به گزارش خبرنگار مهر، ناظرزاده کرمانی که پارسال نیز سخنران افتتاحیه اولین سمینار تئاتر دانشگاهی بود، درباره آموزش تئاتر گفت: "آموزش در هنر نمایش از زمان یونان باستان حدود 2500 سال پیش تاکنون به سه شکل عمده رابطه استاد و شاگرد، آموزشگاهی یا آکادمیک و آموزش دانشگاهی تئاتر وجود داشته که شکل اخیر مورد قبول ماست."
وی در ادامه افزود: "در ایران شیوه آموزش دانشگاهی تئاتر چندان پیشینه ندارد و از دهه 40 همزمان در دانشکده هنرهای دراماتیک و دانشکده هنرهای زیبا انجام میشد. نظام آموزشی 10 رکن اساسی دارد که اولین آن گزینش دانشجوست. در ایران ابتدا دانشجو هنر از طریق گزینش کتبی و بعد مصاحبه و حضوری انتخاب میشود که به نظر من باید این روند معکوس و دانشجو هنر از طریق مصاحبه گزینش شود."
ناظرزاده کرمانی ادامه داد: "موضوع دوم برنامه آموزشی است. سومین موضوع آموزشگران تئاتر و نحوه گزینش آنهاست. کتب درسی یکی دیگر از موضوعات دهگانه مورد نیاز در آموزش تئاتر است. در دوره کارشناسی برای هر درس مصوب باید کتاب درسی وجود داشته باشد. یکی از موضوعهای تئاتر دانشگاهی نحوه تألیف کتابهای درسی است و متأسفانه ما شاهدیم که برخی درسها فاقد کتاب هستند."
وی در پایان درباره ارکان دیگر آموزش تئاتر در دانشگاه گفت: "فضا و سختافزارهای نمایش، کانون کمکآموزشی شنیداری و دیداری، کتابخانه یا کانون کمکآموزشی نوشتاری، پژوهشگری در تئاتر، کارکنشهای فرابرنامهای یا فعالیتهای فوق برنامه و آخرین موضوع که از عناصر سازنده آموزش تئاتر است، فعالیتهای پسادانشآموختگی است که در مجموع ارکان دیگر آموزش تئاتر را تشکیل میدهند."
بعد از این سخنرانی جلسه پرسش و پاسخ بین دانشجویان و استادان حاضر در مراسم برگزار شد. دومین سمینار تئاتر دانشگاهی به مدت سه روز در تالار مولوی برگزار میشود.
نظر شما