۳۱ فروردین ۱۳۸۷، ۹:۳۹

کوتاهی در اجرای مصوبه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار

کوتاهی در اجرای مصوبه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار

نائب رئیس اتحادیه صادر کنندگان نرم افزار به لزوم اجرای آیین نامه حمایت از صادرکنندگان نرم افزار تاکید کرد و گفت: با اجرای این آیین نامه از تخلفات نرم افزاری چه در زمینه کپی رایت و چه تخلفات کارمندان که مربوط به قرارداد شرکتها است جلوگیری می شود.

محمد رضا طلایی در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از تخلفات در حوزه فناوری اطلاعات و نرم افزار را بحث کپی رایت دانست و گفت: قانون حمایت از صادر کنندگان نرم افزار در سال 79 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در سال 84 نیز این قانون تحت عنوان آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار به تصویب هیئت دولت رسید.

وی اضافه کرد: متاسفانه با وجود تصویب این آیین نامه از اجرایی شدن آن خبری نیست که این باعث زیان شرکتهای تولید کننده نرم افزار شده است.

طلایی اظهار داشت: عدم رعایت این قانون در کشور باعث شده که نرم‌افزارهای اصل با سرعت زیادی تکثیر و در نتیجه قیمت آنها پایین‌تر از قیمت اصل در بازار به فروش برسد که به دنبال این عمل شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزار برای فروش محصولات خود و همچنین ادامه حضور خود در بازار مجبور هستند که محصولات خود را با قیمت بسیار پایین‌تری به فروش برسانند که این وضعیت به هیچ‌وجه به نفع تولیدکنندگان داخلی نیست.

وی اضافه کرد: همچنین با وجود قیمت پایین محصولات و برخی مزیتهای دیگر به دلیل رعایت نکردن قانون کپی رایت شرکتها قادر نیستند با کشورهایی مثل هند و پاکستان رقابت کنند.

طلایی اضافه کرد:  اجرایی نشدن قانون کپی رایت یک خطر بزرگی برای صادرات نرم‌افزاری کشور به حساب می‌آید چرا که تضمین محصولات از بین می رود که در نتیجه جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کاهش خواهد یافت. همچنین سرمایه گذاریهای داخلی و کیفیت محصولات هم کاهش پیدا می یابد.

لزوم اجرای آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار

نائب رئیس اتحادیه صادر کنندگان خاطرنشان کرد: اجرای آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار نه تنها برای کشور سودآور است بلکه باعث ایجاد افزایش کیفیت محصولات، میزان صادرات، جذب سرمایه گذاری خارجی و رقابت پذیری محصولات با کشورهای خارجی می شود.

وی تاکید کرد: با اجرای آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار از تخلفات نرم افزاری چه در زمینه کپی رایت و چه تخلفات کارمندان که مربوط به قرارداد شرکتها است از بین می رود که در این نوع از تخلفات کارمندان بعد از اخراج از شرکتها اقدام به ربودن نرم افزارها و یا حتی لیست مشتریان در جت فروش نرم افزارها می کنند که این امر هم از عواقب عدم حمایت از شرکتهای تولید کننده نرم افزار است.

نایب رئیس اتحادیه صادر کنندگان نرم افزار در ادامه یکی از روشهای پیشرفت کشور در زمینه صادرات نرم‌افزار را  جذب سرمایه‌های خارجی به این حوزه دانست و گفت: وقتی یک سرمایه‌گذار از عدم اجرای قانون کپی‌رایت در ایران و اینکه هیچ اهرم حمایتی دیگری هم ندارد مطلع می‌شود، ترجیح می‌دهد در چنین وضعیتی سرمایه‌گذاری نکند.
 
طلایی ادامه داد: اجرایی شدن این قانون در کشور باعث جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی می شود. همچنین این کار در پایان منجر به اشتغالزایی، افزایش کیفیت محصولات تولیدی و مطرح شدن بازار صادرات ایران در جهان می‌شود.

لزوم استانداردسازی نرم افزارها

وی در  مورد وضعیت فعلی تولید نرم افزار در کشور گفت:  یکی از ضعف‌های شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزاری عدم رعایت استانداردهای لازم است. در کشور برخی شرکت‌های نرم‌افزاری در رده شرکت‌های کوچک پروژه‌های خود را تبدیل به محصول کرده و به صورت عمومی اقدام به فروش می‌کنند که این کار اغلب بدون نیازسنجی و استانداردهای لازم  صورت می‌گیرد البته ما در سال 86 خبری مبنی بر استاندارد سازی نرم افزارها داشتیم که این خبر بسیار خوبی است ولی تا زمانی می تواند اثر گذار باشد که آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار و بحث کپی رایت رعایت شود.

نائب رئیس اتحادیه صادر کنندگان نرم افزار اظهار امیدواری کرد: امیدواریم در سال 87 که به نام سال نوآوری و شکوفایی نامگذاری شده برخی از طرحهای مهم در حوزه نرم افزار از جمله اجرای آیین نامه حمایت از صادر کنندگان نرم افزار و استاندارد سازی نرم افزارها اجرایی شود.

کد خبر 667854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha