دکتر علی عجب شیری زاده در گفتگو با مهر گفت: در پروژه "کرونوس فوتون" که با همکاری محققان روس اجرا می شود قرار است تلسکوپی بر روی ماهواره روسیه برای رصد خورشید نصب می شود.
وی با بیان اینکه اقداماتی از سوی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و امور خارجه برای عملیاتی کردن این پروژه صورت گرفته است، افزود: در صورت نهایی شدن بر روی ماهواره ای که روسیه در سال جاری پرتاب می کند، تلسکوپی برای رصد خورشید نصب می شود و با آنتن هایی که در مراغه برای این منظور مستقر شده، اطلاعات ارسالی جمع آوری می شود.
رئیس مرکز پژوهشی اختر فیزیک مراغه تاکید کرد: اطلاعاتی که از این پروژه به دست می آید مجهولات بسیاری درباره خورشید را حل خواهد کرد که در این صورت می توانیم به بسیاری از مجهولات ستاره های دیگر نیز پی ببریم.
عجب شیری زاده پروژه کرونوس را یکی از پروژه های منحصر به فرد دنیا دانست که تاکنون جزء ماموریتهای ناسا قرار نگرفته و ایران سعی دارد در این زمینه با اجرای این پروژه گامی موثر بردارد.
وی همچنین از همکاری این مرکز با محققان سوئیسی خبر داد و به مهر گفت: در این پروژه با نصب تلسکوب کوچکتر در ماهواره باز هم به رصد خورشید خواهیم پرداخت.
عجب شیری زاده خورشید را یکی از ستاره های پر رمز و راز دانست و با بیان اینکه سالهاست که پژوهشگران برای اثبات فرضیات خود اقدام به مطالعاتی در زمینه خورشید کرده اند و به ندرت اقدام به رصد آن کرده اند، افزود: از این رو بیشتر ماموریتهای جهان تا سال 2020 بر روی رصد خورشیدی متمرکز شده است.
نظر شما