جهانشاه صدیق درگفتگو با خبرنگار مهر گفت: استراتژی سازمان امورعشایر کشورسازماندهی عشایر جهت کاهش مشکلات آنان است که برای تحقق این منظورهم اکنون در25 استان کشور ساختار تشکیلاتی مستقر شده که فعالیتهای اجرایی و عمرانی سازمان به طورمستقیم درمناطق عشایری صورت می گیرد.
رئیس سازمان امورعشایرایران عنوان کرد: فعالیتهای عمرانی و اجرایی سازمان در سایراستانها به روشهای دیگری اجرا می شود که استقرار ساختار تشکیلاتی سازمان در این استانها نیز در سالجاری دنبال می شود.
وی با اشاره به مصوبه دولت در سال 84 مبنی بر فعالیت سایردستگاههای اجرایی درمناطق عشایری کشور، اظهارداشت: در سال گذشته از سوی دستگاههای اجرایی تا سقف 100 میلیارد تومان در مناطق عشایری اختصاص یافته است.
صدیق نیاز سالانه عشایر به علوفه دستی را معادل حدود 700 هزار تن اعلام کرد و افزود: حدود 200 هزار تن این نیاز توسط سازمان امورعشایر با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام تهیه و تامین می شود و مابقی آن نیز در تعامل زارعین با فروشندگان این محصول تامین می شود.
تغییر الگوی مصرف جو در 80 درصد مناطق عشایری
وی اعلام کرد: ازسال گذشته امر ترویج کنستانتره به جای مصرف جو در برخی از استانهای کشوراز سوی سازمان آغاز شد و در حال حاضر در 80 درصد مناطق عشایری امر تغییر الگوی مصرف جو محقق شده است.
رئیس سازمان امورعشایرایران، تصریح کرد: در حال حاضر کارگاههای تولید کنستانتره خوراک دام از سوی شرکتهای پشتیبانی امور دام در استانهای مختلف راه اندازی شده و تولیدات جهت مصرف در اختیار دام عشایر قرار می گیرد.
وی افزود: استفاده از کنستانتره به جای جو برای عشایر ارزانتراز قیمت جو تمام می شود؛ لذاهم اکنون در بیشتر مناطق عشایری این محصول مورد استفاده قراردارد
اسکان دائم 68 هزار خانوارعشایری
صدیق با بیان اینکه اسکان عشایرامری داوطلبانه است و نه اجباری، بیان کرد: استقرارعشایردرمناطقی که تولید استمرارداشته باشد و درآمد عشایر ضمن وجود تنوع شغلی دراین مناطق افزایش یابد، به عنوان مناطقی که در آن اسکان عشایر به وقوع پیوسته باشد، معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تقویت زمینهای تولیدی در امراسکان عشایرما را یاری می نماید، ضمن اینکه عشایرمی توانند علاوه بر دامداری به اموری همچون زراعت، باغبانی، پرورش زنبورعسل، ماهی و یا احداث گلخانه دراین مناطق بپردازند.
رئیس سازمان امورعشایرایران با اعلام اینکه در برنامه چهارم توسعه 20 هزار خانوارعشایری اسکان می یابند، گفت: در طول سه برنامه توسعه ای گذشته بالغ بر 65 تا 68 هزار خانوار عشایری اسکان دائم یافته اند و با اسکان 20 هزار خانوار دیگر در پایان برنامه چهارم توسعه بالغ بر 68 هزار خانوار عشایری اسکان دائم خواهند یافت.
وی اظهارداشت: سازمان در مناطقی که ایجاد تولید، اشتغال و درآمد پایدار باشد ازاسکان عشایر حمایت می کند و در جهت توسعه و تکمیل زیرساختها اقدامات لازم را به انجام می رساند.
رئیس سازمان امورعشایرایران،افزود: اسکان عشایربه معنای آن نیست که جمعیت عشایرکوچ رو کاهش می یابد، زیرا رشد جمعیت درآنان ادامه دارد، به نحویکه درسالیان اخیرجمعیت آنان حدود معادل 1.5 میلیون نفر ثابت مانده است.
وی با اشاره به آخرین سرشماری عشایر کشوردر سال 77، بیان کرد: به استناد این سرشماری بالغ بر 200 هزار خانوار عشایری معادل یک میلیون 350 هزار نفر جمعیت کوچ رو در سطح کشور وجود دارد که تغییرات جمعیتی با سرشماری مجدد اعلام می شود.
صدیق گفت: سرشماری جدید از جامعه عشایر کشور با هدف استخراج میزان جمعیت واقعی عشایرکوچ رو از طریق مرکز آمار ایران در تیر سالجاری انجام می شود.
وی افزود: در حال حاضرمقدمات انجام عملیات سرشماری عشایر کوچنده از سوی مرکز آمارایران فراهم شده و با توجه به اینکه سازمان عضو ستاد سرشماری است؛ لذا تعاملات لازم با سازمان آمار در این خصوص انجام می شود.
نظر شما