۶ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۲۰

مدیر اتحادیه چایکاران شمال:

عمر طولانی باغات کیفیت چای ایرانی را کاهش داده است

عمر طولانی باغات کیفیت چای ایرانی را کاهش داده است

رشت - خبرگزاری مهر: ایرج هوسمی گفت: باغات چای ایران در حال حاضر بالای صد سال عمر دارند و این امر باعث افزایش هزینه های تولید و کاهش کیفیت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال کشور صبح جمعه در بازدید از باغات چای استان، افزود: عدم رسیدگی به بوته‌های چای در دراز مدت بر کیفیت چای ایرانی که اکنون از بهترین چای های دنیا به شمار می‌رود، تأثیر گذاشته است.

وی با اعلام اینکه عمر طولانی باغات چای ایران و اصلاح نشدن بوته های چای از مهمترین عوامل افزایش هزینه های تولید و کاهش کیفیت چای ایرانی است، گفت: پرداخت تسهیلات در قالب وامهای بلند مدت به کشاورزان چایکار برای اصلاح و به زراعی باغهای چای به ارتقای تولید چای مرغوب و با کیفیت کمک خواهد کرد.

هوسمی افزود: اصلاح بوته های چای، توسعه و به زراعی باغات چای می تواند هزینه های تولید را کاهش داده و منجر به افزایش کیفیت چای شود.

وی خاطر نشان کرد: با توسعه باغات چای کشور و یکپارچه سازی اراضی چای و همچنین مکانیزه کردن شیوه برداشت، کیفیت چای ایران تا حد زیادی افزایش می یابد و می تواند آن را به جایگاه شایسته خود برساند.

هوسمی بازسازی باغات چای را یکی از گامهای مثبت در زمینه حل معضل چای کشور عنوان کرد و گفت: بازسازی کارخانجات چای در شمال کشور تا حد زیادی در سیستم تولید چای مرغوب موثر خواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال خاطر نشان کرد: توزیع و مصرف به موقع چای موجود در انبارها می تواند اعتبار و کیفیت چای ایرانی را افزایش دهد.

هوسمی  تاکید کرد: یکی دیگر از مهمترین راهکارهای بهبود وضعیت چای ایران جلوگیری از واردات بی رویه به ویژه قاچاق گونه و از طریق مرزها است که لطمات بسیاری به چای داخلی وارد کرده اند.

وی همچنین افزود: مصرف چای داخلی در ادارات دولتی، تبلیغات چای ایرانی در رسانه ها به جای تبلیغ چای خارجی در شکوفایی صنعت چای کشور موثر خواهد بود.

این مقام مسئول در اتحادیه چایکاران تاکید کرد: چای یکی از محصولات اساسی در سبد خانوار است که باید نگاه ویژه ای به آن شود.

هوسمی همچنین در ادامه از تشکیل کمیسیون تخصصی با حضور نمایندگانی از وزارتخانه‌های بازرگانی، ‌صنایع ،‌ کشاورزی، ‌بانک ملی و ‌نماینده دفتر معاون رئیس جمهور برای رسیدگی به مشکلات صنعت چای خبر داد و افزود: این کمیسیون پس از بررسی و رسیدگی مشکلات صنعت چای موارد را به هیئت دولت ارائه خواهد داد.

هوسمی تاکید کرد: رسیدگی به وضعیت کارخانجات چای و بدهی آنان به بانک ملی و تعیین تکلیف چای سنواتی موجود در انبارها از مهمترین محورهای فعالیت کمیسیون تخصصی است.

وی همچنین با اشاره به تاخیر در برداشت برگ سبز چای در سال جاری نیز گفت: سرما، عدم دریافت کود و تسهیلات برای ساماندهی باغات چای از جمله عوامل تاخیر برداشت برگ سبز چای در مقایسه با سال گذشته است.

هوسمی عنوان کرد: هم اینک خشکی باغهای چای و عدم رویش بوته مانع از برداشت گسترده برگ سبز چای شده است.

مدیرعامل اتحادیه چایکاران شمال ادامه داد:  به رغم اینکه غالب باغهای چای به صورت دیمی کشت می شوند  به دلیل عدم بارش باران دچار خشکسالی شده و بوته ها به صورت گسترده در مناطق چای خیز آماده برداشت نیستند.

هوسمی افزود: هر ساله چین اول چای به صورت سراسری از اواخر فروردین ماه آغاز می‌شد اما امسال به علت خشکسالی و خشکی باغها در مناطق معدودی از لاهیچان، لنگرود و رودسر برداشت برگ سبز چای آغاز شده است.

سال گذشته 54 هزار و 500 تن برگ سبز چای و 12 هزار و 100 تن چای خشک از چین اول بهاره برداشت شد.

کد خبر 671478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha