به گزارش خبرگزاری مهر، پیشگفتار (سبب نگارش این مجموعه)، سالشمار زندگی، نقش شاعر از دیدگاه شاعران و هنرمندان معاصر، در رهگذر شاعران، با طلیعه داران هنر موسیقی، خاطرات ایام سفر، مصاحبه ها، مقالات ادبی و خاطرات پراکنده فصلهای این کتاب را تشکیل می دهد.
فصل "در رهگذر شاعران" خاطرات دوره جوانی نویسنده با شاعران مشهور و شرح دوستی و نشست و برخاستهای وی با آنهاست. بخش "با طلیعه داران هنر موسیقی" هم که بیشترین مطالب کتاب را دربر می گیرد حاوی اطلاعاتی درباره 50 سال همکاری و معاشرت با هنرمندان رشته موسیقی است. نگارنده در اینجا مطالبی از مشعل داران هنر شعر و موسیقی و پایه گذاران برنامه خاطره انگیز گلها را جزء به جزء به گونه ای بیان کرده که خود حاضر و ناظر تعدادی از آنها بوده است.
"خاطرات ایام سفر" نیز شامل خاطراتی است که بیشتر مبین حوادث و رویدادهای ادبی و معاشرتهای شیرین نگارنده و نیز حوادث هنری و اجتماعی زندگی بیژن ترقی است.
وی در بخشی از کتاب آورده است: "امروز... ما همچنان در سراشیب ابتذال و سقوط ادبی هستیم. حتی آنان که داعیه دار شعر و موسیقی ما در کشورهای بیگانه هستند نمی دانند از کشوری به آنجا آمده اند که سخنوران و شاعرانش سر رفعت به عرش سائیده اند. خود می بینند و می شنوند که بعد از هشتصد سال آوازه شهرت شاعری مانند مولانا جلال الدین تا به چه پایه رسیده، جای تاسف است که بعضی از فرزندان این آب و خاک ارزش زبان و ادبیات خود را نمی شناسند و به هر کس اجازه می دهند که با نداشتن استعداد و مطالعه دم از سخن و سخنوری بزند."
چاپ دوم "از پشت دیوارهای خاطره" بیژن ترقی به تازگی در 408 صفحه و شمارگان 1100 نسخه به پیشخوان آمده است.
نظر شما