عبدالحسن برزيده در گفت و گو با خبرنگار سينمايي "مهر"، درباره عملكرد كنوني انجمن سينماي دفاع مقدس براي حمايت از آثار اين عرصه ضمن تاكيد براين مطلب گفت: مشكل ما در زمينه مديريت دولتي مربوط به ديدگاه خاص يك مدير عامل نيست. بلكه بايد حمايت لازم از نظر امكانات و تفويض اختيارات صورت بگيرد تا مدير بر اساس سلايق، علايق و تجاربش به اداره كارها بپردازد.
وي در ادامه افزود : جشنواره فيلم فجر امسال شرايط جديد و مساعدي را براي توليد آثار دفاع مقدس ايجاد كرد و به نظر مي رسد اين عرصه چه از نظر كسب جوايز و چه به جهت شرايط كاري از وضعيت خوبي برخوردار شده است و انجمن سينماي دفاع مقدس بايد براي رشد آن تلاش كند.
حمايت كنندگان انجمن سينماي دفاع مقدس به واسطه بودجه اي كه صرف مي كنند ، اجازه هر نوع دخالتي را به خودشان مي دهند. |
مدير عامل سابق انجمن سينماي دفاع مقدس درباره موانع و مشكلات موجود بر سر راه انجام وظيفه اين انجمن بيان كرد: انجمن سينماي دفاع مقدس ارگاني است كه با گرفتن بودجه، تجهيزات و در مجموع حمايت واحدهاي نظامي به كار خود ادامه مي دهد و حمايت كنندگان انجمن به واسطه بودجه اي كه صرف مي كنند ، اجازه هر نوع دخالتي را به خودشان مي دهند. در حالي كه هيچ تخصصي در اين عرصه ندارند. اين دوستان بايد بپذيرند كسي را كه فكر مي كنند يك آدم مصلح و فهميده است به كار دعوت مي كنند و بر سر كليات با او توافق دارند، در اصل نماينده آنها است و بايد به او اجازه بدهند كه در جزييات تصميم گيرنده باشد.
گاهي رايزني هاي لازم براي ساخت يك فيلم دفاع مقدس با يك كارگردان صورت مي گرفت و فيلمساز اشكال هاي فيلمنامه اش را هم مي پذيرفت. اما در حالي كه همه كارها انجام شده بود، با ما تماس مي گرفتند و بدون ذكر هيچ دليلي خواستار قطع همكاري با آن كارگردان مي شدند. |
سازنده فيلم « شوخي هاي خدا» در ادامه به شرايط كنوني توليد فيلم دفاع مقدس اشاره كرد و يادآور شد: به عقيده من همه كارگردان هاي فعال در كشور مي توانند براي ساخت آثاري در اين عرصه اقدام كنند. چون دفاع مقدس يك مساله ملي است و همه هنرمندان مي توانند درباره آن به خلق اثر بپردازند. اما متاسفانه در برخي مواقع بعضي از دوستان ما گرفتار يك نگاه بسته هستند و دايره خودي و غير خودي را خيلي تنگ مي گيرند و با همين نگاه به دسته بندي هنرمندان مي پردازند.
برزيده تاكيد كرد: موضوع جنگ به خودي خود پديده اي ناخوشايند و ناگوار است . كشتن و كشته شدن به تنهايي قداست ندارد، بلكه خون هايي كه به خاطر دفاع از كشور ريخته شده است و ايجاد يك حركت ملي براي جلوگيري از تهاجم به كشور است كه مي تواند به عنوان حقانيتي موجود مورد بررسي قرار گيرد. حتي به عقيده من مي توان به اين هشت سال نگاهي سياسي داشت و جنگ تحميلي را از نظر ديپلماتيك بررسي كرد . حتي مي توان به اين نكته پرداخت كه آيا يپلماسي جنگي ما شكست خورده بود يا خير. به عقيده من در اولين گام ها بايد براي اين قضيه فكري شود كه يك فيلمنامه خوب فقط به اين خاطر كه حرفهايي مي زند كه براي عده اي نا مطلوب است و به آنها بر مي خورد، نبايد ناديده گرفته شود.
اين هنرمند به وجود يك نگاه ديگر درباره سينماي دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: البته يك ديدگاه بسيار منفي و بسته وجود دارد و افرادي مي خواهند اين دفاع را به نوعي لوث كنند ، بسيار تنگ نظرانه به اين دفاع نظر و آن را به طور كلي تخطئه مي كنند و از حيث بحث و بررسي آن را منتفي مي دانند. اينها به انگيزه زير سوال بردن اين جريان عظيم و مهم مي خواهند به عرصه دفاع مقدس وارد شوند كه طبيعي به نظر مي رسد مورد حمايت قرار نگيرند و از ساخت فيلم آنها جلوگيري هم بشود. بايد همه جنبه هاي اين مساله مورد توجه قرار بگيرد و فيلمساز اين عرصه با نگاه سازندگان فيلمهاي روشنفكري غربي به سراغ مقوله فيلم دفاع مقدس نرود.
وي در ادامه اين بحث اظهار داشت: طي اين سالها با بسياري از واژه ها بازي شده و خيلي از آنها ها تحريف شده اند ، واژه ضد جنگ از آن جمله است. تمامي معصومين ، همه مخالف جنگ بوده اند. ما كه مدعي هستيم ادامه دهنده راه آنهائيم چنين ديدگاهي داريم . اما نبايد به اين واسطه نبايد هركس را كه مي خواهد با اين جريان همدلي كند يا حتي درد دلي در اين باره متهم به انديشه ضد دفاع مقدس كنيم . اگر يك نهاد انقلابي يا كل مجموعه حكومت رفتاري از خود نشان داد كه با شعارهايشان ( كه همان دفاع از ارزش ها است ) منطبق نبود، نبايد هنرمند را به خاطر طرح آنها تكفيركرد. جالب اينكه بعضي ها از فيلم « ننه گيلانه » به عنوان يك اثر ضد جنگ ياد مي كنند. در حالي كه نشان دادن شهدا، ايثارگران و بازماندگان آنها يك ارزش است.
نظر شما