۱۳ فروردین ۱۳۸۷، ۱۴:۲۹

مشکلات سلامت در 86؛ / تکرار/

بیماران همچنان در انتظار بیمه داروهای جدید!

بیماران همچنان در انتظار بیمه داروهای جدید!

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: حمایت های بیمه از اقلام دارویی، از جمله محورهای حوزه سلامت بود که در سال 86 پیگیری شد. زیرا، با توجه به اهمیت موضوع و مشکلات بیماران در تهیه برخی داروها، ما را بر آن داشت تا نظرات مسئولان امر را جویا شویم. آنچه در پی می آید ماحصل پیگیری های متعدد در فواصل مختلف سال گذشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، تامین دارو به قیمت آزاد و خارج از حمایت های بیمه ای، دغدغه ای است که می بایست از سوی وزارت رفاه و تامین اجتماعی به عنوان متولی امر در سالهای بعد از ایجاد این وزارتخانه مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه در سال گذشته نیز این حمایت ها چندان قوی و موثر نبود به طوری که گلایه و اعتراض نمایندگان مجلس، روسا و مدیران انجمن های پزشکی و سایر مسئولان در حوزه سلامت را به همراه داشت. 

بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، طی سال گذشته بیش از 600 قلم دارو به فهرست دارویی کشور اضافه شد اما کمتر از 60 قلم آن تحت پوشش بیمه ‌ها قرار گرفت. این وضعیت باعث شده بود که بیماران در تهیه دارو، مشکلات عدیده ای داشته باشند و به رغم اینکه برای در اختیار داشتن دفترچه بیمه ، هر ماه هزینه ای متقبل می شوند اما از داشتن چنین دفترچه ای گلایه داشته و وجود این قبیل حمایت ها را ناکافی می دانند.

این وضعیت تا بدانجا مورد اعتراض و انتقاد متولیان امر در حوزه سلامت قرار گرفت که دکتر رسول دیناورند (معاون غذا و داروی وزارت بهداشت)، در نیمه دوم سال 86 و در حاشیه افتتاح یک داروخانه دولتی، لب به انتقاد گشود و گفت: طی 6 سال اخیر سازمانهای بیمه‌ گر سخت گیری هایی را به لحاظ تحت پوشش قرار دادن داروهای جدید صورت می دهند.

دیناروند با بیان اینکه بسیاری از داروخانه‌ های کشور از توزیع داروهای تخصصی گران قیمت امتناع می ‌ورزند، گفت: از 4000 قلم دارو به جز 100 قلم آن، مابقی یارانه ‌ای نیستند.

البته وی، تامین و دسترسی آسان دارو برای نیازمندان، تضمین دسترسی داروی با کیفیت و تجویز و مصرف منطقی دارو را از وظایف معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت عنوان کرده و یادآورشد که به لحاظ کمی بیش از 95 درصد از داروهای مصرفی، تولید داخل است.

از سوی دیگر، با ورود داروهای جدید و جایگزینی آنها با داروهایی که قدیمی بوده و مصرف آنها با عوارضی برای بیمار همراه است، موضوعی است که تنها با حمایت وزارت رفاه از این قبیل داروهای جدید، حل و فصل می شود. به عنوان نمونه، می توان به داروی بیهوشی "هالوتان" اشاره کرد که به عنوان قدیمی ترین داروی بیهوشی، همچنان در برخی از اتاق های عمل بیمارستانهای کشور استفاده می شود. در حالی که این دارو، چند سالی است که از لیست دارویی سایر کشورها خارج شده است.

دکتر محمد مهدی قیامت (رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران)، در خصوص آخرین وضعیت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن داروهای جدید بیهوشی از سوی وزارت رفاه، گفت: بعد از گذشت 4 سال از درخواست انجمن برای وارد شدن سه قلم داروی جدید بیهوشی در لیست بیمه ، وزارت رفاه هنوز پاسخی نداده است.

وی با عنوان این مطلب که هیچ پاسخ قانع کننده ای از سوی وزارت رفاه اعلام نشده است، اذعان داشت: در صورتی که پرونده ای در مراجع قضائی با موضوع استفاده از داروی هالوتان ایجاد شود، مسئولین وزارت رفاه باید پاسخگو باشند.

به گفته رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران، وزارت رفاه در حالی از وارد کردن داروهای جدید بیهوشی در لیست بیمه امتناع می کند که بعضا مشاهده می شود داروهای غیر ضروری تر در لیست بیمه قرار گرفته اند.

دکتر سید حمید خویی (رئیس انجمن علمی داروسازان ایران)، میزان مسئولیت سازمانهای بیمه گر برای تحت پوشش قرار دادن داروها را متناسب با اعتبارات مورد نیاز آنها ندانسته و عنوان می دارد که بیمه به عنوان یک استاندارد، همواره پرداخت کمترین قیمت دارو را دارد و این ناشی از سیاست نظام تجارتی دولت در این زمینه است.

در هر حال، انتظار مردم و انجمن های پزشکی از مسئولان امر در حوزه سلامت این است که بیش از پیش در خصوص حمایت های بیمه ای از بیماران تلاش کنند که در این بین، سهم وزارت رفاه و تامین اجتماعی به عنوان متولی تحت پوشش بیمه قرار دادن داروها، از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است.

کد خبر 658304

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha