۳ اسفند ۱۳۸۷، ۹:۲۳

لاریجانی: اگر به "تغییر" استراتژی آمریکا مطمئن شویم مذاکره امکان پذیر است

لاریجانی: اگر به "تغییر" استراتژی آمریکا مطمئن شویم مذاکره امکان پذیر است

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بحث مذاکره بین ایران و آمریکا نباید برای تفنن و فریبکاری باشد و اگر این حس در ایران بوجود بیاید که آمریکا قصد جدی برای حل مسائل مهم منطقه را دارد ، ایران و آمریکا می توانند مذاکره داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی که برای سفری دو روزه و به منظور دیدار با مقامات بلندپایه اسپانیا در مادرید پایتخت این کشور به سر می برد ، دوشنبه شب در یک نشست مطبوعاتی با حضور خبرنگاران محلی، بین المللی و ایرانی شرکت کرد و در پاسخ به سئوال خبرنگار اعزامی مهر بیان داشت: هر وقت که احساس کنیم آمریکا قصد جدی  برای حل مسائل منطقه دارد و تغییری که آمریکاییها از آن صحبت می کنند استراتژیک است و نه تاکتیکی ، و مذاکره ایران وآمریکا حقوق و منافع ایران را حفظ می کند و به سایر ملل منطقه هم کمک می کند،آن وقت ایران می تواند در  این رابطه تصمیم بگیرد.

رئیس مجلس کشورمان اضافه کرد که بحث مذاکره ایران و آمریکا نباید برای تفنن و فریبکاری باشد.

لاریجانی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران اسپانیایی در همین رابطه خاطرنشان کرد: آمریکاییها باید مطالب خود را روشن بیان کنند و اگر طرحی به ذهنشان می رسد از طریق دیپلماتیک ارائه دهند. چون دیپلماسی را برای همین ساخته اند و احتیاجی به سخنرانی ندارد.

یکی دیگر از خبرنگاران اسپانیایی با ادعای نقض حقوق بشر در ایران نظر لاریجانی را جویا شد که وی در این رابطه اظهار داشت: در سالهای اخیر از خیلی بخشها که برای بشریت مفید است استفاده ابزاری شده است.

رئیس مجلس کشورمان گفت: ما از سرزمینی صحبت می کنیم که دیکتاتوری در آن سالها با کمک آمریکا مردم را شکنجه می کرد اما هیچوقت بحث حقوق بشر در رابطه با رژیم پهلوی مطرح نشد ولی وقتی پایگاههای آمریکا در ایران برچیده شد و دیکتاتور را بیرون کردیم هرچند وقت یکبار بحث حقوق بشر مطرح می شود. خوب نیست با نهادهای حقوق بشری برخورد ابزاری کرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت هم همین حالت را دارند که با تصمیمات سیاسی از این ابزارها استفاده می شود و این رفتار برای آینده بشریت مضر است.

یکی از خبرنگاران درباره درخواست و طرح ایران از آمریکا سئوال کرد که لاریجانی در این باره یادآور شد: آمریکاییها باید به حقوق مردم جهان احترام بگذارند، رفتار دوگانه نداشته باشند و تروریسم را به خوب و بد تقسیم نکنند. اگر با تروریستها مبارزه می شود درست مبارزه شود و آمریکا دنبال توطئه سلطه نظامی در کشورها نباشد.

لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری درباره انتخابات در ایران تصریح کرد: هرچه افراد بیشتری در انتخابات شرکت کنند انتخابات پرشورتر خواهد بود و در ایران هنوز آرایش انتخاباتی برای انتخابات ریاست جمهوری شکل نگرفته اما دموکراسی در کشور ما کاملا جدی است و همه نهادها با رای مردم انتخاب می شوند.

مجددا یکی دیگر از خبرنگاران اسپانیایی نظر لاریجانی را درباره گزارش سازمان عفو بین الملل درباره حقوق بشر در ایران سئوال کرد و پرسید: آیا شما این گزارش را نفی می کنید که لاریجانی در این باره بیان داشت: قطعا نفی می کنیم چون ما انقلاب کردیم که نقض حقوق بشر نداشته باشیم و ما توضیح دادیم که در زمان رژیم شاه وضعیت  چگونه بود و ما انقلاب کردیم که این ظلمها از بین برود.بنابراین احساس می کنیم که این حرفها برای این است که از حقوق بشر استفاده ابزاری شود و فضاسازی رسانه ای صورت بگیرد.

وی در خصوص بخش دیگری از سئوال این خبرنگار که درباره مجازات  اعدام در ایران بود گفت: در ایران مجازات اعدام وجود دارد اما برای چه کسی؟ برای کسی که تجاوز می کند و مردم را می کشد و مطابق قوانین جاری ایران اگر کسی با سلاح افراد را به قتل برساند مجازاتش اعدام است و می دانم در برخی از کشورها مجازات اعدام وجود ندارد اما درقوانین ما هست و این یک منطق حقوقی دارد و بحث سیاسی نیست.

لاریجانی خطاب به خبرنگاران حاضر در کنفرانس مطبوعاتی با بیان اینکه شما باید بیشتر نسبت به حقوق ملتها حساس باشید اظهار داشت: آیا گوانتانامو شکنجه گاه نبود؟ چرا سازمان عفو بین‌الملل درباره آن گزارش نمی دهد و چرا زمانی که اسرائیل رئیس مجلس و نمایندگان فلسطین را ربود و به زندان برد کسی نگفت کار خلاف حقوق بشر صورت گرفته و آیا فجایع اسرائیل در غزه خلاف حقوق بشر نبود و آیا حکومتهایی که اقمار آمریکا در منطقه ما هستند مشکل حقوق بشر ندارند.

یکی دیگر از خبرنگاران درباره مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق و افغانستان سئوال کرد که لاریجانی در این باره تاکید کرد: تغییر آمریکایی نباید روبنایی باشد و اگر رویکرد آنان استراتژیک باشد این بحث قابل مذاکره خواهد بود و البته مذاکره برای مذاکره نیست بلکه برای یک حقیقت باید مذاکره کرد.

به گزارش مهر ، خبرنگار دیگری درباره اقدام اتحادیه اروپا در حذف نام منافقین از لیست گروههای تروریستی سئوال کرد که رئیس مجلس در این باره گفت: هم در مونیخ و هم در اسپانیا با بسیاری از مسئولان اروپایی صحبت کردم که همه گفتند ما قبول داریم منافقین تروریست هستند اما یک دادگاهی حکم داده و ما امیدواریم که این لکه سیاه از پرونده اتحادیه اروپا برداشته شود. چون جنایات تروریستی منافقین قابل کتمان نیست.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اقدام دادگاهی در اسپانیا در محکوم کردن شش مقام اسرائیلی به اقدام علیه بشریت  بیان داشت: کار خوبی انجام دادند. جنایات اسرائیلی طوری است که همه کشورها باید واکنش عادلانه نشان بدهند و جنایات اسرائیل در تاریخ کم نظیر بود و اگر وجدانهای بیدار حساسیت نشان ندهند به فاجعه تبدیل می شود.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری  درباره مذاکراتش درباره بازگشایی رفح گفت: بازگشایی گذرگاه رفح احتیاج به تحرک سیاسی قوی دارد اما بسته نگه داشتن گذرگاهها در غزه که مانع رساندن غذا به مردم غزه می شود کار خطرناکی است ولی گویا اسرائیلیها دنبال ماجراجویی هستند و همه باید دنبال این ظلم را بگیرند.

کد خبر 653495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha