به گزارش خبرنگار مهر محمود صلاحی امروز در نشست همایش چابهار، ترانزیت و توسعه محور شرق با بیان این مطلب افزود: اجرای طرح توسعه بندر چابهار که ظرفیت این بندر را تا سه برابر افزایش می دهد، لازمه توسعه محور ترانزیتی شرق کشور است.
مشاور رئیس جمهور در مناطق آزاد افزود: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران با هدف همگامی با اقتصاد جهانی و ایجاد زمینه های سرمایه گذاری ذاخلی و خارجی می کوشند تا پتانسیل های موجود در این مناطق را بالفعل نمایند.
وی ادامه داد: معافیت مالیاتی، عوارض گمرکی و سود بازرگانی، آزادی ورود و خروج سرمایه، عدم نیاز به روادید گمرکی و امکان فعالیت بانکها و بیمه های خارجی از جمله مزایای این مناطق برای رونق بخش حمل و نقل و ترانزیت در نظر گرفته شده است.
صلاحی ابراز داشت: افزایش نقش و سهم ایران درترانزیت کالا، ارتقاء نقش و عملکرد مناطق آزاد چابهار، افزایش سهم بندر چابهار در بازرگانی داخلی و خارجی، کاهش فعالیتهای غیر رسمی اقتصادی و جلوگیری از قاچاق کالا از جمله محورهای عملکرد مناطق آزاد برای توسعه این مناطق است.
وی ایران را دارای موقعیت استراتژیک در ترانزیت منطقه ای دانست و افزود: قرار گرفتن در مرکز خاورمیانه و مرکزیت جغرافیایی سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا می تواند ایران را به پل ارتباطی شرق و غرب دنیا تبدیل کند.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز در این مراسم، بندر چابهار را یکی از ده بندر جهان با قابلیت تبدیل شدن به مگاپورت دانست و افزود: این بندر در مسیر آبراه های بین المللی میان کشورهای عضو اکو و آ- سه - آن و دیگر کشورهای جهان قرار دارد و مانند پلی برای ترانزیت کالا و انرژی از موقعیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: امکان ایجاد صنایع بزرگ صادراتی و منطقه ای، پایگاه سوخت رسانی و ارائه خدمات به شناورهای بین المللی و اتصال افغانستان و کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد جهان از جمله مزیتهای منطقه آزاد چابهار است.
نظر شما