به گزارش خبرگزاری مهر، بزرگترین بانک نگهداری بذرهای گیاهی که "سردابه جهانی بذر" (Global Seed Vault) نام دارد با هزینه مالی نروژ در جزایر "اسوالبارد" در مدار قطب شمال ساخته شده است.
در این پروژه "صندوق جهانی تنوع کاشت" که در سال 1992 به دست سازمان خاروبار جهانی (فائو) تاسیس شد و همچنین گروه بین المللی مشاوره و تنوع زیستی درباره تحقیقات بین المللی کشاورزی با نروژ همکاری می کنند.
گروه بین المللی مشاوره و تنوع زیستی، تحقیقاتی را در عرصه محافظت و دسترسی به تنوع محصولات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی جهانی انجام می دهد.
براساس گزارش نیویورک تایمز، از دیگر سازمانهایی که در پروژه ساخت این بانک جهانی بذر مشارکت کرده است، مرکز منابع ژنتیک اروپای شمالی است.
در این خصوص محققان شرکت کننده در این پروژه اظهار داشتند: "اگر تمام بذرها برای مثال در ادامه یک حادثه طبیعی مثل سیل یا زلزله، جنگ و حتی به دلیل فقدان منابع مورد نیاز از بین بروند، این مجموعه عظیم می تواند بذرهای خود را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد."
این بانک در حال حاضر از حدود 268 هزار گونه بذر مختلف (در حدود 10 تن دانه) محافظت می کند و در آینده ای نزدیک این میزان به 5/4 میلیون گونه گیاهان خوراکی و در مجموع حدود دو میلیارد بذر می رسد.
این بانک جهانی در داخل 130 متر از صخره های یخی یک کوه منجمد ساخته شده و دارای سه اتاق است که دمای آنها با کمک یک فشار سنج 10 کیلوواتی ثابت می ماند.
بذرها در دمای 20- درجه سانتیگراد و درون کانتینری که دیواره های آن چهار لایه آلومینیومی دارند، نگهداری می شوند و به این ترتیب می توانند برای سالیان طولانی زنده بمانند. برای مثال بذر جو می تواند در این شرایط تقریبا 2 هزار سال و گندم هزار و 700 سال زنده بماند که با روشهای طبیعی حداقل می توان این بذرها را 200 سال زنده نگه داشت.
نظر شما