دکتر جواد رحیقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ساخت این شتابگر علیرغم کم بودن انرژی ذره خروجی، قدم موثری را در زمینه توسعه صنعت ساخت شتابگر در کشور بر می دارد و موفقیت قابل توجهی برای آزمایشگاه فیزیک نوترون پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران به شمار می آید.
رئیس آزمایشگاه فیزیک نوترون پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در خصوص کاربرد شتابگر به مهر گفت: شتابگر در زمینه آنالیز مواد کاربردیهای زیادی دارد و در علومی همچون فیزیک هسته ای، پزشکی، متالورژی، آموزش فیزیک هسته ای و شتابگر به دانشجویان می تواند مفید باشد.
وی با اشاره به ساخت شتابگر ملی در کشور افزود: مدتها است که ساخت این شتابگر بزرگ مطرح شده است اما سیاست واضح و مشخصی در زمینه توسعه و ساخت شتابگر در وزارت علوم وجود ندارد.
رحیقی شتابگر ملی را همانند شتابگر سینکروترون که در سزامی موجود است توصیف کرد و گفت: نیروی انسانی متخصص لازم برای ساخت این پروژه در کشو وجود دارد. صنایع نیز آمادگی را برای ساخت وسایل این شتابگر دارند. طی جلساتی نیز که با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار شده در مورد مسایل مالی نیز مشکلاتی وجود ندارد اما تا کنون اقدامات اجرایی برای ساخت شتابگر ملی آغاز نشده و به حقیقت نپیوسته است.
وی اظهار داشت: کشورهای پیشرفته همچون انگلیس، فرانسه و .. به تکنولوژی ساخت شتابگر دست یافته اند ولی در منطقه تاکنون کشوری نتوانسته است به این فناوری دست یابد.
نظر شما