الف : ایران در رسانه های اندونزی
به گزارش خبرگزاری مهر، این رسانه ها در بررسی تحولات ایران، به تغییرات جدید در کابینه دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پرداختند.
روزنامه "کمپاس" در این باره نوشت : محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران یک بار دیگر در کابینه خود تغییر به وجود آورد. رئیس جمهور ایران این بار وزیر اقتصاد و دارایی خود را تغییر داد و با عزل داود دانش جعفری، آقای حسین صمصامی را به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی موقت برگزید.
این روزنامه افزود : این پنجمین باری است که محمود احمدی نژاد پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2005 ایران دست تغییر کابینه خود می زند و همین موضوع سبب بروز انتقادهای بسیاری از احمدی نژاد شده است. محمد خاتمی و اکبر رفسنجانی رؤسای جمهور پیشین ایران نیز در زمان ریاست جمهوری خود هر کدام شش بار کابینه خود را تغییر دادند، ولی این شش تغییر در طول هشت سال ریاست جمهوری آنان صورت گرفت.
این روزنامه همچنین به تغییر وزیر کشور از سوی دکتر احمدی نژاد اشاره کرد.
روزنامه " کوران تمپو" اظهارات ضد ایرانی هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مورد توجه قرارداد و نوشت : "هیلاری کلینتون" یکی از نامزدهای ریاست جمهوری حزب دموکرات آمریکا، ایران را تهدید کرد که در صورت حمله هسته ای به اسرائیل، این کشور را با خاک یکسان خواهد نمود.
این روزنامه افزود : "باراک اوباما" و "هیلاری کلینتون" نامزدهای ریاست جمهوری حزب دموکرات آمریکا درباره اسرائیل دیدگاه مشترکی دارند، اما نظرهای متفاوتی در رویکردهای خود نسبت به ایران دارند و با وجود اینکه هر دو بر ضرورت مذاکره برای حل بحران ایران تاکید کرده اند، ولی "باراک اوباما" وعده مذاکره مستقیم میان مقامهای آمریکایی و ایرانی را مطرح نموده است.
روزنامه " سواراکاریا" هم به اقدام خصمانه ژاپن در مسدود کردن دارایی اتباع ایرانی به بهانه ارتباط با برنامه هسته ای صلح آمیز ایران اشاره کرد .
ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی
توصیه فرمانده سابق ارتش اندونزی به دولت درقبال کارگاه تحقیقاتی آمریکا
روزنامه "کوران تمپو" نوشت :"ویرانتئو" یکی از فرمانده های سابق ارتش اندونزی از دولت این کشور درخواست کرد تا در صورتی که از تخلف کارگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا مطلع است؛ در برخورد با مقامهای مرتبط با این کارگاه قاطع باشد.
این روزنامه افزود : ژانرال "ویرانتو" در سال 1998 نیز خواهان پایان فعالیت این کارگاه در اندونزی شده بود؛ با این وجود "سیتی فضیله" وزیر بهداشت اندونزی اتخاذ هرگونه تصمیمی درقبال این کارگاه تحقیقاتی را به توافقنامه میان مقامهای دو کشور(آمریکا و اندونزی) در این رابطه موکول کرده است.
حزب ماه و ستاره (PBB) "یوسریل ایزا ماهندرا" را نامزد ریاست جمهوری می کند
روزنامه "مدیا اندونزی" در این باره نوشت : "علی مختار نقابلین" یکی از مقامهای عالی رتبه حزب "ماه و ستاره" از تصمیم این حزب برای استفاده از اعضای داخلی حزب ماه و ستاره به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 خبر داد و گفت : مقامهای حزب ماه و ستاره در حال بررسی حضور "یوسریل ایزا ماهندرا" به عنوان نامزد ریاست جمهوری حزب هستند.
اندونزی و بحران مواد غذایی
روزنامه " سواراکاریا" در مقاله ای با اشاره به درخواست رئیس جمهور اندونزی از دبیرکل سازمان ملل متحد برای تشکیل اجلاسی برای بررسی بحران مواد غذایی، نوشت : به نظر کارشناسان اقتصادی، این کشور(اندونزی) هنوز با ایجاد بحران مواد غذایی فاصله زیادی دارد. به نظر این کارشناسان، اندونزی با دراختیار داشتن سرزمین وسیع و نزولات و منابع آبی بیش از حد و دارا بودن پوشش گیاهی مناسب هیچ مشکلی از لحاظ تولید مواد غذایی برای نیازهای مردم این کشور نداشته، حتی در بسیاری از مواد خوراکی صادر کننده است.
استقبال از شبکه تلویزیونی"المنار" در اندونزی
روزنامه "رپوبلیکا" در اشاره به افزایش محبوبیت مردمی شبکه تلویزیونی المنار لبنان نوشت : شبکه تلویزیونی "المنار" متعلق به حزب الله لبنان، با استفاده از ماهواره در اندونزی قابل دریافت است . این موضوع سبب شده است تا بسیاری از شخصیتهای اندونزیایی ضمن ابراز خرسندی از دریافت امواج این شبکه در اندونزی خواهان استقبال مثبت مردم اندونزی از این اقدام مسئولان شبکه "المنار" شدند.
"سینانساری اچیپ" یکی از اعضای کمیسیون نظارت بر پخش برنامه شبکه های تلویزیونی در این رابطه گفت : من معتقد هستم پخش برنامه های شبکه "المنار" برای اندونزی بسیار مفید است، زیرا عنصر اسلام در شبکه "المنار" بیش از شبکه "الجزیره" است که هم اکنون در اندونزی قابل دریافت است . وی افزود: همچنین فرهنگ غربی هیچ گونه تاثیرگذاری در شبکه "المنار" ندارد.
نظر شما