به گزارش خبرگزاری مهر،"سرگئی باگاپش" رئیس منطقه آبخازیا در گفتگو با خبرگزاری نووستی گفت : رهبران جمهوری های آبخازیا، اوستیای جنوبی و پریدنستروویه در10 روز آینده برای آماده کردن طرحی برای اعلام استقلال دیدار می کنند.
وی افزود: آبخازیا طی چند روز بیانیه ای برای سران روسیه و سایر کشورهای مشترک المنافع و همچنین سازمان ملل متحد شامل درخواست به رسمیت شناخته شدن استقلال این جمهوری آماده می کند، که امید بسیاری به دورنمای این بیانیه دارد.
وی گفت : تنظیم بیانیه بخشی از برنامه مشترک سه جمهوری در محدوده شوروی سابق است.
این سه جمهوری هم اکنون جزئی از خاک گرجستان هستند و بلافاصله پس از اعلام استقلال اخیر از سوی کوزوو، اظهاراتی از سوی این جمهوری درباره اعلام استقلال مطرح شد.
روسیه پیشتر درباره استقلال کزوو و پیامدهای آن هشدار داده بود و مسکو بر این باور است کهاعلام استقلال کوزوو می تواند رویه ای را در دیگر نقاط ایجاد کند.
پیشتر روسیه در این ارتباط مخالفت خود را با استقلال این جمهوری ها اعلام کرده است.
"سرگئی لاوروف" وزیر امورخارجه روسیه عصر پنجشنبه در پایان مذاکرات "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه با "میخائیل ساکاشویلی" رئیس جمهور گرجستان به خبرنگاران گفت :"پوتین در دیدار با رئیس جمهور گرجستان بر ضرورت اجرای تمام توافقات موجود برای حل مناقشات آبخازیا و اوستیای جنوبی با در نظر داشتن کلیه منافع طرفین تاکید کرد".
کوزوو در جلسه فوق العاده پارلمان این منطقه در 28 بهمن استقلال خود را از صربستان اعلام کرد که روسیه و صربستان نیز مخالفت و آمریکا و اغلب اروپایی ها موافقت خود را با این موضوع اعلام کردند.
نظر شما