دکتر حامد افشاری در گفتگو با خبرنگار مهر، تداوم بخشیدن به فعالیتهای پژوهشی در کشور، ایجاد ارتباط موثر بین عرضه کنندگان یافته های پژوهشی و متقاضیان، کمک به ایجاد هم افزایی میان پژوهشهای همسو، تامین منابع مالی به منظور توسعه پژوهش از طریق موسسات سرمایه گذاری، کمک به تشخیص و حمایت از فرصتهای توسعه و پژوهش در داخل کشور و ایجاد بانک اطلاعات از پژوهش های موجود در کشور از اهداف این طرح است.
وی شناسنامه دار کردن یافته های پژوهشی را بستری برای حل مشکلات در زمینه تجاری سازی و ساماندهی تحقیقات در کشور دانست و افزود: برای ایجاد بانک اطلاعات یافته های پژوهشی در حوزه نانو اقدام به عرضه پرسشنامه به محققان دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاهها، مراکز طراحی و خدمات مهندسی، واحدهای تولیدی و صنعتی و محققان و کارآفرینان شد که تاکنون حدود 65 پرسشنامه به ستاد ارسال شده است.
وی ادامه داد: در این پرسشنامه از محققانی که در حوزه های مختلف نانو در تمام صنایع فعالیت می کنند اطلاعاتی در خصوص یافته های پژوهشی در زمینه استانداردهای محصولات، رقبا، وضعیت بازار جهانی، امکان سنجی تجاری کردن محصولات، حجم سرمایه گذاری که تاکنون انجام داده و میزان سرمایه ای که برای صنعتی کردن احتیاج دارد درخواست شده است. ضمن آنکه از آنها خواسته شد تا حمایتهایی که مورد نیاز آنها در زمینه های مختلف از جمله ثبت پتنت و تجاری سازی است را در این فرمها درج نمایند.
کارشناس دبیرخانه ستاد با اشاره به مشکلات تحقیقات در کشور گفت: به دلیل مفقود بودن حلقه تولید و تجاری سازی یافته های پژوهشی در کشور، این محصولات نمی توانند به مرحله تجاری سازی برسند از این رو کارگروه توسعه فناوری و تولید ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به عنوان حلقه پیوند بین تحقیقات کاربردی، صنعت و بازار در این زمینه اقدام کرده است و حمایتهای لازم را در زمینه تجاری سازی یافته ها ارائه می دهد.
وی عدم ساماندهی و جهت دهی تحقیقات در کشور را از دیگر مشکلات در این زمینه دانست و خاطرنشان کرد: محققان در حوزه های مختلفی کار می کنند بدون اینکه از فعالیتهای سایر محققان اطلاعی داشته باشند. این امر باعث دوباره کاری و تکرار پژوهش می شود.
افشاری تاکید کرد: با ارائه اطلاعات این فرمها در سایت ستاد و ایجاد این بانک، بسیاری از موازی کاریها حذف خواهد شد.
نظر شما