دهد که مرگ و میر مردان در مقایسه با زنان در گروههای همسن، بیشتر است. در واقع، متوسط سن انتظار در مردان کمتر از زنان است که عوامل مختلف محیطی و شغلی و بیماریهای ناشی از آنها، در این روند اثر گذار است. 

در بازدیدهایی که از ۴۸۶ هزار کارگاه کوچک و بزرگ کشور در سال گذشته صورت گرفت، مشخص شد که در ۱۳ درصد این محیطها، کارگران در معرض آلودگی صوتی قرار دارند. همچنین، ۶ درصد این کارگاهها دچار عامل زیان آور ارتعاش هستند و ۱۱ درصد نیز از روشنایی نامناسب برخوردارند. در ۱۴ درصد کارگاههای کشور، ابزار کار نامناسب وجود دارد و میزان گرما و رطوبت در ۶ درصد این محیطها بیشتر از استاندارد حرفه ای است. این در حالی است که 90 درصد جمعیت کارگری کشورمان را مردان تشکیل می دهند.

در ۱۳ درصد این کارگاهها، کارگران در تماس مستقیم پوستی با مواد شیمیایی قرار دارند و در ۱۹ درصد این محیطها نیز میزان گرد و غبار بیشتر از حد مجاز است.

دکتر سیدجلال حسینی، رئیس انجمن علمی اورولوژی ایران، از بیماری بزرگی خوش خیم پروستات، سرطان و عفونت پروستات به عنوان مهم ترین بیماریهای پروستات در مردان نام می برد و می گوید: بزرگی خوش‌ خیم پروستات به عنوان بیماری شایع مردان مسن است که در اثر بزرگ شدن پروستات، مجرای ادرار تحت فشار قرار گرفته و راه خروجی ادرار مسدود می‌ شود.

به گفته وی،  تا کنون علت بزرگ شدن پروستات مشخص نشده است ولی شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌ شود، به طوری‌ که بیش از 50 درصد مردان بالای 50 سال و 90 درصد بیماران بالای 80 سال مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

رئیس انجمن علمی اورولوژی ایران با تاکید بر اینکه بیمارانی که این علائم را دارند، باید به متخصص اورولوژی مراجعه نموده و تحت معاینه و بررسی قرار گیرند، می افزاید: انسداد کامل راه خروج و بند آمدن ادرار، خونریزی ادراری، تشکیل سنگ مثانه، عفونتهای ادراری، نارسایی کلیه و از کار افتادن مثانه ، از عوارض عدم درمان این بیماری است.

دکتر علی رضا استقامتی (عضو کمیته کشوری دیابت)، از شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه به عنوان یکی از علل عدم مراجعه مردان به پزشکان نام برده و می گوید: در بسیاری از مواقع، این همسران هستند که مردان خود را برای معاینه به مطب پزشک می آورند.

به گفته وی، واقعیت های موجود اقتصادی و مسائلی مثل تورم، گرانی و... باعث شده مردان که مسئولیت خانواده را بر عهده دارند، در دو یا سه شفیت کار کنند و هیچ جایی برای فکر کردن به سلامتی خود باقی نگذارند.

استرس های شغلی و تامین نیازهای زندگی از یک سو و عدم فعالیت فیزیکی و غافل ماندن از تحرک، فاکتورهایی برای بروز بیماریهای غیرواگیر در مردان است.

پایین بودن سن امید به زندگی در مردان در مقایسه با زنان، آمار 5 برابری وقوع حوادث ترافیکی در مردان نسبت به زنان و... از جمله مواردی است که سلامت جنس مذکر جامعه را تهدید می کند اما این افراد، خود از توجه به این مقوله ها غافل مانده اند.

دکتر ایرج خسرونیا (رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی) می گوید: اغلب مردان در طول دوران حیات خود از بیماری که دارند، مطلع نمی شوند.

وی از سرطان، مرض قند و نارسایی کلیه به عنوان خطرناک ترین بیماریهایی نام می برد که سلامت مردان را تهدید می کند ولی از ابتلا به آنها اطلاع ندارند.

خسرونیا، کوتاه بودن طول عمر مردان ایرانی در مقایسه با زنان را ناشی از عدم مراجعه آقایان به پزشک تلقی کرده و می افزاید: وضعیت بهداشتی مردان در ایران فرق چندانی با خانمها ندارد اما با توجه به مشغله کاری و بار سنگین زندگی، بیشتر در معرض آسیب و بیماری قرار دارند و هنگامی به پزشک مراجعه می کنند که فرصت درمان از دست رفته است و این وضعیت در روستاها و شهرستانها بیشتر نمود دارد.

کد خبر 641676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha