به گزارش خبرنگار مهر در رشت به طور معمول، عملیات خزانه گیری زمینهای شالیکاری استان گیلان از اوایل فرودین ماه تا نیمه فروردین ماه به طول می انجامد و پس از آن نشا برنج به شالیزارها انتقال داده می شود.
هر سال ۲۳۰هزار هکتار اراضی کشاورزی گیلان زیر کشت برنج می رود و از این میزان زمین، حدود ۶۵۰هزار تن برنج سفید به دست می ید.
مدیر دفتر برنج جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه 58 درصد اراضی زراعی و باغی گیلان به برنج کاری اختصاص دارد، اعلام کرد: از مجموع 410 هزار هکتار اراضی محصولات زراعی و باغی استان، حدود 58 درصد معادل 238 هزار هکتار در 16 شهرستان به برنجکاری اختصاص دارد.
شایگان ادیبی افزود: بیش از 33 محصول زراعی در گیلان کشت می شود که در این میان برنج به عنوان محصول اساسی استان، بالاترین ظریب وابستگی را دارد.
وی بیان داشت: به رغم وجود اراضی بسیار حاصلخیز و مستعد برای زراعت برنج، بالاترین ظریب امنیت آبی در کشور نیز برای کشت برنج در گیلان وجود دارد.
ادیبی شبکه عظیم آبرسانی سد سفیدرود را به نوعی در خاورمیانه منحصر به فرد دانست و افزود: با توجه به شرایط اقلیمی استان، این سد مجموع اراضی کشاورزی گیلان را زیر پوشش امنیت آبی خود قرارداده است.
وی همچنین موسسه تحقیقات برنج کشور و دانشکده کشاورزی استان را از زیر ساختهای مهم و مستعد برای افزایش تولید برنج استان عنوان کرد.
این مسئول یادآور شد: در سال 86 کشاورزان گیلانی افزون بر یک میلیون و 92 هزار تن شلتوک و 720 هزار تن برنج سفید از اراضی خود برداشت کرده اند.
ادیبی خاطرنشان کرد: گیلان از نظر سطح کشت محصول برنج، بالاترین سطح و از لحاظ تولید مقام دوم را در کشور دارد.
استان گیلان دارای ۴۰۰هزار هکتار زمین کشاورزی با بیش از ۱۸۲هزار خانوار بهره بردار است.
نظر شما