به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده روز گذشته در دومین هم اندیشی نقشه جامع علمی کشور در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب افزود: نقشه جامع علمی کشور نباید بسیار کلی و مشرفانه باشد که ذیل آن هر طرح و برنامه ای قابل ارائه شود و از طرفی نیز جمع آوری بدیهیات و ارائه آنها به عنوان برنامه دردی دوا نخواهد کرد.
معاون علمی رئیس جمهوری اضافه کرد: ورود به جزئیات در نقشه جامع علمی کشور کار درستی نیست زیرا واقع بینانه نبوده و نمی شود همه ابعاد اجرایی را به صورت یکجا برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور باید آرمانی، عملی و تحول آفرین باشد، گفت: در تدوین نقشه جامع علمی کشور فراتر از بخشی نگری ها و تعصبات دستگاهی و اداری، مصلحت جمهوری اسلامی در نظر گرفته شود.
واعظ زاده مشی دولت نهم را تلفیق آرمانگرایی و عملگرایی معرفی کرد و اظهار داشت: می توان آرمانگرایی و عملگرایی را با یکدیگر جمع کرد و به افق های بلند توجه کرد و تحول آفرینی را مدنظر داشت که همه اینها برای عمل است.
وی افزود: مبنای کار مبنای محکمی است و دولت نیز نسبت به نقشه جامع علمی کشور عنایت دارد و کار در مسیر نقشه جامع علمی کشور را شروع کرده است. بر اساس مشورتها و تجارب تا حد زیادی یک برنامه کلی تهیه شده و این برنامه به عنوان بودجه سال آینده در مجلس به تصویب رسید.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه علم و فناوری کشور در مقایسه با آرمانها و در قیاس با رقبای بین المللی در وضعیت رضایت بخشی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: حرکتی بسیار سریعتر و منسجم تر در حوزه علم و فناوری نیاز است.
وی در عین حال با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری کمک به نهضت تولید علم راه افتاده است، گفت: رشد علمی کشور رشد مناسبی است البته همه جانبه نیست اما در یک ابعادی بسیار سریع جلو می رود. برنامه کمک به نهضت تولید علم در حوزه های علوم کاربردی، علوم پایه، انسانی و هنر به تصویب مجلس رسید و برنامه های تفصیلی آن در حال تهیه است.
صادق واعظ زاده افزود: برنامه علم و فناوری کشور باید جهت صنعت و خدمات در کشور را مشخص کند و بسیاری از فعالیتها و هزینه هایی که در بخش تولید خدمات صورت می گیرد باید جزء منابع علم و فناوری محسوب شود و چرخه علم و فناوری و نوآوری تکمیل شود.
واعظ زاده اضافه کرد: در حوزه علم، فناوری و نوآوری حدود 20 برنامه مشخص شده و در دولت نیز مصوب شده و منابع آن برای یکسال و در برخی مواقع نیز بیشتر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
وی با یادآوری این خبر که اولویتهای فناوری کشور در 8 زمینه تعیین شده است، گفت: هر کدام به عنوان یک برنامه در قانون بودجه آمده و منابع آن حداقل برای یکسال تعیین شده و به صورت ملی ستادهایی برای پیشبرد هر کدام از آنها تشکیل خواهد شد و در حوزه های حائز اولویت به صورت ملی مجموعه امکانات و نیروی انسانی کشور بسیج می شوند تا امکان رقابت با رقبا فراهم شود.
نظر شما