به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش تحقیقاتی "آموزش در یک نگاه"، سیاستهای و استراتژیهای موثر در سیستمهای آموزشی در 30 کشور عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OCSE) را نشان می دهد و به مقایسه تلاش سیاستمداران، مسئولان آموزشی، استادان و دانشجویان با استفاده از شاخصهایی که تقریبا بسیاری جنبه های کیفی و کمی این سیاستگذاریها و عملکردهای سیستمهای آموزشی را نشان می دهند، می پردازد.
این تحقیقات در 4 بخش منابع مالی و سرمایه های انسانی در آموزش و چگونگی تغییر این نوع سرمایه ها از سوی دولتها نسبت به دیگر فعالیتهای اجتماعی، چشم انداز حرکت دانشجویان به سوی بین المللی سازی وضعیت آموزشی و همچنین بازار کار دانش آموختگان جوان تقسیم بندی شده است.
در پایان فاکتورهایی که فرایندهای "تدریس/ یادگیری" (teaching/learning) را مدنظر قرار می دهند و می توانند نتایج مثبتی در ارتقای شرایط یادگیری و شرایط کاری استادان را در برداشته باشند، مورد بررسی قرار می گیرند.
نتایج این تحقیقات نشان می دهد که به طور متوسط سطح آموزش در تمام کشورهای منطقه OECD روبه رشد است. به طوری که در سوئیس و ایتالیا در دوره بین سالهای 2000 تا 2004 تعداد لیسانسهای اخذ شده دو برابر شده است و 50 درصد دانشجویان مدرک لیسانس دریافت کرده اند.
همچنین به دلیل وجود دیلپمهای دانشگاهی کوتاه مدت (مدرک فوق دیلپم) در کشورهای اتریش، آلمان و جمهوری چک از هر 5 دانشجو یک دانشجو موفق به اخذ مدرک دانشگاهی شده است که این رقم در ترکیه تنها برابر با یک دهم بوده و متوسط در سطح کشورهای OECD یک به سه دانشجو است.
این درحالی است که درصد بالای جوانانی که دبیرستان را تمام نمی کنند همچنان در این کشورها به ثبت می رسد و در حدود 30 درصد از بزرگسالانی که سطح مدارس ابتدایی و یا راهنمایی را تمام کرده اند و 25 درصد از کسانی که دیپلم دبیرستان را اخذ کرده اند وارد بازار کار شده اند.
تعداد دانش آموزان در کلاس
نتایج این بخش نشان می دهد که در ژاپن، کره، مکزیک و بزریل در هر کلاس به طور متوسط 30 دانش آموز حضور دارند که این رقم در کشورهای دانمارک، ایسلند، لوگزامبورگ، سوئیس و فدراسیون روسیه برابر با 20 دانش آموز است.
در تمام این کشورها تنها 7/2 درصد از دانش آموزان در میان بهترینها در درس ریاضی جای دارند و این میزان تنها در ژاپن برابر با 2/8 درصد است.
تعادل جنسیتی
تفاوتهای میان دو جنس زن و مرد که موفق به دریافت دیپلم شده اند در حال تغییر به سوی رشد زنان است. به طوری که در 20 کشور از مجموع این 30 کشور در میان بزرگسالان بین 25 تا 34 سال زنان به طور متوسط بیشترین رقم تحصیل را به ثبت رسانده اند.
هزینه های آموزش
در کشورهای مورد بررسی، هزینه آموزش در حدود 9/5 درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص می دهد که این رقم در ترکیه 7/3 درصد با کمترین هزینه و در ایسلند با 8 درصد با بیشترین هزینه است.
به طور متوسط هزینه آموزش برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی ابتدایی و دبیرستان 204/77 دلار برای هر دانش آموز است که این رقم در کشورهای مکزیک، لهستان، جمهوری اسلواکی، ترکیه، برزیل، شیلی و فدراسیون روسیه بین 40 هزار تا 100 هزار دلار متغیر است و در اتریش، دانمارک، ایسلند، ایتالیا، لوگزامبورگ، نروژ، سوئیس و آمریکا بیش از این میزان است.
در مجموع بین سالهای 1995 تا 2003 هزینه آموزش در مقاطع تحصیلی ابتدایی، دبیرستان و دانشگاههای در سطح فوق دیپلم در تمام این کشورها افزایش داشته است.
این درحالی است که وضعیت در سطح آموزش عالی متفاوت است، به طوری که با افزایش بیش از 30 درصدی تعداد دانشجویان ثبت نام شده در دوره سالهای 1995 تا 2003 که با افزایش بودجه آموزشی همراه بوده است، هزینه های هر دانشجو کاهش یافته است.
بین المللی سازی تحصیل
در کل، تعداد دانشجویانی که تصمیم می گیرند یک دوره تحصیلی را در خارج از کشور خود بگذارند رشد داشته است.
در سال 2004 تعداد دانشجویان ثبت نام شده در موسسات آموزشی و دانشگاهی خارج از کشور خود 8 درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است و نسبت به سال 1995 به حدود دو برابر رسیده است.
در این میان فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا کشورهایی هستند که با 52 درصد بیشترین موفقیت را در این عرصه به دست آورده اند.
نظر شما