۱۳ فروردین ۱۳۸۷، ۱۴:۱۶

گزیده مطبوعات اندونزی/

دولت اندونزی 15 میلیارد دلار یارانه انرژی در سال 2008 می پردازد

دولت اندونزی 15 میلیارد دلار یارانه انرژی در سال 2008 می پردازد

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: مطبوعات اندونزی امروز علاوه بر توجه وسیع به مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورشان به درگیری های اخیر در عراق نیز پرداختند.

الف- اخبار ایران

روزنامه سواراکاریا درباره تحولات عراق نوشت که ایران دیروز از نیروهای دولتی و همچنین افراد مسلح در عراق درخواست نمود تا درگیری با یکدیگر را به کنار بگذارند زیرا این اقدام آنان تنها به حضور نظامیان خارجی در در عراق مشروعیت می بخشد.

محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در مصاحبه با خبرنگاران گفت: ما معتقد هستیم درگیری پیش آمده در عراق  در راستای منافع مردم عراق برنامه ریزی نشده است. به عقیده وی این درگیری تنها منافع اشغالگران را تأمین می سازد زیرا آنان دلیلی خواهند یافت تا به اشغال خود ادامه دهند لذا ما از آحاد مردم عراق درخواست می نماییم تا با کنترل وضعیت امنیتی کشور خود آرامش را به کشور بازگردانند.

ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی

1- اخبار اقتصادی

روزنامه رپوبلیکا نوشت که وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی اعلام کرد سوبسید سوخت در سال 2008 بالغ بر 15 میلیارد دلار خواهد بود.این افزایش سوبسید در بودجه سالیانه بخاطر بالا رفتن قیمت جهانی نفت تا میزان 100 دلار در هر بشکه می باشد.

به نوشته روزنامه ریزنس ایندونزیا، اندونزی 14 میلیارد دلار ارز از محل کارگران مهاجر در کشورهای خارجی کسب می کند. این رقم درآمد بعد از نفت و گاز در ردیف دوم درآمدهای ارزی کشور محسوب می گردد. طبق این خبر همه ساله بر میزان درآمد ارزی حاصل از این گروه کارگران افزوده می شود. قابل ذکر است که کارگزان اندونزیایی برای مهاجرت به قصد کار و کسب درآمد، مالزی و کشورهای اروپایی را انتخاب می کتتد.

2- اخبار فرهنگی

روزنامه کوران تمپو نوشت که نگرانی دولت از سایت های مستهجن قابل درک است. تعداد این سایت ها روز به روز در حال افزایش است و دسترسی کودکان به این قبیل سایت ها نیز با گذشت زمان وسیع تر از گذشته می شود.

دولت معتقد است این سایت ها برای جلوگیری از دسترسی دانش آموزان به آنها باید مسدود گردد. ما با این نظر دولت موافق هستیم زیرا آمار نشان می دهد که دانش آموزان در کافی نت ها نه تنها به این سایتها دسترسی دارند بلکه به تماشای فیلم های غیر اخلاقی در وب سایتها می پردازند. در این میان نباید از نقش خانواده نیز غافل شد، خانواده ها نیز در این زمینه بسیار مقصر می باشند، آنان به فرزندان خود اجازه می دهند تا به تنهایی به کافی نت ها بروند و یا در خانه برای آنان تسهیلات اشتراک اینترنت مهیا می نمایند و آنان را به استفاده از اینترنت رها می نمایند.

ما معتقدیم این خانواده ها هستند که می توانند نقش اصلی را بر عهده بگیرند. دولت باید به آموزش خانواده ها بپردازد تا آنان فرزندان خود را به نحوی تربیت نمایند که گرفتار سایت های مستهجن نشوند.

روزنامه کوران تمپو همچنین در مطلبی دیگر نوشت که پیش نویس قوانین دستیابی آزاد به اطلاعات سازمان های مردمی را با مشکل مواجه نخواهد ساخت.تیم ویژه بررسی کننده قوانین دستیابی آزاد مردم به اطلاعات تضمین داد تا این قوانین فعالیت دستگاه ها و سازمان های مردمی را با مشکل مواجه نسازد.

"آندریاس هوگو" رئیس این تیم دیروز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: این قوانین بصورت بسیار عادلانه تنظیم گردیده است و تمامی موارد آن با دقت مورد بررسی قرار گرفته و دولت نیز با آن بطور کامل موافقت نموده است. وی با ابراز امیدواری از تصویب پیش نویس این قانون در جلسه علنی آینده مجلس نمایندگان اندونزی گفت: در این قوانین تمامی جوانب امر در نظر گرفته شده است و در صورتی که شخصی از قوانین دستیابی آزاد به اطلاعات سرپیچی نماید در نتیجه مجازات هایی نیز در این زمینه در نظر گرفته شده است که دادگاه تصمیم نهایی در چنین مواردی را اتخاذ خواهد نمود.

روزنامه سواراکاریا نیز نوشت که پیش نویس قوانین دستیابی آزاد به اطلاعات امروز وارد مرحله جدی تری می شود و توسط تیم ویژه بررسی کننده این قوانین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

"سالمت افندی" یکی از نمایندگان مجلس نمایندگان اندونزی و عضو فراکسیون حزب گلکار در این رابطه به خبرنگاران گفت: با توجه به اخبار رسیده تا به امروز تعدادی از بندهای موجود در این پیش نویس با مخالفت دولت روبرو شده بود که در پایان با این بندها موافقت شد و من امیدوار هستم رویکرد دولت درقبال این قوانین بیش از اهمیت دادن به منافع صنایع وابسته به دولت به منافع مردم توجه کند.

"یوسرون ایزا ماهندرا" یکی از اعضای کمیسیون یک مجلس نمایندگان اندونزی نیز با تاکید بر اینکه قوانین دستیابی آزاد به اطلاعات باید با مسئولیت پذیری کامل از سوی افراد اجرا گردد گفت : در مقایسه با قوانین مشابهی که در کشور انگلستان موجود است پیش نویس قوانین ما بسیار روشنفکرانه و آزادتر تنظیم گردیده است و همین موضوع نقش مسئولیت پذیری مردم در رویارویی با این قوانین را بیش از پیش حائز اهمیت می سازد.

کد خبر 658486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha