۶ مرداد ۱۳۸۸، ۱۵:۲۲

اختصاصی مهر /

لغو کنگره شعر "میلاد آفتاب" / جشن میلاد امام حسین (ع) در انتظار مجوز!

لغو کنگره شعر "میلاد آفتاب" / جشن میلاد امام حسین (ع) در انتظار مجوز!

نوزدهمین دوره کنگره شعر سراسری "میلاد آفتاب" به دلیل مخالفت فرمانداری و دیگر دستگاههای اجرایی خمینی شهر لغو شد.

سخنگو و مجری همیشگی دوره‌های اخیر کنگره شعر "میلاد آفتاب" در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به قدمت این کنگره سراسری گفت: کنگره میلاد آفتاب سابقه‌ای تقریباً 20 ساله دارد و از قدیمیترین کنگره‌های شعری است که هر ساله با کمکهای مردمی و دوستداران شعر و محبان اهل بیت (ع) و با حضور شاعرانی از طیفهای فکری مختلف و استقبال کم نظیر مردم خمینی شهر در ایام ولادت با سعادت حضرت سیدالشهدا (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و امام سجاد (ع) برگزار می‌شد.

حضور 5 هزار نفر از مردم در سه روز متوالی از یک برنامه شعرخوانی کم نظیر بود

سعید بیابانکی افزود: این کنگره هر سال به صورت مردمی و در واقع هیئتی و بدون اتکاء به دولت و بودجه‌های آن، برپا شده و مردم در روز‌های برپایی آن - که معمولاً سوم، چهارم و پنجم شعبان بود - ازغروب می آمدند و تا 12 شب شعر می‌شنیدند. این میزان علاقه و استقبال حدود 5 هزار نفر از مردم در سه روز متوالی از یک برنامه شعرخوانی کم نظیر بوده است.

کارخانجات سنگبری خمینی شهر حامیان اصلی کنگره شعر "میلاد آفتاب"

بیابانکی با تاکید بر مردمی بودن این کنگره در عین حال از کمکهای مالی فرمانداری و شهرداری به صورت جزئی خبر داد و گفت: کارخانجات سنگبری خمینی شهر، بیشترین کمک مالی را در این زمینه داشته‌اند و با توجه به اینکه روسا و مدیران آنها، عموماً آدمهایی معتقد بودند و هزینه‌هایی را برای برپایی مناسک مذهبی در روزهای تاسوعا و عاشورا متقبل می‌شدند، جمعی از اهالی فرهنگ این شهر از آنها خواستند که در این امر خیر هم سهیم باشند که با استقبال خوب آنها روبرو شد.

برای برپایی مراسم میلاد امام حسین (ع) هم باید مجوز بگیریم!

این مقام مسئول در برپایی کنگره شعر "میلاد آفتاب" اضافه کرد: متاسفانه در یکی دو سال اخیر مسئولان و مدیران شهر خمینی شهر نه تنها با کنگره همکاری نداشته‌اند بلکه به سنگ‌اندازی در این زمینه پرداختند و سال قبل هم که گفتند "باید بروید مجوز دریافت کنید و از قبل نام سخنرانان و موضوع شعرهایی را که خوانده می‌شود و ...  به ما اطلاع دهید". این در حالی است که کنگره در طول 18 دوره قبلی به صورت خودجوش و مردمی برگزار می‌شده است. سوال من از مسئولان این است که "آیا کسی برای عزاداری امام حسین (ع) مجوز می‌گرفته یا می‌گیرد که ما برای برپایی مراسم میلاد ایشان بگیریم؟!"

وی تاکید کرد: در هر صورت فرمانداری خمینی شهر به ما اعلام کرد که باید از اداره ارشاد شهر مجوز بگیریم و فهرست تمامی مهمانانمان را به آنها اعلام کنیم و توضیح بدهیم که آنها چه می‌خواهند بگویند و ... که این امر طبیعتاً و به صورت خود به خودی به معنی برگزار نشدن نوزدهمین دوره کنگره است.

سخنی سیاسی از زبان هیچ شاعری در هیچ یک از دوره‌های کنگره بر زبان نیامده است

بیابانکی در پاسخ به این سوال که "آیا گرایشهای سیاسی‌ برخی شاعران مذهبی و متعهد در برگزار نشدن این دوره از کنگره تاثیر داشته است یا خیر؟" گفت: نکته جالب توجه از دوره‌های مختلف این کنگره، حضور چهره‌های ادبی با گرایشهای متنوع است که همانطور که گفتم از مردمی‌ بودن آن نشئت گرفته است. با این حال در هیچیک از دوره‌ها هیچ سخن سیاسی از زبان هیچ شاعری در این کنگره بر زبان نیامده است و متاسفانه مسئولان دولتی نیز تا کنون توضیحی در این خصوص به ما نداده‌اند.

علی موسوی گرمارودی، محمدعلی بهمنی، ابوالفضل زرویی نصر آباد، علیرضا قزوه، فاضل نظری، مرتضی امیری اسفندقه، مصطفی محدثی خراسانی، حمیدرضا شکارسری، محمدرضا سهرابی نژاد، پرویز بیگی حبیب‌آبادی، حسن کسایی، اصغر شاه زیدی، عثمان محمد پرست، محمد ملک مسعودی، مهدیه الهی قمشه‌ای، حمیدرضا سبزواری، یوسفعلی میرشکاک، مصطفی رحماندوست، محمود اکرامی‌فر، افشین علا، رضا رفیع، ناصر فیض، صابر امامی، عبدالجبار کاکایی، اصغر فرهادی، حسین منزوی  و زنده‌یاد قیصر امین‌پور از شاعران و چهره‌هایی فرهنگی بوده‌اند که هر سال در این کنگره شعرخوانی‌ می‌کردند.

برگزاری نشستهایی ادبی در حمایت از بیماران خاص، برپایی نمایشگاه کتاب و تجلیل از هنرمندان و رتبه‌های ممتاز کنکور و ورزشکاران خمینی شهر که در سطح کشور افتخار آفریده‌اند از برنامه‌های جنبی هر سال این کنگره بوده است.

کد خبر 669978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha