۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۴:۱۶

ساختار نانوخوشه های اکسید پلوتونیوم کشف شد

ساختار نانوخوشه های اکسید پلوتونیوم کشف شد

گروهی از دانشمندان آمریکایی و هلندی موفق شدند با استفاده از تکنیکهای جدید ساختارهای نانوخوشه های اکسید پلوتونیوم را کشف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود 50 سال است که دانشمندان با آلودگیهای زیست محیطی ناشی از انتشار پلوتونیوم در آبهای زیرزمینی مبارزه می کنند. این آلودگیها موجب افزایش خطر ایجاد بیماریها در انسان و حیوانات می شود.

محققان از مدتها قبل می دانستند که این آلودگی به دلیل انتشار خوشه های در ابعاد نانومتری اکسید پلوتونیوم است اما تاکنون امکان بررسی ساختار این خوشه ها و یا یافتن روشی برای جدا کردن آنها از آبهای زیرزمینی وجود نداشت.

اکنون گروهی از محققان لابراتوار ملی آرگون وزارت نیروی آمریکا و دانشگاه نوتردام هلند با استفاده از پرتوهای ایکسی که از "منبع فوتون آرگون پیشرفته" به دست آمده بود موفق شدند ساختار نانوخوشه های پلوتونیوم را کشف و بررسی کنند.

براساس گزارش ساینس دیلی، در این خصوص لیندا سادرهلم سرپرست این تیم تحقیقاتی توضیح داد: "وقتی پلوتونیوم با ویژگیهای خوشه ای شکل می گیرد، ساختار شیمیایی اش کاملا متفاوت می شود و بنابراین تاکنون امکان بررسی و ساخت مدل مولکولی آن وجود نداشت. ما در این تحقیقات با استفاده از تکنیکهای تجزیه ای جدید به این نتایج دست یافیتم."

در این تحقیقات کشف شد که نانوخوشه های پلوتونیوم دقیقا از 38 اتم پلوتونیوم ساخته شده اند و هیچ نوع بار الکتریکی ندارند و برخلاف یونهای پلوتونیوم که بار مثبت دارند. این نانوخوشه ها الکترونهای بافتهای گیاهی و مواد معدنی را جذب نمی کنند.

کد خبر 669502

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha