به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، این مقاله به معرفی فنون چند متغیره در آنالیز تغییرات مکانی ساختار جامعه گیاهی می پردازد که منجر به پیشرفت مهمی در درک ما از این الگوها می شود.
یحیی کوچ با اشاره به اینکه استفاده از این روش می تواند توصیف بهتری از گروههای گیاهی نسبت به عوامل محیطی نشان دهد افزود: در این تحقیق سعی شد که هر دو جنبه عملی و اکولوژیکی پوششهای گیاهی مد نظر قرار گیرد.
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه مازندران در توضیح علم اکولوژی گیاهی کمی گفت: این شاخه علمی در ارتباط با فنون جمع آوری داده های پوشش گیاهی توسعه یافته است که روشهای توصیف و تحلیل پوشش گیاهی را در طی زمانهای مختلف طبقه بندی می کند.
وی روشهای مطالعه مورد توجه پوشش گیاهی در سالهای قبل از 1970 را توصیفی و قیاسی عنوان و هدف از آن را نمونه گیری از پوشش گیاهی در مکانهای مختلف و سپس تعمیم آنها به جوامع گیاهی از طریق روشهای جامعه شناختی دانست.
کوچ با اشاره به تحول عمده ای که در علم اکولوژی گیاهی بعد از سال 1970صورت گرفت، اظهار داشت: این تحول در قالب توسعه تکنولوژی محاسبه در تحلیلها بود که سطح مطالعاتی از جامعه به سمت فرد کشیده شد و روشهای عینی جایگزین روشهای ذهنی شد.
وی با اشاره به توسعه و تحول کامپیوترهای شخصی در سالهای اخیر گفت: وجود حافظه کافی جهت تحلیل دادهها موجب توسعه روشهای آماری کلاسیک چند متغیره شد.
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه مازندران با بیان این مطلب که به طور کلی این روشها به منظور ساده سازی و فهم بهتر پوشش گیاهی و عوامل محیطی بوجود آمدند، اظهار داشت : در بخش آمار چند متغیر از روشهای طبقه بندی و رسته بندی استفاده می شود که روشهای طبقه بندی بر مبنای نظریه جامعه شناختی تحول یافتند و بهرهگیری از آن، تفسیر اکولوژیک بهتری را نشان دادند.
مقاله یحیی کوچ دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری با عنوان «بکار گیری تحلیل دو طرفه گونه های شاخص در طبقه بندی تیپ های جنگلی پایین بند» در مجله Pakistan Journal of Biological Sciences که دارای درجه ISI است به چاپ رسید.
کد خبر 647862
نظر شما