۱۱ فروردین ۱۳۸۷، ۱۳:۰۳

استاد دانشگاه:

ایجاد خوشه صنعتی چای راهبرد برون رفت از بحران این محصول است

ایجاد خوشه صنعتی چای راهبرد برون رفت از بحران این محصول است

رشت - خبرگزاری مهر: دکتر الهیار داغبندان گفت: ایجاد خوشه صنعتی چای یک راهبرد اساسی برای برون رفت بحران چای و توسعه دراز مدت این صنعت در کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، استاد دانشگاه آزاد واحد رشت، صبح یکشنبه در نشستی با عنوان "خوشه های صنعتی فرآوری و بسته بندی چای" در سالن اجتماعات صنایع و معادن گیلان، اعلام کرد: توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه ها امروز به عنوان یک راهبرد جدید مورد توجه سیاستگذاران اقتصادی نه تنها در کشورهای صنعتی بلکه در کشورهای در حال توسعه قرار گرفته و در بسیاری از کشورها و مناطق دنیا به کار گرفته شده است.

وی یادآور شد: با ایجاد خوشه های صنعتی می توان سازمانها و شرکتهای کوچکی که یک طیف محصولات مشترک، مربوط و یا تکمیلی را تولید و یا خدمات همراه آن را ارائه می کنند و با مشکلات همسان مواجه و دارای فرصت های نسبتا مشابه ای هستند به صورت منسجم درآورد که با کمک و همکاری با یکدیگر به بهترین رشد و مقیاس اقتصادی برسند.

داغبندان همچنین اظهار داشت: یکی از بزرگترین معضلات کارخانجات چای سازی به ویژه در گیلان، کوچک بودن و صرفه به مقیاس نداشتن است که به همین دلیل نتوانسته اند شرایط لازم برای پایداری و رقابت در بازار به وجود آورده و از سویی ضعف و کمبود نهادهای پشتیبان و خدمات تخصصی در زمینه تجارت چای نیز به شدت احساس می شود.

وی عنوان کرد: فاکتورهای ذکر شده باعث شده است که کارخانجات چای خشک کنی به تنهایی توانایی آن را نداشته باشند که به طور مستقل مسائل فنی، مالی، بازاریابی و فروش را حل کند و به اجبار لازم است به گونه ای این نوع خدمات حیاتی را از بیرون مجموعه خود دریافت دارند.

این استاد دانشگاه بیان داشت: تشکیل خوشه های صنعتی چای و توسعه آن با توجه به تجمع جغرافیایی خوب و تاریخچه طولانی واحدهای چای خشک کنی، موجب تولید در مقیاس های خوب اقتصادی شده و از انواع خدمات کسب و کار در قالب موسسات و واحدهای مشاوره فنی و آموزشی، بازاریابی و فروش، مالی به طور موثر و مفیدی در جهت تقویت صنعت چای و پویا و رقابتی کردن آن در درون خوشه می شود.

داغبندان گفت: کاشت چای در ایران بیشینه ای بیش از ١٠٠ سال دارد و از کانون نخستین خود یعنی لاهیجان به سوی شرق و غرب و به ویژه در سواحل جنوبی دریای خزر شهرهای لاهیجان، لنگرود، رودسر، املش، صومعه سرا، فومن، رشت و شفت و حتی قسمتی از استان مازندران گسترش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ١٩٠ کارخانه چای سازی به فعالیت چای خشک کنی مشغول هستند که روش معمول چای سازی آنها نیز تولید چای سیاه و تولید محصول با روش تخمیر کامل و تولید چای "سیاه ارتدوکس" یا رسمی است که اصولا  چای معطرتری به دست می آید.

استان گیلان حدود 30 هزار هکتار باغ چای دارد.

کد خبر 658078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha