به گزارش خبرنگار مهر، مهران شریفی امروز در نشستی با خبرنگاران در مورد گسترش بانکداری الکترونیکی به عنوان یکی از مولفه های بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی در سال 87، گفت: بانک مرکزی در اسفند ماه سال 86 به تمام بانکها دستور داد تا کلیه عملیات بانکی خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند.
مدیر کل اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی افزود: برهمین اساس کلیه عملیات بانکها و معاملات آنها با یکدیگر و انتقال وجود مشتریان از یک بانک به بانک دیگر از طریق سیستم الکترونیکی باید انجام شود و چک صادر نشود.
وی از آمادگی حدود 7 بانک برای انجام عملیات و سرویس دهی در این راستا به مردم خبر داد و بر صدور کارت برای پرداخت به جای استفاده از اسکناس، چک پولها و چک تاکید کرد.
شریفی با اشاره به اینکه هم اکنون بیشتر کارتهای خرید در دستگاه های POS استفاده می شوند، افزود: نوع کارتهای بانکی برای نوع استفاده مردم از آنها تعیین کننده است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از کارت اعتباری به صورت جدی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است، گفت: بانک مرکزی به زودی این دستور العمل را به بانکها ابلاغ می کند.
مدیر کل اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: هم اکنون بخش اعظم کارتهای بانکی به منظور استفاده از دستگاه های خودپرداز صادر می شود که باید به تدریج به سمت صدور کارت اعتباری حرکت کرد که این امر در یک دوره دو، سه ساله امکانپذیر خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: به بانکها تکلیف شده که در سال جاری برای 3 درصد جمعیت کشور کارت اعتباری صادر کنند.
وی در مورد اثرات تورمی استفاده از کارتهای بانکی، گفت: استفاده از این کارتها نه تنها هزینه های عملیات بانکی را کاهش می دهد، بلکه باعث کاهش استفاده از اسکناس، چک و چک پول شده و با این امر اثرات مثبتی در تورم دارد.
شریفی اجرای بانکداری الکترونیک را نیازمند زمان دانست و افزود: مردم باید در این خصوص تغییر رفتار دهند. وی خاطرنشان کرد: در پرداخت الکترونیک، پول فیزیکی وجود ندارد، به همین دلیل نیز فیلتر پولشویی را گذرانده است.
نظر شما