به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" رييس جمهور درجمع خبرنگاران با بيان اينكه من در بيانيه اي كه در زمان انتخابات خطاب به ملت منتشر كردم صراحتا اعلام كردم كه اعتراض و انتقاداتي به انتخابات هفتم مجلس دارم، افزود: خواسته هاي داشتيم كه در اين انتخابات برآورده نشد اما انتخابات را در زمان مقرر برگزار كرديم و از مردم نيز براي شركت در انتخابات دعوت به عمل آورديم.
خاتمي افزود: من با مجلس منتخب هيچ مشكلي ندارم اما هنوز معتقديم بسياري از كساني كه حقشان بود كه در انتخابات مشاركت داده شوند، صلاحيتشان مورد تاييد قرار نگرفت ودر نتيجه خيلي از مردم اگر اين فرصت ها و فضاي رقابتي بيشتري فراهم مي شد در انتخابات شركت مي كردند. البته برخي رفتارها از سوي كساني كه به اين وضعيت معترض بودند رخ داد كه آن نيز در مشاركت مردم اثر منفي گذاشت.
رييس جمهور نمايندگان مجلس هفتم را منتخب ملت دانست و گفت: اينها در يك انتخابات قانوني شركت كرده و پيروز شده اند و ما نيز به راي مردم احترام مي گذاريم و دولت با اين مجلس همكاري خواهد كرد.
وي شعارهاي منتخبان اين دوره را نشات گرفته از تاثيرات جنبش اصلاحي دوم خرداد دانست و با بيان اينكه اگر اين انتخابات در همين حد با شعارهاي قبل از دوم خرداد برگزار مي شد من احساس مي كردم راه من غلط است و انديشه اصلاحي من شكست خورده است اما اين تغييراتي كه در عرضه چهره ها و شعارها رخ داد را نتيجه پيروزي خود و ملت اصلاح طلب ايران مي دانم.
رييس جمهور با تاكيد بر اينكه دولت با مجلس هفتم همكاري خوبي خواهد داشت، افزود: اگر جايگاهها حفظ شود هيچ مشكلي پيش نخواهد آمد. اما بدانيد مشكل جاي ديگر است و تا اين مشكل پابرجا باشد استقرار مردم سالاري و حل مشكلات مردم ناكام است.
خاتمي گفت: مشكل زماني بوجود مي آيد كه قيوميت جاي نظارت را بگيرد و نهادي كه ناظر است به دستگاههاي رسمي كشور كه مسئول اجراي انتخابات هستند اعتماد نكند و براي تامين نظارت خود نهادهاي اطلاعاتي موازي ايجاد كند و به تعبير خودشان از مدتها قبل روي افرادي كه احتمال كانديداتوري مي دادند كار بكنند.
رييس جمهور بر نقش نظارتي شوراي نگهبان در كشور تاكيد كرد و گفت: شوراي نگهبان تامين كننده اسلاميت و قانونمندي كشور است و بايد اين نهاد تقويت شود اما معتقديم اعضاي شوراي نگهبان نيز بايد با رفتارهاي موجود شوراي نگهبان را تضعيف نكنند.
رييس جمهور افزود: به اين دلايل بود كه من بر لايحه خود براي تبيين اختيارات و لايحه انتخابات مجلس پافشاري مي كردم و هنوز نيز بر آن اصرار دارم، ما اگر مي خواهيم از اسلاميت نظام دفاع كنيم بايد از حقوق و ارزش مردم دفاع كنيم زيرا معتقديم مردم قيم نمي خواهند ناظر مي خواهند و جمهوري اسلامي به مردم به عنوان مهمترين ركن نظام احترام مي گذارد و رهبري نيز همواره در نقش مردم تاكيد داشته اند و مجلس را در راس امورمي دانند.
خاتمي با اشاره به تلاشهاي خود براي به ثمر رسيدن لوايح دوگانه دولت گفت: اين لوايح با سد محكم شوراي نگهبان روبرو شده است و اين شورا نظر قبلي خود در خصوص جايگاه رييس جمهور را نيز قبول ندارد. رييس جمهور مسوول اجراي قانون اساسي است و قانون اساسي تنها رييس جمهور را مسوول اجراي قانون اساسي مي داند وگرنه همه شهروندان در حيطه كار خود مسوول اجراي قانون اساسي هستند.
رييس جمهور گفت: قانون اساسي اجراي بي چون و چراي اين قانون را به رييس جمهور محول كرده و رييس جمهور را پاسخگوي اجراي قانون اساسي مي داند اما شوراي نگهبان اين موضوع را نفي كرده است.
خاتمي با اعلام اينكه لايحه تبيين اختيارات شكست خورده است، گفت: اين لايحه را از مجلس پس خواهم گرفت تا اين اختيارات نيم بند كه قبلا تصويب شده از دست نرود. به نظر مي رسد اگر در آينده رييس جمهوري بيايد كه مورد پسند نباشد، شوراي نگهبان همين اختيارات نيم بند را هم از او خواهد گرفت.
در ديدگاه برخي از آقايان رييس جمهور اولين مقام رسمي كشور پس از رهبري و مسوول اجراي قانون اساسي نيست، بلكه رييس جمهور تدارك چي دستگاههاي ديگر است.
وي با بيان اينكه درمورد لايحه اصلاح قانون انتخابات با مجلس مشورت خواهد كرد و اگر آنان نيز موافق باشند اين لايحه را هم پس خواهم گرفت و اعلام مي كنم كه همچنان رييس جمهور خواهم ماند و با مجلس آينده همكاري خواهم كرد.
خاتمي گفت: به تلاشهاي خود براي اجراي وعده ها ادامه خواهم داد و هر كجا كه باشم از حقوق و آزادي هاي مردم در چارچوب قانون دفاع خواهم كرد.
خاتمي در جمع خبرنگاران (2)
لايحه تبيين اختيارات رييس جمهور شكست خورده ، آن را پس مي گيرم
سيد محمد خاتمي رييس جمهور در پايان جلسه هيات وزيران با اشاره به انتخابات هفتم مجلس و لوايح دوگانه دولت با اعلام اينكه لايحه تبيين اختيارات رييس جمهور شكست خورده است گفت: اين لايحه را از مجلس پس مي گيرم.
کد خبر 66424
نظر شما