۳۰ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۳۱

126 روستا در زنجان تحت پوشش مستقیم خدمات آبفا هستند

زنجان - خبرگزاری مهر: سرپرست امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان زنجان گفت: در حال حاضر از مجموع 273 روستای دارای سکنه شهرستان 126 روستا تحت پوشش مستقیم خدمات رسانی آبفار بوده و 30 روستای دیگر نیز دارای تاسیسات به صورت خود گردان و توسط شوراها اداره می شوند .

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمود قیداری قبل از ظهقبل از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران وضع موجود روستا های شهرستان را به لحاظ امنیت آب آشامیدنی بر اساس تعاریف بانک جهانی مطلوب عنوان کرد و افزود: میانگین کشوری در رابطه با وجود تاسیسات آبرسانی در روستا ها 68 درصد است و شاخص برخورداری شهرستان زنجان در همین خصوص بیش از 76 درصد است.

وی  عنوان داشت: تعداد روستاهای فاقد تاسیسات آبرسانی شهرستان زنجان در مقایسه نسبی با وضع مشابه سایر شهرستان های استان بیش از حد متعارف است.

قیداری با اشاره به اینکه اغلب تاسیسات آبرسانی روستا ها بعد از انقلاب احداث گردیده اهمیت نگهداری صحیح تاسیسات مزبور را مورد انتقاد قرار داده و تصریح کرد: فرسایش زود هنگام تاسیسات ایجاد شده ناشی از عدم مهارت فنی متولیان محلی و نبود نظام بهره برداری و نگهداری صحیح است که هزینه های مضاعفی را بد دولت تحمیل کرده و برای بازسازس تنها 30 درصد شبکه ها و خطوط انتقال فرسوده بر اثر عدم بهره برداری صحیح، اعتباری معادل 2 میلیارد و 100 میلیون تومان نیاز است.

وی در خصوص کنترل کیفی آب اظهار داشت: گندزدایی آب شرب 70 روستا به روش دستی ( کوزه گذاری ) و 46 روستا با استفاده از کلر ینا تور محلولی (برقی ) و تنها 10 روستا مجهز به سیستم کلریناتور گازی بوده که این تعداد نیز در سال 86 وارد مدار شده است.

قیداری با اشاره به این که مجموع اعتبار شهرستان زنجان برای نگهداری تاسیسات روستا ها 230 میلیون تومان در سال 1386 بوده است افزود : برای رسیدن به حد قابل قبول تنها در زمینه کنترل کیفی آب نیاز بع 3 میلیارد ریال اعتبار می باشد .

وی تصریح کرد: بنابراین امنیت آب که به آن اشاره شد حاصل تلاش شبانه روزی همکاران زحمتکش است که با کمترین امکانات بیشترین خدمات را ارائه می نمایند.

سرپرست امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان زنجان با رهیافت های مشکلات اعلام کرد: برای غلبه بر برخی موانع نیاز به مشارکت عمومی و به ویژه اصحاب رسانه ضروری بوده و لازم است در خصوص ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و نگهداری از تاسیسات اقدامات فرهنگی موثری به عمل آید تا از توسعه خسارات و تحمیل هزینه های مضاعف به دولت جلوگیری شود .

وی یاد آور شد: در خصوص ایجاد تاسیسات در روستا های فاقد لوله کشی بر نامه های منظمی تدوین کرده ایم که متناسب با اعتبارات و بر اساس اولویت ها که پایه آن تراکم جمعیتی و ضرورت های بهداشتی مناطق روستایی می باشد .

قیداری ادامه داد: امیدواریم که ظرف 10 سال آینده تمام روستا های بالای 20 خانوار شهرستان را تامین آب نماییم .

سرپرست امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان زنجان گفت: در شهرستان زنجان روستایی با 325 خانوار هنوز فاقد تاسیسات آبرسانی است و در یک جمله این که خدمات رسانی به 101 هزار و 438 نفر جمعیت روستایی پراکنده در پهنه وسیع شهرستان نیاز به امکا نات متناسب دارد .

کد خبر 641690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha