به گزارش خبرگزاری مهر بنا بر اعلام سازمان نظام پزشکی، از محورهای اساسی این سند می توان به تلاش در ایجاد اصلاحات بنیادین در ساختار نظام سلامت با تکیه بر استقرار نظام پزشک خانواده، سطح بندی خدمات و ارجاع، تبیین جایگاه بخش خصوصی در نظام سلامت، تبیین شرح وظایف و تنظیم مناسبات گروه های مختلف پزشکی و همچنین صیانت از قداست، منزلت و جایگاه والای جامعه پزشکی، تحکیم اعتماد متقابل جامعه پزشکی و مردم و ارتقای کیفیت و استاندارد سازی خدمات پزشکی در جهت ارتقای سلامت و رضایت مندی هم میهنان اشاره کرد.
ارتقای فرهنگ سلامتی و آگاهی و نگرش جامعه در حوزه پزشکی و سلامت و تلاش در جهت تحقق عدالت در دسترسی آحاد جامعه به خدمات پزشکی با کیفیت مطلوب سراسری نیز از دیگر بندهای مهم این سیاست هاست.
در این سند همچنین بر ساماندهی اقتصاد پزشکی کشور از طریق تلاش در جهت تغییر رویکرد دولت نسبت به سلامت و سرمایه گذاری کافی برای تامین سلامت هم میهنان از طریق افزایش سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی و بودجه عمومی کشور، تلاش در جهت اصلاح سرانه درمان و تعرفه های خدمات پزشکی مطابق موازین کارشناسی و واقعیات اقتصادی، تلاش در جهت اصلاحات در ساختار و ساز و کار بیمه های سلامتی و بیمه های اجتماعی با استفاده از تجربیات و الگوهای موفق جهان و طراحی ساز و کار مناسب جهت تحقق عدالت از نظر درآمد میان گروه های مختلف جامعه پزشکی تاکید شده است.
این سیاست ها که در 42 بند به تصویب رسیده است، مواردی چون مشارکت فعال در تدوین و تصویب طرح ها، لوایح و آیین نامه های مرتبط با امور پزشکی و در صورت لزوم بازنگری ضوابط و مقررات مربوطه، بستر سازی برای حضور فعال و مشارکت موثر جامعه پزشکی در مدیریت کشور در کنار سیاست گذاری و اداره سازمان نظام پزشکی و نیز مدیریت کلان بخش سلامت کشور و نیز پایه ریزی و پیگیری تعامل موثر با قوای سه گانه، نهادها و سازمان های حکومتی و نیز سازمان های غیر دولتی و استفاده از ظرفیت های آنها در راستای تحقق اهداف سازمان را مورد توجه قرار داده است.
توسعه فناوری اطلاعات در نظام سلامت و جامعه پزشکی و تلاش در جهت تولید و توسعه دانش و فناوری های راهبردی پزشکی در کشور و همچنین مشارکت در اطلاعات بنیادین آموزش پزشکی به ویژه بازنگری اهداف، محتوا و شیوه های آموزشی متناسب با نیازهای کشور و جایگاه حرفه ای جامعه پزشکی از دیگر محورهای مهم این سند است.
ساماندهی تبلیغات در حوزه پزشکی و سلامت و برخورد با مداخلات غیر علمی در حوزه سلامت و ساماندهی رشته های نوین مرتبط با علوم پزشکی با رویکرد مبتنی بر شواهد و تایید مجامع علمی هم از دیگر بندهای این سیاست هاست.
از دیگر رویکردهای مهم این سند، می توان به گسترش روابط با جامعه پزشکی، سازمان نظام پزشکی و مجامع علمی و صنفی پزشکی سایر کشورها به ویژه کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه و ایجاد و توسعه ارتباط متقابل علمی و صنفی سازمان با جامعه پزشکی ایرانی خارج از کشور و معرفی شایسته توانمندی ها و دستاوردهای جامعه پزشکی ایرانی در داخل و خارج از کشور اشاره کرد.
بهبود و تسریع در رسیدگی به شکایات پزشکی با محوریت صیانت از حقوق دریافت کنندگان خدمات پزشکی و برنامه ریزی برای پیشگیری از این خطاها هم از دیگر نکات مهمی است که در این مصوبه به آن توجه شده است.
شایان ذکر است که این سند، مطابق بند الف ماده 7 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب مجلس شورای اسلامی، توسط رئیس کل سازمان پیشنهاد و در شورای عالی نظام پزشکی به تصویب رسیده بود و با تایید نهایی مجمع عمومی، رسمیت یافت.
نظر شما