مهندس غلامحسین ساربان در گفتگو با خبرنگار مهر در مه ولات افزود: در شهرستان مه ولات در سال زراعی 77- 76 قبل از بروز پدیده خشکسالی بالغ بر 32 هزار تن گندم تحویل مراکز خرید داده است که در سال گذشته به 5/17 هزار تن کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری نیز به دلیل وجود سرمای شدید در زمستان 86 و بارندگی اندک و همچنین شروع زودتر گرما، پیش بینی می شود میزان تولیدات زراعی به خصوص جو و گندم کاهش شدیدی داشته باشد به طوری که بیشتر از چهار تا پنج هزار تن گندم توسط کشاورزان تحویل مراکز خرید نخواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی مه ولات افزود: مراتع شهرستان نیز به دلیل خشکسالی به کلی از بین رفته و این امر هزینه های زیادی به دامداران وارد کرده است که باید طی چندین ماه اول سال دامهای خود را در مراتع به چرا می بردند با تعلیف دستی و خرید خوراک دام روزهای خود را سپری می نمایند که این خود منجر به خسارت شدید به دامداران شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع میزان خسارت ناشی از خشکسالی در سال 87- 86 شامل خسارات زراعی باغی، منابع آب، دام و سیلاب و همچنین عرضه های منابع طبیعی بالغ بر 180 میلیارد ریال برآورد می شود.
علی ساربان متوسط میانگین بارندگی این شهرستان را 170 میلیمتر عنوان کرد و گفت: حداقل درجه حرارت در مه ولات 20 درجه و حداکثر 40 درجه استن و از نظر اقلیمی در طبقه گرم و خشک قرار دارد که متاسفانه میزان بارندگی در طی چند سال گذشته در حد نیاز واقعی گیاهان نبوده است.
مدیر جهاد کشاورزی مه ولات میزان بارندگی فصل 86- 85 را 158 میلیمتر اعلام کرد و افزود: متاسفانه این رقم در فصل بارش 87-86 به 8/42 میلیمتر کاهش یافته است و پراکنش همین مقدار کم بسیار نامناسب بوده به طوریکه در ماه های آبان، اسفند و فروردین حتی یک میلیمتر در شهرستان بارش وجود نداشته است که این نشان از وجود خشکسالی با شدت بیشتر از سال های قبل دارد.
وی ادامه داد: شهرستان مه ولات دارای 17691 هکتار باغات و 24 هزار هکتار اراضی زراعی دارد که میزان تولیدات کشاورزی بالغ بر 185 هزار تن می باشد.
وی تعداد واحدهای دامی مه ولات را 270 هزار راس عنوان کرد و گفت: سالانه 40 هزار دام مهاجر نیز از شهرستان های استان های خراسان برای تعلیف دام های خود به این شهرستان کوچ می کنند.
ساربان گفت: شهرستان مه ولات با وسعت 3350 کیلومتر و ارتفاع 940 متر بالاتر از سطح دریا در جنوب خراسان رضوی واقع شده است و فعالیت اصلی و غالب شهرستان برپایه کشاورزی استوار است که تقریبا 85 درصدد جمعیت شهرستان به این امر اشتغال دارند و در آمد خود را از این محل کسب می نمایند.
نظر شما