اكبر كريمي نيك در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: مردم و مسئولين به صراحت در مورد علت بروز حادثه نيشابور اطلاع دارند ولي مايه تعجب است كه چگونه برخي مسئولين اينگونه اظهار نظرهاي غيركارشناسانه در مورد اين حادثه مي كنند.
وي تصريح كرد: ما از روز اول گفتيم كه مسئولان راه آهن در پاسخ به استعلام آتش نشاني اعلام كردند كه در واگن هاي فراري سه ماده گوگرد، پنبه و بنزين وجود دارد كه البته اسناد معتبر وصداي ضبط شده روابط عمومي راه اهن را داريم و به مراجع ذيربط تحويل خواهيم داد.
دبيرآموزش و اطلاع رساني آتش نشانان كشور با تاكيد بر اينكه آتش نشانان حاضر در محل با استناد به اين اطلاعات اقدام به شروع عمليات اطفاي حريق كردند، تصريح كرد: براي اطفاي اين حريق آتش نشانان از منابع و اسناد معتبر بين المللي و بويژه سازمان بين المللي حفاظت از حريق (N.F.P.A ) بهره گرفتند.
وي در پاسخ به بخشي از اظهارات معاون وزيرراه و ترابري مبني بر اينكه استفاده از آب در اطفاي حريق موجب انفجار واگن ها شده است گفت: هرچند آتش نشانان از وجود نيترات آمونيوم در واگن ها اطلاعي نداشتند ولي بر اساس اسناد و منابع آموزشي معتبر دنيا بهترين وسيله براي كنترل حريق هاي ناشي از موادي چون نيترات آمونيوم ، گوگرد، پنبه و مواد نفتي آب و كف است.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه نيترات آمونيوم بر اثر حرارت سريعا تجزيه مي شوند و به خاطر تلنبار شدن واگن ها بر روي يكديگر شدت حرارت در محل بروز حريق نيز بالا بوده ، استفاده از آب و كف بهترين راه جلوگيري از بروز انفجار بوده است ولي اگر آتش نشانان از وجود اين ماده در واگن ها اطلاع داشتند در فاصله 800 تا 1000 متري پناه گرفته و با كمك مانيتورهاي زميني اقدام به اطفاي حريق مي كردند.
مدير عامل سازمان آتش نشاني مشهد در ادامه تاكيد كرد:" از معاون پارلماني وزير به طور محترمانه سوال مي كنيم شما به نيروهاي آتش نشان براي اطفاي حريق واگن هاي حامل 400 تن نيترات آمونيوم و مواد نفتي و پنبه - به فر ض اطلاع از وجود اين ماده - چه روشي را پيشنهاد مي كنيد ؟" و يا اگر منابع آموزشي و مرجع هاي ديگري در اين رابطه وجود دارد به ما معرفي كنيد تا از آن در حوادث بعدي استفاده كنيم.
وي اضافه كرد: با توجه به وجود موادي اعم از فتيله(پنبه)، چاشني(گوگرد و بنزين) و مواد منفجره (نيترات آمونيوم) و ايجاد حريقي باميزان حرارت 200 درجه سانتيگراد شرايط براي بروز يك انفجار شديد مهيا بود.
كريمي نيك در خاتمه تاكيد كرد: هدف ما محكوم كردن گروه يا دستگاه خاصي نيست بلكه فقط نظرات كارشناسانه خود را با استناد به اسناد موجود ارايه داديم و چه بهتر كه بعد از اتمام بررسي ها نظرات كارشناسي و فني در مورد اين حادثه اعلام شود تا در آينده شاهد حوادث مشابه اي نباشيم.
نظر شما