به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه ایالت لوئیزیانا با بررسی روشی که به کمک آن "آدنوویروس 36" (Ad-36) می تواند سبب رشد سلولهای چربی شود کشف کردند که چاقی مفرط می تواند یک بیماری ویروسی باشد.
آدنوویروسها، ویروسهای بدون غشایی هستند که DNA دو رشته ای دارند. آدنوویروسها نمی توانند ژنوم خود را وارد کرموزوم میزبان کنند.
اعتقاد براین است که Ad-36 مسئول بعضی از انواع چاقی مفرط است. در حقیقت سال گذشته این دانشمندان نشان دادند که Ad-36 سلولهای بنیادی را به سلولهای چربی تبدیل می کند و تراکم سلولهای چربی نیز می تواند در انسان و در حیوانات موجب ابتلا به چاقی مفرط شود.
اکنون این دانشمندان در تازه ترین تحقیقات خود که در مجله نیوساینتیست منتشر کرده اند، کشف کردند که این فرایند تبدیل سازی وابسته به عملکرد یک ژن ویروسی است.
این کشف می تواند در آینده امکان درمان "چاقی مفرط ویروسی" را با کمک تغییر عملکرد این ژن فراهم کند.
محققان آمریکایی در آزمایشات خود موفق شدند سلولهای بنیادی را با کمک بیان تنها این ژن که E4 ORF-1 نام دارد و با استفاده "آدنوویروس 36" به سلولهای چربی انسان تبدیل کنند.
در حقیقت این دانشمندان مشاهده کردند که سلولهای بنیادی زمانی که ژن E4 ORF-1 بیان می شود، راحتتر از زمانی که این ژن بیان نمی شود به سلولهای چربی تمایز می یابند.
در این آزمایش، زمانی که بیان ژن E4 ORF-1 متوقف شد، در سلولهای آلوده به ویروس "آدنوویروس 36" فرایند تبدیل به سلولهای چربی نیز متوقف شد.
به گفته این محققان، این ژن تنها شرط لازم و کافی برای تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای چربی است.
نظر شما